AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ, TURİZM REHBERLİĞİ VE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALINDA TAMAMLANAN LİSANSÜSTÜ TEZLER

(Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023)

# YÖK

Tez No

Yazar Yıl Tez Adı Anabilim Dalı Tez Türü Danışman Tezden Üretilen Yayınlar
 123 861849  Münevver Özen  2024 Laktozsuz ürünlerin menülerde yer alma durumuna yönelik bir araştırma Gastronomi ve Mutfak Sanatları  Yüksek Lisans  Prof. Dr. Ahmet Baytok  
 122 861847  Mehmet Özdamar  2024 Tabaktaki sanat: Tabak sunumlarına ilişkin mutfak şeflerinin görüşlerini belirlemeye yönelik bir çalışma Gastronomi ve Mutfak Sanatları  Yüksek Lisans  Doç. Dr. Sabri Çelik  
 121 855137  Osman Pelit  2024 Somut olmayan kültürel miras değer algısı ile turizm algısının mesleki bağlılık ve işe adanmışlık üzerine etkisi: Geleneksel çini sanatı örneği
Turizm İşletmeciliği     Doktora  Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı  
 120 817290  Tolga Kaya  2023 Muğla/Menteşe bölgesi yöresel mutfağının yörük mutfak kültürü bağlamında incelenmesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları  Yüksek Lisans  Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı  
 119 838814  Yiğit Aslan  2023 Yönetici kişilik özellikleri ve iletişim becerilerinin turist rehberlerinin işten ayrılma niyetlerine etkisi üzerine bir araştırma Turizm İşletmeciliği     Yüksek Lisans  Doç. Dr. Hüseyin Pamukçu  
 118  849445  Asilhan Semih Mutlu  2023 UNESCO gastronomi kenti kriterleri rehberliğinde gastronomi yönetim modeli geliştirilmesi: Afyonkarahisar örneği Turizm İşletmeciliği     Doktora  Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı  
 117  826327  Muratcan Dikmen   2023 Otel işletmelerinde çalışanların iş tatmininin yeşil örgütsel davranış üzerindeki etkisinin incelenmesi Turizm İşletmeciliği     Yüksek Lisans  Dr. Öğr. Üyesi Hidayet Kışlalı  
 116  837844  Büşra Atalkın  2023 Afyonkarahisar’ın yöresel yemeklerinin ve hikayelerinin gastronomi turizmi açısından incelenmesi Turizm İşletmeciliği    Yüksek Lisans  Dr. Öğr. Üyesi Esra Ciğerci  
 115  837833  Ahmet Çetin  2023 Aşırı turizm algısı ve destinasyon marka değerinin destinasyon memnuniyeti ve tekrar ziyaret niyetine etkisi: Bodrum örneği Turizm İşletmeciliği    Doktora  Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı  
 114  823377  Rabia Babacan  2023 Türk kadın gezginlerin seyahat kısıtlayıcıları üzerine bir araştırma Turizm İşletmeciliği    Yüksek Lisans  Dr. Öğr. Üyesi Hidayet Kışlalı  
 113  83783  Ali Kabakulak  2023 Turist rehberliğinde kriz yönetiminin liderlik tarzlarıyla ilişkisi Turizm İşletmeciliği   Doktora Prof. Dr. Elbeyi Pelit  
112 823015 Faruk Gökçe 2023 Örgütsel çeviklik ve örgütsel DNA’nın örgütsel değişim ve örgütsel yaratıcılık üzerindeki etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama Turizm İşletmeciliği Doktora Prof. Dr. Elbeyi Pelit  
111 806078 Nurullah Kart 2023 Beş yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında çalışanların kurumsal sosyal sorumluluk algısının işe adanmışlık düzeyleri üzerindeki etkisi: UNESCO gastronomi şehri Afyonkarahisar’da bir araştırma Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Prof. Dr. Elbeyi Pelit Kart, N. ve Pelit, E. (2023). Otel İşletmelerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve İşe Adanmışlık: Afyonkarahisar Örneği. Journal of Tourism & Gastronomy Studies, 11(3), 1941–1969.
