HEDEF SIRA NO İLGİLİ STRATEJİK HEDEF 2023 YILI BİRİM HEDEFLERİ AÇIKLAMA
1 H.2.1.* H1: Turizm Fakültesi bünyesinde 2023 yılında en az 6 makalenin SCOPUS/ESCI endekslerinde taranan dergilerde yayınlanmak üzere kabul edilmesi. 2023 yılında fakülte bünyesinde görev yapan akademik personelimiz 1 SSCI ve 5 SCOPUS ya da ESCI kategorisinde taranan dergilerde makale yayınlamışlardır.

İlgili hedefe ulaşılmıştır.

2 H.1.1.* H2: 2023 yılı sonuna kadar öğrenci bilgi sistemi üzerinden sınav soruları, ders çıktıları ve program çıktıları ilişkilerinin tanımlanması. Ölçme ve değerlendirme uygulamalarının ders çıktıları ve program kazanımları ile ilişkilendirilmesi süreci kapsamında ilgili tanımlamalar Sınav Akreditasyon İşlemleri modülünde yapılmıştır.

İlgili hedefe ulaşılmıştır.

3 H.1.1.* H3: Turizm işletmeciliği bölümü öğrencilerinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı sonuna kadar A2 seviyesinde İngilizce öğrenmelerinin sağlanması. Öğrencilerin A2 düzeyinde İngilizce dil seviyelerini tespit edebilmek amacıyla Bölüm Yabancı Dil Komisyonları tarafından oluşturulması beklenen İngilizce Seviye Tespit Sınavı henüz hazırlanmamıştır.

İlgili hedefe ulaşılamamıştır.

4 H.1.4.* H4: Öğrencilerin mesleki ve kariyer gelişimlerine ve toplumsal fayda oluşturmaya yönelik 2023 yılı sonuna kadar en az 15 eğitsel etkinlik düzenlenmesi. 2023 yılında toplamda 80 etkinlik gerçekleştirilmiştir.

İlgili hedefe ulaşılmıştır.

5 H.4.4.* H5: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin sektöre daha iyi hazırlanması amacıyla alakart uygulama mutfağının oluşturulması. Alakart uygulama mutfağı 2023 yılında oluşturulamamıştır.

İlgili hedefe ulaşılamamıştır.

6 H.1.4.* H6: İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında Afyonkarahisar dışındaki en az bir işletme ile protokol yapılması. İşletmede mesleki eğitime olan ilginin azalması nedeniyle bu hedef gerçekleştirilememiştir.

İlgili hedefe ulaşılamamıştır.

7 H.3.3.* H7: Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunları ile ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında en az bir mezun buluşması etkinliğinin düzenlenmesi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından 22 Haziran 2023 tarihinde İstanbul’da mezun buluşması etkinliği gerçekleştirilmiştir.

İlgili hedefe ulaşılmıştır.

8 H.3.2.* H8: Ulusal ve Uluslararası anlamda dış paydaşlarla işbirliğini arttırmak hedefi doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar en az 5 faaliyet yapılması. Bu hedef kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı tarafından Akrones otel personeline yönelik 1 eğitim verilmiştir. İşletmede mesleki eğitim kapsamında bölgedeki termal oteller ile yeni protokoller yapılmıştır. Türkiye’de Turizm: Yeni Bir Kalkınma Çağı Webinarı düzenlenmiştir.

9

H.2.1.* H9: Fakülte öğretim elemanlarının her yıl Turizm, Gastronomi veya Rehberlik alanı ile ilişkili kongre veya sempozyumların en az birine çalışma ile katılım göstermesi. Fakültede görev yapan akademik personelin bir kısmı kongre veya sempozyuma katılım göstermedikleri için ilgili hedef gerçekleşmemiştir.

İlgili hedefe ulaşılamamıştır.

10 H.1.2.* H10: Erasmus veya MoU kapsamında 2023 yılında en az 2 eğitim anlaşması gerçekleştirilmesi. Hedefte belirtilen anlaşmalar imzalanmıştır (Bangladeş, Fas, Malezya, Endonezya, Sri Lanka).

İlgili hedefe ulaşılmıştır.

11 H.1.1.* H11: Erasmus kapsamında 2023 yılında en az 3 staj anlaşması gerçekleştirilmesi. Hedefte belirtilen anlaşmalar imzalanmıştır (Bangladeş, Fas, Malezya, Endonezya, Sri Lanka).

İlgili hedefe ulaşılmıştır.

12 H.4.4.* H12: Turizm Rehberliği Bölümü bünyesinde eğitim dili yüzde yüz İngilizce olacak Turizm Rehberliği Programının açılmasına yönelik sürecin sonlandırılarak, bu programa 2023-2024 yılı Güz döneminde öğrenci alımına başlanması ve bu program kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi amacıyla yabancı dil laboratuvarı kurulması. İngilizce Turizm Rehberliği Programının açılması ile ilgili süreç tamamlanmıştır. Ancak hedefte belirtildiği üzere 2023-2024 yılı Güz döneminde programa öğrenci alınamamıştır.

→ Hedefe Ulaşıldı → Hedef Sürüyor → Hedefe Ulaşılamadı
17 Ocak 2024, Çarşamba 79 kez görüntülendi