Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf Öğrencileri Ders Kapsamında Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI nezaretinde, İkbal Şekerlerme ve Sucuk Fabrikalarını Ziyaret Etti. Lokum Üretim Aşamalarını Yerinde İnceleyen Öğrencilerimiz, Lokum Hammadde Kabülünden Sevkiyat Alanına Kadar Yapılan İşlemleri Gözlemlediler. Gözlem Sırasında Bilgi Birikimlerini Bizimle Paylaşan Üretim Müdürü Yılmaz KÜKREK’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Lokum  Fabrikası Gezisi Sonrasında Ziyeret Edilen Sucuk Fabrikasında Öğrencilerimiz Sucuk ve Pastırma Üretim Aşamalarını Gözlemleme Fırsatı Elde Etti. Etlerin Satın alınması işlenmesi ve sucukların hazırlanma süreçlerini inceleme fırsatı bulan öğrenciler, sucuk hakkındaki sorularını yetkililere sorma fırsatı buldular.Sucuk üretiminin yanısıra pastırma yapım aşamalarını gözlemleyen öğrenciler, pastırmanın hangi tür etlerden yapıldığını öğrenerek , tuzlama, bastırma, kurutma ve çemenleme aşamalarını yerinde inceledi.Pastırma ve  sucuk üretim aşamalarının yanısıra salam, sosis, kavurma, jambon ürütimleri hakkında bilgiler verildi.Gezi sırasında öğrencilerimize yardımcı olan Hüseyin KARACA’ya sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

İkbal lokantalarına ürünlerin hazırlandığı İkbal Lokantacılık üretim tesisinde ise toplu üretim aşamaları yerinde incelenmiş ve üretimde kullanılan endüstriyel ekipmanlar hakkında bilgi edinilmiştir.

Teknik gezi kapsamında fabrika kapılarını bizlere açan İkbal Ailesine ve yardımlarını esirgemeyen personellerine  sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

29 Mart 2017, Çarşamba 470 kez görüntülendi