110 792254 Meryem Demir Apa 2023 Osmanlı mutfak kültürünün gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi: İstanbul ili örneği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Doç. Dr. Sabri Çelik
109 794943 Sena Turgut 2023 Gastronomi ve mutfak sanatlarında tematik restoranlar: Makarna temalı restoranlar örneği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Doç. Dr. Ali Avan
108 808816 Ahmet Akdağ 2023 Ortaöğretim yiyecek-içecek hizmetlerine yönelik mesleki eğitim ve işletmelerde beceri eğitiminin örgüte uyuma etkisi Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Özcan Zorlu
107 801056 Erdem Baydeniz 2023 Yerel halk ve ziyaretçilerin duygusal yiyecek aidiyeti gastronomi imajına yönelik algıları ile somut olmayan kültürel miras kapsamındaki tutumlarının incelenmesi: Afyonkarahisar örneği Turizm İşletmeciliği Doktora Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı Baydeniz, E. ve Sandıkcı, M. (2023). Importance of Turkish Delight and Afyon Cream from Intangible Cultural Heritage Elements for Afyonkarahisar. Turkish Academic Research Review, 8 (2), 998-1013.
106 812329 Şeyma Sevgi 2023 Göbeklitepe arkeolojik kazı alanı’nın bölgeye yönelik turizm talebinin gelişimine etkisi: Turist rehberlerinin bakış açısıyla bir değerlendirme Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Özcan Zorlu
105 742253 Mehmet Boyraz 2022 Otel işletmelerinin çevre yönetim sistemine katılımının engelleyicileri ve çevre yönetimi uygulama düzeyine etkisi Turizm İşletmeciliği Doktora Prof. Dr. Ahmet Baytok Baytok, A. ve Boyraz, M. (2021). Otel İşletmelerinde Çevre Yönetim Sistemi Engelleyicileri Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(3), 1927–1944.
104 725231 Esra Katırcıoğlu 2022 Epistemik merak, iş becerikliliği ve algılanan örgütsel desteğin yenilikçi iş davranışına etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama Turizm İşletmeciliği Doktora Prof. Dr. Elbeyi Pelit Pelit, E. ve Katırcıoğlu, E. (2023). Investigating the Effects of Epistemic Curiosity on Innovative Work Behaviour: A Study on Hotel Employees. Tourism and Hospitality Management, 29(1), 73-85.
103 737324 Enes Küpeli 2022 Akıllı sistemlerin kullanımının mevcut durumunun turizm 4.0 ve gastronomi 4.0 üzerinden değerlendirilmesi   Yüksek lisans Doç. Dr. Sabri Çelik
102 713749 Aybike Nur Albayrak 2022 Gıda saklama yöntemlerinde farklılıkların belirlenmesine yönelik bir araştırma: Afyonkarahisar örneği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı Albayrak, A. N., ve Sandıkcı M. (2023). Geleneksel Gıda Saklama Yöntemleri ve Afyonkarahisar Kiler Kültürü. Ankara: Gece Kitaplığı
101 767521 Barış Kayacan 2022 Afyonkarahisar patatesli ekmeği, ekmeğin köyde ve yerel işletmelerde üretimi ile yerel piyasada satılan ekmeklerin bazı duyusal özelliklerinin incelenmesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Bilge Akdeniz
100 717206 Burak Çıtak 2022 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık öğrenimi gören öğrencilerin neofobi ve neofili eğilimlerinin sokak lezzetlerine ilişkin tutumlarına etkisi üzerine bir araştırma Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Esra Gül Yılmaz
99 729430 Gürkan Kök 2022 Coğrafi işaretli gastronomik ürünlerin şehir markalaşmasına etkileri: Uşak tarhanası örneği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Erdal Özer Kök, G. ve Özer, E. (2022). Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Şehir Markalaşmasına Etkileri: Uşak Tarhanası Örneği. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 10(133), 443-468.
98 775901 Esra Yaman 2022 Aslan balığının gastronomik unsur olarak kullanılabilirliği üzerine bir araştırma Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Bilge Akdeniz
97 739746 Ömer Berke Curoğlu 2022 Sakarya’da yaşayan Bulgaristan muhacirlerinin yemek kültürü ve yemek tariflerindeki standartların belirlenmesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek lisans Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı Curoğlu, Ö. B. ve Sandıkcı M. (2023). Bulgaristan muhacirlerinin yemek kültürü ve yemek tariflerindeki standartların belirlenmesi. Ankara: Gece Kitaplığı.
