KÜLTÜREL ve SOSYAL FAALİYETLER

Çağdaş bir üniversitenin iyi bir eğitimin yanında sosyal etkinlikler yoluyla da oluşacağının bilincinde olan üniversitemiz, bu doğrultuda birçok etkinliğe önderlik etmektedir. Akademik yıl içinde çeşitli konularda seminer, sempozyum, konferans, panel ve söyleşiler düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin oluşturdukları kulüplerde sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler üniversitemiz tarafından desteklenmektedir. Her yıl mayıs ayında üniversitemizin geleneksel bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen panayır, spor turnuvaları, defileler ve gösterilerde büyük coşku yaşanmaktadır.

Çok yönlü bireyler yetiştirmenin amaçlandığı üniversitemizde kültür ve sanat etkinliklerine de ağırlık verilmektedir. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi, M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi, akademik birimlerimizde yer alan salonlar bu tür etkinlikler için kullanılmaktadır. Salonlarımız öğrenci ve öğretim elemanlarımızın her türlü kültürel ve sanatsal etkinliğine cevap verecek kapasite ve donanımdadır. Öğrencilerimiz Afyonkarahisar’da bulunan sinema salonları ile de gösterimde olan filmleri takip edebilmektedirler.

Tüm kampuslerimizde öğrencilerimizin spor yapmasına imkan veren spor tesisleri de bulunmakta ve oluşturulan takımlarda genç sporcularımız spor yapabilmektedir. Öğrencilerimiz futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi badminton, atletizm, ritmik jimnastik, step dağcılık, boks, güreş, tekvando ve karate sporlarını yapabilmekte ve takımlara girerek turnuvalara katılmaktadırlar.

BESLENME

Vadi Kafe ve Öğrenci Yemekhanesi

Ahmet Necdet Sezer Kampusünde Öğrenci Vadisi adı verilen alanda bulunan 1000 kişilik Vadi Kafe ve 1000 kişilik öğrenci yemekhanesi, toplam 2600 metrekare alan üzerine kurulu tek katlı bir binada yer alıyor. Binanın içinde yer alan 890 metrekarelik öğrenci yemekhanesinde toplam 700 sandalye bulunmakta ve ortalama 1.300 kişi yemek yemektedir. Yemekhaneden faydalanan öğrencilere kart satışı yapılarak yemek hizmeti yürütülmektedir. Haftalık kart satışının yanısıra günlük ve misafir yemek fişi satışının da yapıldığı öğrenci yemekhanesinde 11.00-14.00 saatleri arasında yemek hizmeti verilmektedir.

Fincan Kafe

Rektörlük Binası E Blokta bulunan “Fincan Kafe” üniversite personeli ve öğrencilere nezih bir ortam sunmaktadır. İç mekanda sigara içilmeyen, dış mekanda ise sigara içilebilen “Fincan Kafe” toplam 100 kişi kapasitelidir.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Üniversitemize bağlı fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgili ilk başvuru merkezi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Mediko Sosyal Merkezi olmaktadır. Başvuran öğrencilerin ilk tedavileri yapılmakta, gerek görülürse üniversitemiz Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilmektedirler. Üniversitemizde mediko hizmetleri, Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan Mediko Sosyal Merkezi, Ali Çetinkaya Kampusü, Ahmet Necdet Sezer Kampusü olmak üzere toplam üç tanedir. Mediko Sosyal Merkezi öğrencilerimizin tüm sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen bir kadroya sahiptir. Ayrıca öğrenci psikolojik danışmanlık hizmetleri de veren merkezimiz, öğrenci ruh sağlığı konusunda çalışmalar da yapmaktadır. Mediko Sosyal Merkezlerimize başvuran öğrencilerimizin muayene ve tedavileri uzman doktorlarca yapılmaktadır. Üniversitemiz hastanesinden öğrencilerimiz ile üniversite çalışanlarımızın yanı sıra Afyonkarahisar ve yöresinde yaşayanlar da yararlanabilmektedir.

