2023-2024 eğitim öğretim yılı güz dönemi işletmede mesleki eğitim yapmak isteyen öğrencilerimizin dikkatine!!!
Turizm alanında uygulamalı eğitimin önemi üzerine başlatmış olduğumuz işletmede mesleki eğitim programı ile;
  • Haftada beş gün günde 8 saat uygulama ile pratik kazanacak,
  • Sektörde ilerlemek isteyen öğrencilerimiz mesleki tecrübe edinecek,
  • Asgari ücretin net tutarının %50’si kadar gelir elde edecek,
  • Bir dönem boyunca yalnızca işletmede mesleki eğitim uygulamasından sorumlu olacak,
  • İşletmede mesleki eğitim uygulamasından yüksek not ile geçilmesi halinde ortalama yükseltme imkanı elde edecek,
  • İşletmelerde tecrübe edinerek yeni iş fırsatları yakalayacak ve mesleki anlamda bir çok kazanımlar elde edeceksiniz.

Bu kapsamda 2023-2024 eğitim öğretim yılında mesleki eğitim yapabileceğiniz işletmelerin listesine tabloda yer verilmiş olup  işletme eklendikçe güncelleme yapılacaktır. Aşağıda yer alan işletmelerden işletmede mesleki eğitim yapmak istediğiniz üç tanesini seçerek smutluc@aku.edu.tr adresine mail gönderilmesi gerekmektedir.

İşletmede Mesleki Eğitime Katılmak için bir takım şartlar bulunmaktadır;

• İşletmede Mesleki Eğitimi yedinci veya sekizinci yarıyıldan herhangi birinde yapabilirler.
  • İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır.
  • İşletmede Mesleki Eğitim, Birim İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu’nun belirleyeceği kontenjanlar ile sınırlıdır.
  • Alttan dersi olan öğrenciler İşletmede Mesleki Eğitim uygulamasının yapıldığı dönemde 15 AKTS’yi geçmemek ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 9. Madde 4. Fıkrada belirtilen hususlara uymak şartı ile alttan ders alabileceklerdir.
  • İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması yedinci veya sekizinci yarıyıl dersleri yerine geçer ve toplam 30 AKTS üzerinden değerlendirilir.
  • Öğrenci, İşletmede Mesleki Eğitime başladıktan sonra vazgeçme hakkına sahip değildir. İşletmede Mesleki Eğitim başladıktan sonra vazgeçen öğrenciler tekrar İşletmede Mesleki Eğitim uygulamasından yararlanamaz ve bir sonraki eğitim-öğretim yılı ilgili dönemdeki derslerini almak zorundadır.
  • Eğitim başlangıç tarihi 2 Ekim 2023 olup bitiş tarihi 14 Ocak 2024.

İşletmede Mesleki Eğitim Yapılabilecek İşletmeler:

Sıra No İşletme Adı Gastronomi ve Mutfak Sanatları  Öğrencileri Turizm İşletmeciliği Öğrencileri
1 Akrones Thermal SPA Convention Sport Hotel Mutfak, Servis Ön Büro, HK, Servis
2 NG Hotel Afyonkarahisar Mutfak, Servis Ön Büro, HK, Servis
3 Korel Thermal Resort Hotel Mutfak, Servis Ön Büro, HK, Servis
4 Wyndham Afyonkarahisar Thermal & SPA Mutfak, Servis Ön Büro, HK, Servis
5 DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar Mutfak, Servis Ön Büro, HK, Servis
6 Oruçoğlu Termal Otel Mutfak, Servis Ön Büro, HK, Servis
7 İkbal Thermal Hotel SPA Mutfak, Servis Ön Büro, HK, Servis
8 Jura Hotels Afyon Thermal Servis HK

Sizde 4. sınıf öğrencisi olup yukarıdaki şartları sağlıyorsanız işletmede mesleki eğitim dersini alabilirsiniz.
Görüşmeler sonucunda İşletmede Mesleki Eğitime kabul edilen öğrencilerin  Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi İşletmede Mesleki Eğitimde Tarafların Yükümlülüklerine İlişkin Sözleşmeyi  ve taahhütnameyi 3 nüsha doldurularak  29 Eylül  saat 13:00‘a kadar teslim etmesi ve 2 Ekim 2023  itibariyle eğitime başlaması gerekmektedir. Eğitim başlangıç tarihi 2 Ekim 2023 olup bitiş tarihi 14 Ocak 2024.

Sözleşmeye ulaşmak için tıklayınız..

Taahhütnameye ulaşmak için tıklayınız

14 Eylül 2023, Perşembe 773 kez görüntülendi