96 733356 İlknur Akbulut Kazancı 2022 Otel işletmeleri yöneticilerinin kullandıkları güç kaynaklarının örgütsel yaratıcılığa etkisi: Afyonkarahisar ili örneği Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Prof. Dr. Elbeyi Pelit
95 742260 Ayşe Uçan Dağ 2022 Otel işletmelerinde bilgi odaklı liderliğin örgütsel öğrenmeye etkisi: Destinasyonlar arası bir karşılaştırma Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Özcan Zorlu Zorlu, Ö. ve Uçan Dağ, A. (2023). Otel İşletmelerinde Bilgi Odaklı Liderliğin Örgütsel Öğrenmeye Etkisi: Destinasyonlar Arası Bir Karşılaştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(2), 1537-1560.
94 724137 Selen Oruç Çetiner 2022 Afyonkarahisar’ın inanç turizmi potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik nitel bir çalışma Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Sabri Çelik
93 751940 Hülya Mutlu 2022 Afyonkarahisar gastronomi envanteri oluşturularak gastronomi rotalarının belirlenmesi Turizm İşletmeciliği Doktora Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı Mutlu, H. ve Sandıkcı, M. (2022). Gastronomi Envanteri Oluşturulması: Gastronomi Şehri Afyonkarahisar Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10(2), 1168-1195. 
92 739181 Tuğçe Candan 2022 Sosyal medya fenomenlerinin destinasyon tercihi üzerindeki etkisi: Kuşaklar arası bir karşılaştırma Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Özcan Zorlu Zorlu, Ö. ve Candan, T. (2023). The Impact of Social Media Influencers on Destination Preferences: A Cross-Generation Comparison. Journal of Tourism, Leisure and Hospitality, 5(1), 53-61.
91 710039 Hürcan Arife Sevinç 2022 Restoran işletmelerindeki fiziksel kanıtların müşteri memnuniyetine etkisi: Afyonkarahisar ili örneği Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman
90 762690 Berkan Başar 2022 Müşteri deneyimi ve hafızasının davranışsal niyet üzerindeki etkisi: Somut olmayan kültürel miras unsurlarından geleneksel sohbet toplantıları örneği Turizm İşletmeciliği Doktora Prof. Dr. Ahmet Baytok
89 737052 Esin Merve Koçluk 2022 Otel işletmelerinde kullanılan motivasyon araçlarının işgören performansına etkisi: Afyonkarahisar ili’ndeki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman
88 722300 Elif Yavuz 2022 Sürdürülebilir turizm kapsamında yöresel yemek sunumunun destinasyon pazarlamasındaki rolü: Safranbolu Konakları örneği Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı
87 740679 Faruk Kaya 2022 Algılanan otantiklik ve destinasyon imajının turistlerin davranışsal niyetlerine etkisi: Eskişehir örneği Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Ali Avan
86 722304 Zafer Taşer 2022 Yeşil pazarlama kapsamında otel işletmelerinin yiyecek ve içecek departmanlarında uygulanan atık yönetimi: Afyonkarahisar ili örneği Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman
85 753010 Canan Sürmeli 2022 Cam tavan sendromunun örgütsel bağlılığa etkisi: Antalya ilinde bir araştırma Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Özcan Zorlu
84 722426 Hasan Çalış 2022 Afyonkarahisar termal turizm sektöründe destinasyon yönetimi ve pazarlaması çabaları üzerine bir değerlendirme Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Sabri Çelik
83 733694 Resul Mercan 2022 Afyonkarahisar’ı ziyaret eden bleisure turistlerin destinasyon imajının ve algılanan hizmet kalitesinin belirlenmesine yönelik bir araştırma Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı
82 725312 Gülşen Öz 2022 Türkiye’nin COVİD 19 pandemi tecrübesinin sağlık turizminin tanıtımında kullanılması Turizm İşletmeciliği Yüksek lisans Dr. Öğr. Üyesi Bilal Yalçın
81 707293 MÜGE ÖCAL 2021 Örgüt kültürü, örgütsel özdeşleşme ve örgütsel bağlılığın işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisi: Otel işletmelerinde bir uygulama
The effect of organizational culture, organizational identification, and organizational commitment on turnover intention: An application in hotel enterprisesenterprises
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ali AVAN
80 669009 OĞUZ ŞENOL 2021 Edebî miras turizmi destinasyon imajı ilişkisi: Aşiyan Müzesi örneği
The relationship between literary tourism destination image: The case of Aşiyan Museum
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ali AVAN
79 689006 HALİL BÜNYAMİN GİRGİN 2021 Beş yıldızlı termal otel işletmelerinde örgüt sağlığının örgütsel özdeşleşmeye etkisi: Afyonkarahisar ili örneği