Ayrıca üniversitemizde “Öğrenci Acil Ulaşım Servisi” hizmeti verilmektedir. Servis, üniversitemizin Afyonkarahisar il merkezindeki kampuslerinde öğrenim gören ve derslerinin olağan dışı saatlere sarkması nedeniyle hiçbir ulaşım hizmetinden yararlanma şansı kalmayıp kampuslerde mahsur kalan öğrencilerimize hizmet vermektedir. Bu hizmetten, barındıkları yerde sağlık nedeniyle acil ulaşım aracına ihtiyaç duyan öğrencilerimiz de yararlanabilmektedir. Servis, haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Bu servis kapsamında Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bir binek aracı ve şoför hazır bulundurulmaktadır.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Üniversitemiz öğrencilerine öğretim elemanlarımız tarafından ders seçme, psikolojik rahatsızlıklar, yurtdışı ilişkileri, lisan öğrenme, mezuniyet sonrası iş bulma konularında danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

ULAŞIM

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bulunduğu kampuslere şehir merkezinden düzenli olarak özel halk otobüsleri ve minibüslerle ulaşım sağlanmaktadır.

Ayrıca üniversitemizde üniversitelerimiz arasında ilk ve tek olan “Öğrenci Acil Ulaşım Servisi” hizmeti de verilmektedir. Servis, üniversitemizin Afyonkarahisar il merkezindeki kampuslerinde öğrenim gören ve derslerinin olağan dışı saatlere sarkması nedeniyle hiçbir ulaşım hizmetinden yararlanma şansı kalmayıp kampuslerde mahsur kalan öğrencilerimize hizmet vermektedir. Bu hizmetten, barındıkları yerde sağlık nedeniyle acil ulaşım aracına ihtiyaç duyan öğrencilerimiz de yararlanabilmektedir. Servis, haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Bu servis kapsamında Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bir binek aracı ve şoför hazır bulundurulmaktadır. Öğrencilerimiz “Öğrenci Kampus Acil Yardım Servisi” hizmetinden 228 11 39 numaralı telefonu arayarak yararlanabilmektedir.

KONFERANS ve ULAŞIM TOPLANTI SALONLARI

Üniversitemiz öğrencilerine öğretim elemanlarımız tarafından ders seçme, psikolojik rahatsızlıklar, yurtdışı ilişkileri, lisan öğrenme, mezuniyet sonrası iş bulma konularında danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi

Atatürk Kongre Merkezi

7320 metrekare kapalı alana sahip 3blokğu 3 katlı ve 2 bloğu tek katlı olmak üzere 5 bloktan oluşmuştur. 1000 kişilik ana konferans salonu bulunan merkezde 2 adet toplantı salonu ve 2 adet seminer solunu bulunmaktadır. Kongre Merkezinde ayrıca idari ofisler yönetici odaları ayrı girişleri bulunan vip salonları sahne arkası bay bayan soyunma odaları sanatçı dinlenme odaları çay salonu yemekhane, kafeterya santral odası depo ve dekor odaları mevcuttur.

 

Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonu

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi B Eğitim Blokunda yer alan konferans salonu 15 Mart 2004 tarihinde açılmıştır. Üniversitemize büyük emek vermiş olan Prof. Dr. Sabri Bektöre’nin adının verildiği konferans salonu 183 kişilik oturma kapasitesine sahiptir.

 

Erdal Akar Konferans Salonu

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yer alan Erdal Akar Konferans Salonu toplam 132 kişilik kapasitesiyle hizmet vermektedir. Ses düzeni kurulmuş olan salon, Şubat 2001 tarihinden itibaren faaliyet göstermektedir.

 

Abdullah Kaptan Konferans Salonu

Ahmet Necdet Sezer kampüsü Eğitim Fakültesi’nde yer alan Abdullah Kaptan Konferans Salonu toplam 346 kişilik kapasitesiyle hizmet vermektedir. Ses düzeni kurulmuş olan salon, Eylül 2005 tarihinden itibaren faaliyet göstermektedir.

