ÖĞRENCİ VE PROGRAM VERİLERİ

Öğrenci Sayıları

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 266 289 327 352
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 275 279 306 340
Turizm Rehberliği(NÖ) 249 263 284 301
Turizm Rehberliği (İÖ) 249 257 245 257
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 150 131 142 178
Turizm İşletmeciliği (İÖ) 41 30 14 5
Toplam 1230 1249 1318 1433

Güncellenme Tarihi : 28.11.2023

Uluslararası Öğrenci Sayıları

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 8 16 22 16
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 1 2 5 12
Turizm Rehberliği(NÖ) 6 26 41 34
Turizm Rehberliği(İÖ) 2 9 16
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 5 17 31 43
Toplam 20 63 108  121

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Mezun Sayıları

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 48 55 57 23
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 60 48 61 31
Turizm Rehberliği(NÖ) 37 44 46 39
Turizm Rehberliği (İÖ) 26 48 36 25
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 52 21 17 6
Turizm İşletmeciliği (İÖ) 23 42 1 2
Toplam 246 258 218 126

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Kontenjanların Doluluk Oranı

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Kont. K.Ö. B.K. D.O (%) Kont. K.Ö. B.K. D.O (%) Kont. K.Ö. B.K. D.O (%) Kont. K.Ö. B.K. D.O (%)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 62 62 100 62 61 1 98,3 62 62 100 52 50 2 96
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 62 62 100 62 62 100 62 62 100 52 52 0 100
Turizm Rehberliği(NÖ) 52 50 2 96 52 48 4 92,3 52 46 6 88,4 104 102 2 98
Turizm Rehberliği (İÖ) 41 41 100 41 41 100 41 41 100 42 41 1 98
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 31 31 100 31 1 30 3,2 31 31 100 0 0 0 0
Toplam 248 246 2 99,2 248 213 35 78,7 248 242 6 97,7 42 41 1 98

Kont.: Kontenjan, K.Ö.: Kayıtlı Öğrenci, B.K.: Boş Kontenjan, D.O(%): Doluluk Oranı

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Taban/Tavan Puan Durumları

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Taban Puanı Tavan Puanı Taban Puanı Tavan Puanı Taban Puanı Tavan Puanı Taban Puanı Tavan Puanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 348,64527 416,55917 306,74236 375,18077 360,07828 423,95064 360.23747 404.79181
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 333,61532 361,81980 283,54808 385,40019 345,17562 417,44507 343.62873 385.72822
Turizm Rehberliği(NÖ) 280,42841 402,46841 261,40205 308,49616 305,78364 443,42997 318.52068 376.25703
Turizm Rehberliği (İÖ) 259,49125 301,94516 232,05068 296,25355 274,50005 305,17245 289.33923 359.01139
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 212,15884 259,78963 219,18497 219,18497 242,63309 301,28906 236.80683 345.80980

Güncellenme Tarihi : 02.11.2023

Staj Yapan Öğrenci Bilgileri

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Zorunlu Staj Zorunlu Staj Zorunlu Staj Zorunlu Staj
Gastronomi ve Mutfak Sanatları 19 165 187 66
Turizm Rehberliği 11 26 17 35
Turizm İşletmeciliği 17 176 105 10
Toplam 47 367 309 111

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı

Bilgiler 2020 2021 2022 2023
Ders Veren Öğretim Elemanı Sayısı 20 23 21 23
Öğrenci Sayısı 1230 1249 1318 1455
Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı 62 55 63 63

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Burs Hizmetlerinden Yararlanan Öğrenci Sayıları

Burs Adı 2020 2021 2022 2023
Öğle Yemeği Bursu 2 11
ÜNİYURT Barınma Bursu 5 3
Toplam 5 2 11 3

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Akreditasyon Bilgileri

Programın Adı Akredite Eden Kurum Akreditasyon Süresi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) TURAK 13/03/2020 – 12/03/2022
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) TURAK 01/01/2022 – 31/12/2024
Turizm işletmeciliği (NÖ) TURAK 30/12/2020 – 29/12/2022
Turizm işletmeciliği (NÖ) TURAK 01/01/2023 – 31/12/2025
Turizm Rehberliği (NÖ) TURAK 30/12/2020 – 29/12/2021
Turizm Rehberliği (NÖ) TURAK 01/01/2022 – 31/12/2024

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

AKADEMİK PERSONEL VERİLERİ

Akademik Personelin Unvanları İtibarıyla Yıllara Göre Dağılımı

Unvan 2020 2021 2022 2023
Prof. Dr. 2 2 4 5
Doç. Dr. 3 7 4 6
Dr. Öğr. Üyesi 8 7 8 7
Arş. Grv. 4 5 5 5
Öğr. Grv. (Ders Veren) 7 7 5 5
Öğr. Grv. (Uygulamalı)
Toplam 24 28 26 28

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Eğiticilerin Eğitimine Katılan Akademik Personel Sayıları

Düzenleyen Birim 2020 2021 2022 2023
Rektörlük 26 28
Akademik Birim 41 46
Toplam 41 46 26 28

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Tamamlanan Proje Sayıları

Proje Kaynakları 2020 2021 2022 2023
B.A.P. 2 1
Toplam 2 1

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Üniversite-Özel Sektör İş Birliği ile Düzenlenen Faaliyet Sayısı

2020 2021 2022 2023
9 24 28 17

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Akademik Yayın ve Atıf Bilgileri