The effect of organizational health on organizational identification in five star thermal hotel establishments: The case of Afyonkarahisar province
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Prof. Dr. Elbeyi PELİT
78 658855 MERVE AKERİK 2021 Psikolojik sermaye ve iş yaşam kalitesinin örgütsel özdeşleşmeye etkisi: Afyonkarahisar’daki otel işletmeleri üzerinde bir araştırma
The effect psychological capital and quality of work lifeon the organizational identification: A research on hotel enterprises in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Prof. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
77 639953 MUSTAFA YILMAZ 2020 Örgüt kültürü tipi ile örgütsel sessizlik ilişkisi: Otel işletmeleri örneği
The relationship between organizational culture type and organizational silence: The case of hotel enterprises
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
76 639951 SELİN YÜKSEL 2020 Psikolojik sözleşme ihlali’nin işe gömülmüşlük ve işten ayrılma niyetine etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmeleri örneği
The effect of psychological contract breach on job embeddedness and intention to leave: A case study on five star hotels in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Gonca AYTAŞ
75 647783 ÖZGE ŞENOL 2020 Konaklama sektörü kümelenmesinin rekabet gücü üzerine bir değerlendirme: Afyonkarahisar örneği
An evaluation on the competitiveness of the accommodation sector cluster: Afyonkarahisar sample
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Sabri ÇELİK
74 646272 MUHAMMET YILMAZ 2020 Yöneticilerin ruhsal liderlik davranışlarının örgütsel stres ve tükenmişlik üzerine etkisi: Otel işletmeleri örneği
The impact of spiritual leadership behaviors of managers on organizational stress and burnout: A study in hotel enterprises
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
73 655664 AHMET KARAGÖZ 2020 Termal otel işletmeleri yiyecek içecek bölümü çalışanlarının tükenmişlik düzeylerinin işgören performansına etkisi: Afyonkarahisar ili örneği
The effects of burnout level of food & beverage workers of thermal hotels on employee performance: The case of Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI Karagöz, A. & Sandıkcı, M. (2023). Yiyecek İçecek Bölümü Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Performansa Etkisi: Afyonkarahisar Termal Oteller Örneği . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , 7 (1) , 180-200.
72 646618 MELİSA ATEŞ 2020 Algılanan örgütsel desteğin mesleki canlılık ve mesleki bağlılık üzerindeki etkisi: Turist rehberlerine yönelik bir araştırma
The effect of perceived organizational support on professional vitality and professional commitment: A study of tourist guides
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Prof. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve Ateş, M. (2022). Turist Rehberlerinin Mesleki Canlılıklarının Mesleki Bağlılıkları Üzerindeki Etkisi. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 6(1), 9-27.
71 629096 RAMAZAN ÖNEY 2020 Yönetim tarzının işgören sadakatine etkisi: Afyonkarahisar ili otel işletmeleri örneği
The effects of management style on employee loyalty: A case of Afyonkarahisar hotels
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Özcan ZORLU
70 589099 İPEK BODUR 2019 Yeşil göz boyama sonucunda oluşan şüpheciliğin turistlerin davranışsal niyetlerine etkisi
The effect of skepticism stemming from greenwashing on behavioral intentions of tourists
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Ali AVAN
69 566452 FATİH KARACA 2019 Ortaöğretim düzeyinde turizm eğitimi gören öğrencilerin anne baba tutumlarının mesleki olgunluk düzeylerine etkisi
The effect of parental attitudes on career maturity levels of students in tourism education at secondary education level
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Esra GÜL YILMAZ
68 558296 FEHMİ ÖZKAN 2019 Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomik kimlik oluşturmada etkisi: Afyonkarahisar örneği
The effect of geographically marked products increating gastronomic identity: A sample for Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI Sandıkcı, M. ve Özkan, F. (2019). Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünler ve Şehir Bilinirliğine Etkisi. IV. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir.