 

Ahmet Karahisari İlahiyat Yerleşkesi

 

Hayrettin Barut Konferans Salonu

Ahmet Karahisari Yerleşkesinde inşa edilen ve Afyonkarahisar’ın belediye eski başkanı Hayrettin Barut’un adı verilen konferans salonu 29 Haziran 2004 tarihinde açılmıştır. İnşasına 1 Haziran 2004 tarihinde başlanan ve bir aydan kısa bir süre içerisinde tamamlanan Hayrettin Barut Konferans Salonu 220 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Salon bilimsel ve kültürel toplantıların yanı sıra konser gibi müzik etkinlikleri için de kullanılmaktadır.

 

Ali Çetinkaya Yerleşkesi

 

Tıp Fakültesi Toplantı Salonu

Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında bulunan salon çeşitli toplantı, konferans ve seminerlerin yapılmasına uygun nitelikte ve 80 kişi kapasitelidir.

Bu salonlarda öğrenci etkinlikleri gerçekleştirilirken aynı zamanda Fakültelerimiz, Rektörlüğümüz ve Afyonkarahisar da bulunan Özel ve Kamu Kurumları tarafından da önemli bilimsel ve akademik toplantı. Sempozyum, panel, gösteri, konser vs. etkinlikler düzenlenmektedir.

 

Kültür Merkezlerimiz

 

Atatürk Kültür Merkezi

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinin tarihi binası 1908 yılında İttihat ve Terakki Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi olarak yaptırılmıştır. Son dönem Osmanlı eseri olan bu binanın üst katı 1922 yılında İngilizlerin işgali sırasında tamamen yanmıştır. Daha sonra tamir edilerek bugünkü halini alan bina sırası ile Atatürk İlkokulu, Sinema Salonu, Öğretmenler Lokali, Ticaret Lisesi, Demokrat Parti Evi ve Afyon Lisesi ek binası olarak hizmet vermiştir.

1974 yılında Afyonkarahisar Maliye Muhasebe Yüksekokuluna tahsis edilen ve 31 yıldır üniversiteye hizmet veren bu tarihi mekan halen Afyonkarahisar kültür hayatının kalbi niteliğinde bir merkez durumundadır. Bu amaçla binada eskiyen unsurlar değiştirilip binanın bakımı yapılarak oluşturulan bir sergi salonu, bir toplantı salonu ve bir kitap kulübü üniversitemiz öğrencileri, öğretim elemanları ve Afyonkarahisarlılara hizmet vermektedir.

Atatürk Kültür Merkezi binası içinde bulanan salonlar:

 

– Ömer Faruk Atabek Sergi Salonu

27 Mart 2001 tarihinde törenle hizmete açılan Afyonkarahisarlı ünlü hattat merhum Ömer Faruk Atabek’in adının verildiği Atatürk Kültür Merkezi sergi salonunda bugüne kadar pek çok eser sergilendi. Fotoğraf, resim, ağaç-yontu, karikatür, seramik gibi farklı dallarda sergilenen eserler öğrenciler ve Afyonkarahisar halkı tarafından büyük ilgi görmektedir.

 

– Kocatepe Toplantı Salonu

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinde 5 Aralık 2001 tarihinde hizmete açılan Atatürk Kültür Merkezinde Kocatepe adı verilen 120 kişilik toplantı salonu, konferans, basın toplantısı ve benzeri faaliyetler için hazırlanmıştır.

 

M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi

Üniversitemizin kuruluşundan itibaren rektörlük binası olarak kullanılan ve tarihi dokusu korunarak restore edilen bina kültür merkezi olarak hizmet vermektedir. Merkeze Afyonkarahisar’a büyük hizmetleri olan merhum milletvekili M. Rıza Çerçel’in adı verilirken binada Kozmetoloji Merkezi Hizmete Açılmıştır.

01 January 2023, Sunday 2079 kez görüntülendi