Yayın Türü 2020 2021 2022 2023
WoS, Scopus endekslerinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı 3 4 2 4
TR Dizin endeksinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı 23 15 8 8
WoS endeksinde Atıf Sayısı 56 80 69
Uluslararası Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) 5 4 13 3
Ulusal Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) 1 4 1
Kitap 1 2 2 4
Kitap bölümü (ulusal ve uluslararası toplamı) 23 28 34 16
Google Scholar h-endeksi (ortalama) 5,14 8,04 8,55

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

İDARİ PERSONEL VERİLERİ

İdari Personel Bilgileri

Kadro Unvanı 2020 2021 2022 2023
Fakülte Sekreteri 1 1 1 1
Bilgisayar İşletmeni 3 3 3 3
Memur 2 2 2 2
Teknisyen
Yardımcı Hizmetler
Sürekli İşçi 3 3 3 2
Toplam 9 9 9 8

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

FİZİKİ KAYNAK VERİLERİ

Birim Hizmet Alanları

Alan Adı Sayı Alan (m2)
Derslik 25 1.960
Öğrenci kantini 1 80
İdari büro 27 730
Uygulama Mutfağı 1 210
Pasta ve Unlu Mamuller Mutfağı 1 75
Bilgisayar Laboratuvarı 1 102
Duyusal Analiz Laboratuvarı 1 51
Servis Salonu 1 96
Toplam 58 3304

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Teknolojik Cihaz Bilgileri

Teknolojik Kaynak Adı 2020 2021 2022 2023
Masaüstü Bilgisayar 85 88 90 95
Dizüstü Bilgisayar 22 25 25 25
Tablet Bilgisayar 1 1 1 1
Projeksiyon 26 26 26 30
Yazıcı 28 28 28 30
Fotokopi Makinesi 3 3 3 3
Tarayıcı 2 2 2 2
Faks 1 1 1 1
Sunucu 1 1 1 1
Baskı Makinesi 1 1 1 1
Fotoğraf Makinesi 1 1 1 1
Kamera 10 11 11 14
Televizyon 19 19 19 19
Müzik Seti 1 1 1 1
Optik Okuyucu 1 1 1 1
Santral 35 36 37 1
Toplam 237 245 248 226

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

DEĞİŞİM PROGRAMI VERİLERİ

Değişim Programları Kapsamında Gelen/Giden Öğrenci ve Personel Bilgileri

Personel/ Öğrenci Bilgiler 2020 2021 2022 2023
Öğrenci Gelen Öğrenci
Giden Öğrenci 7 6 12 6
Personel Gelen Personel
Giden Personel 5 1 7

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

MEMNUNİYET ANKETLERİ

Paydaş Memnuniyet Düzeyi

Paydaş Adı 2020 2021 2022 2023
Öğrenci 65,75 68,02 70,45
Akademik Personel 79,78 81,12 77,63
İdari Personel 76,55 69,75 73,13
Dış Paydaş 92,84 87,08
Mezun 63,81 60,01 67,50

Paydaş memnuniyet anketleri, Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından her yıl Kasım ayı içerisinde uygulandığından, 2023 yılı için veri henüz oluşmamıştır.

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

ETKİNLİK VERİLERİ

Halka Açık Sosyal Etkinlikler

Etkinlik Türü 2020 2021 2022 2023
Kişisel Sergi 1 1 2
Konferans 1
Toplam 1 2 2

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Çevre Duyarlılığı Kapsamında Paydaşlarla Yapılan Etkinlikler

Etkinlik Türü 2020 2022 2023
Fidan Dikimi 2
Frigya Çevre Temizliği 2
Huzurevi Ziyareti 1
AFAD Farkındalık Eğitimi 1 2
İlkyardım Eğitimi 1 2
Okul Yardımı 1 2
Toplam 4 10 0

Güncellenme Tarihi : 02.11.2023

Öğrencilerin Mesleki Gelişim ve Kariyerlerine Yönelik Eğitsel Etkinlikler

Etkinlik Türü 2020 2021 2022 2023
İstihdam ve Kariyer Günü 1 1 1 1
Atölye Çalışması 1
Seminer 5 16 11 5
Teknik Gezi 3 11 2
Toplam 6 20 24 8

Güncellenme Tarihi : 02.11.2023

Kariyer Sahibi Mezunlarımızın Katılımıyla Gerçekleştirilen Etkinlikler

Etkinliğin Türü 2022 2023
Seminer 5 1

Güncellenme Tarihi : 02.11.2023

Diğer Uygulama ve Hizmet Faaliyetleri

Faaliyet Türü 2020 2021 2022 2023
Çalıştay / Kongre / Sempozyum 17 19 1 1
Panel / Konferans / Söyleşi 16 18 4 3
Eğitim Programı / Kurs / Seminer 2 2 7 2
Atölye ve Proje Çalışmaları 4 2 2
Yarışma 1
Sergi 3 1 1
Festival / Şölen / Şenlik 3 1 1
Toplantı / Tören / Önemli Gün Programı 2 3 3
Toplam 41 50 16 11

Güncellenme Tarihi : 02.11.2023

Paydaşlarla Yapılan Protokol ve Etkinlikler

Ulusal

Uluslararası

2021 2022 2023 2020 2022 2023
Diğer Protokoller (STK, Resmi Kuruluşlar) 1 1 2
Etkinlikler (Seminer, Konferans, Çalıştay vb.) 1 1 1 3
Toplam  1 1 1 2 5

Güncellenme Tarihi : 02.11.2023

16 Mart 2023, Perşembe 645 kez görüntülendi