67 556159 ALP YURDAKUL 2019 Tarihi ticaret rotalarının alternatif turizm faaliyetleri kapsamında turistik değerlere dönüştürülmesi: Kral Yolu-Frig vadisine yönelik bir öneri
Converting ancient trade routes in scope of the alternative tourism activities to the touristic values: A suggestion intending to the royal road and the highland phyrigia region
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra TÖRE BAŞAT
66 566726 MAHİR DEMİR 2019 Örgütsel sessizliğin örgüt sağlığına etkisi: Afyonkarahisar’daki otel işletmeleri üzerine bir araştırma
Effect of organizational silence on organizational health: A research on hotel enterprises in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
65 555366 KÜBRA DAĞLI 2019 Otel işletmelerinde işgörenlere sağlanan çalışma haklarının, örgütsel güven iklimi algısı üzerine etkisi: Kuşadası örneği
The effects of labour rights on the perception of organizational trust climate at hotels: A case study in Kuşadası
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Özcan ZORLU Zorlu Ö. ve Dağlı K. (2020).  İşgören Haklarının Örgütsel Güven Üzerine Etkisi: Kuşadası Otelleri Örneği.  Alanya Akademik Bakış, 4(2), 411-423.
64 587394 AYSEL ALİYEVA 2019 İçsel pazarlama uygulamalarının otel çalışanlarının iç girişimcilik davranışları üzerindeki etkisi: Alanya örneği
The effects of internal marketing applications on hotel employess internal entrepreneurship behaviors: A case of alanya
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Hatice YILMAZ
63 548526 MUSTAFA GÜLAYDIN 2019 Algılanan örgütsel destek ile duygusal emek davranışları arasındaki ilişki üzerine bir araştırma: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmeleri örneği
A study on the relationship between perceived organizational support and emotional labor behaviors: The case of five star hotels in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Gonca AYTAŞ
62 559610 İBRAHİM YURTBAHAR 2019 Termal turizm destinasyonu olarak Afyonkarahisar’ın marka kişiliği
Brand personality of afyonkarahisar as a thermal tourism destination
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
61 570907 SİNEM SELDA ÜNAL 2019 Denizli’nin bir destinasyon olarak pazarlanmasında termal turizm kaynaklarının bilinirliği: Üniversite öğrencilerine yönelik bir araştırma
The awareness of thermal tourism reseources in the marketing of Denizli as a destination: A research on university students
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Hatice YILMAZ
60 612826 NAZMİYE SANDIKCI 2019 Tören yemeklerinin bilinirliği üzerine kuşaklar arasındaki farklılıkların belirlenmesine yönelik bir araştırma: Afyonkarahisar ili örneği
A study on determining the differences between generations on the awareness of ceremonial meals: The sample of Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN
59 555153 ERDEM BAYDENİZ 2019 Termal otel işletmelerinde hizmet kalitesinin önem-performans analizi ile ölçülmesi: Afyonkarahisar ili örneği
Measurement of service quality with importance-performance analysis thermal hotel operations: Afyonkarahisar province sample
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN Pekyaman Asuman ve Baydeniz Erdem (2020). Hizmet Kalitesinin Önem Performans Analizi İle Ölçülmesi: Afyonkarahisar İli Beş Yıldızlı Termal Otel Örneği, Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, (2020), Cilt: 4, Sayı: 2, 173 – 199,  DOI: 10.32572/guntad.684536
58 555495 TURGUT TÜRKOĞLU 2019 Somut olmayan kültürel miras kaynaklarının turizm çekiciliği kapsamında değerlendirilmesi: Türk kâğıt süsleme (Ebru) sanatı örneği
Evaluation of intangible cultural heritage values in the scope of tourism attractiveness: A case of ebru (Marbling) the art of Turkish paper decoration
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve Türkoğlu, T. (2020). Somut Olmayan Kültürel Miras Kaynaklarinin Turizm Çekiciliği Kapsaminda Değerlendirilmesi: Ebru Sanati Örneği. Journal of Recreation and Tourism Research, 7 (1), 1-30.
57 572640 NİLÜFER YÜCEDAĞ 2019 Etik iklimin örgütsel yaratıcılığa etkisi: Gastronomi turizmi derneği (GTD) üyesi işletmelerde bir araştırma
The effect of ethic climate on organizational creativity: A research on member companies of gastronomy tourism association (GTD)
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Sabri ÇELİK
56 599326 HABİBE GÜNDÜZ 2019 Turistlerin sağlıklı beslenme bilinci ve yöresel yiyecek tercihi ilişkisinin termal otellerde incelenmesi: Afyonkarahisar örneği
Investigation of the relationship between healthy nutrition awareness and local food preference of tourists visiting thermal hotels: A case of Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Esra GÜL YILMAZ
55 559054 HATİCE DİKMEN 2019 Hizmet ortamı unsurlarının hizmet karşılaşmasına etkileri: Otel işletmeleri örneği
The effects of service environment on service encounter: The case of hotel enterprises
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Ali AVAN Dikmen, H. ve Avan, A. (2020). Termal Otel İşletmelerinde Hizmet Karşılaşması: Yönetsel Bir Bakış Açısı, Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (3): 2783-2807
54 510144 ALİ KABAKULAK 2018 Kişilik özelliklerinin mesleki tutum ve iş doyumuna etkisi: Turist rehberleri üzerine bir araştırma

The effects of personal traits on job attitudes and job satisfaction: A research on tourist guides

Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E., & Kabakulak, A. (2019). Effects of Tourist Guides  Personal Traits on Job Attitude and Job Satisfaction  A Study in Turkey. PODIUM Sport, Leisure and Tourism Review, 8(3), 364–381.
53 504513 ÇİĞDEM OKŞİT 2018 Hizmet içi eğitimin örgütsel özdeşleşme ve işten ayrılma niyetine etkisi: Antalya’daki beş yıldızlı otel işletmeleri üzerine bir araştırma
The effects of inservice training on organizational identification and intention to leave: A study on five star hotels in Antalya
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Gonca AYTAŞ
52 494001 SERKAN AK 2018 Kariyer platosunun iş tatmini ve işten ayrılma niyetine etkisi üzerine bir araştırma: Otel işletmeleri örneği
A study on the effect of career plateau on job satisfaction and turnover intention: A case of hotel enterprises
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
51 529428 CÜNEYİT GÜZEL 2018 Turistik deneyimlerin sosyal medyada paylaşımı üzerine bir araştırma: Bodrum örneği
A research on the sharing of tourist experiences in social media: The case of Bodrum
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI
50 526805 HATİCE ÖZ 2018 Marka konumlandırmada sosyal sorumluluk kampanyalarının rolü: Afyonkarahisar ilindeki beş yıldızlı otel işletmeleri üzerine bir araştırma
The role of social responsibility campaigns on brand positioning: A research on five star hotels in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN
49 504504 MUSA KARAÇOR 2018 Yöneticilerin kullandıkları güç kaynaklarının örgütsel özdeşleşme ve örgütsel yabancılaşmaya etkisi üzerine bir araştırma: Beş yıldızlı otel işletmeleri örneği
A researh on the effect of power sources used by managers to organizational identification and organizational alienation : A case of five stars hotel business
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve Karaçor M (2021). Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Özdeşleşme Düzeylerine Etkisi: Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 23(3), 1128-1148.
48 508669 ŞAZİYE BAL 2018 Otel işletmelerinde algılanan örgütsel destek ve örgüte uyum düzeyinin algılanan hizmet performansı üzerindeki etkisi: Ankara ili örneği
The effects of perceived organizational support and fit to organization on perceived service performance at hotels: A case of Ankara
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Özcan ZORLU Zorlu, Ö. ve Bal Ş. (2019).  Otel İşletmelerinde Algılanan Örgütsel Destek ve Örgüte Uyumun Algılanan Hizmet Performansına Etkisi.  ASOSJOURNAL (The Journal of Academic Social Science), 7 (88), 122-139.
47 494000 MERVE GÜLEN 2018 Otel işletmelerinde iş – çalışan sağlığı ve güvenliği kapsamındaki uygulamaların işgörenlerin örgüte güvenlerine ve işten ayrılma niyetlerine etkisi üzerine bir araştırma: Beş yıldızlı otel işletmeleri örneği
The effect of applications in the scope of job – employee health and safety in hotels on the trust of employees in their organizations and their intentions to leave job: A study on five star hotels
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve Gülen M. (2018 ). İş-Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Kapsamındaki Uygulamaların İşgörenlerin Kuruma Güvenlerine Etkisi Üzerine Bir Araştırma: Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Örneği, İşletme Araştırmaları Dergisi, 10(3),767-787.
46 494002 ARZU ÇAĞLAR 2018 iş güçlüğünün işten ayrılma niyetine etkisi üzerine bir araştırma: Ankara’daki dört ve beş yıldızlı oteller örneği
The effects of job difficulty on intention to leave the job: Aplication on four and five star hotels employes in Ankara
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI
45 509308 OSMAN PELİT 2018 Örgütsel dışlanmanın işten ayrılma niyeti üzerinde etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
The effect of organizational ostracism on turnover intention: A study in five-star hotel enterprises in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
44 513262 ASİLHAN SEMİH MUTLU 2018 Sabit menü sunumlarında farklı pişirme yöntemlerine göre tabak artığı oluşumu
Plate waste accurance insorving fix menus according to different cooking methods
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI Mutlu, A. S., ve Sandıkcı, M. (2018). Farklı Pişirme Yöntemlerine Göre Tabak Artığı Oluşumu Afyon Kocatepe Üniversitesi Merkez Yemekhane Örneği. Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, (85), 520–538.
43 494005 ŞERNAZ BULUT 2018 Otel işletmelerinde bilginin dışsallaştırılması sürecinde insan kaynakları departmanın rolü üzerine bir araştırma: Fethiye otelleri örneği
A survey on the role of hrm on the knowledge externalization process at hotel enterprises: Case of Fethiye hotels
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Özcan ZORLU Bulut Ş., Zorlu, Ö. ve Avan A. (2016).  İşletmelerde Örtük Bilginin Dışsallaştırılması Sürecinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Rolü Termal Oteller Örneği.  17. Ulusal Turizm Kongresi, 811-822. (Tam Metin Bildiri/)
42 511084 ÖMER ALPER GÜVENEN 2018 Otellerin mutfak bölümünde yöneticiye duyulan güvenin örgütsel bağlılığa ve iş tatminine etkisi üzerine bir uygulama: Antalya ve çevresindeki otel işletmeleri örneği
An application on the effects of trust in managers on organizational commitment and job satisfaction at hotel kitchens: A case of hotel enterprises in Antalya and surroundings
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
41 464547 MEHMET BOYRAZ 2017 Termal otel işletmelerinde yönetsel bakış açısıyla çevre yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi
Evaluation managerial perspective of environmental management practices on thermal hotel business
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ahmet BAYTOK Baytok A. & Boyraz M. (2020). Termal Otellerde Çevre Yönetimi: Belirleyiciler ve Avantajlar Üzerine Bir Araştırma, Turizm Akademik Dergisi, 7 (2), 123-144.
40 494003 HÜLYA GÖKGÖZ 2017 Afyonkarahisar’da gastronomi sunumunun geliştirilmesi: UNESCO gastronomi kenti Gaziantep rehberliğinde bir değerlendirme
Improvement of gastronomy presentation in Afyonkarahisar: An evaluation in the guidance of UNESCO city of gastronomy Gaziantep
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK Gökgöz, H. (2018). Afyonkarahisar’ın Gastronomi Zenginliği ve Sunumu Üzerine Bir Değerlendirme. VIII. Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu.
39 483057 NECİP ÖZDEMİR 2017 Algılanan hizmetkar liderliğin presentizm üzerindeki etkisi: Frigya bölgesi örneği
The effects of perceived servant leadership on presenteeism: The case of Phrygia region
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Esra GÜL YILMAZ Özdemir, N. ve Gül Yılmaz, E. (2019). Algılanan Hizmetkâr Liderliğin Presentizm (Edimsizlik) Üzerindeki Etkisi: Frigya Bölgesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 30 (3): 198-209. DOI: https://doi.org /10.17123/atad.656015
38 454427 MAKBULE AKAGÜNDÜZ 2017 Turizm öğrencilerinin sektöre yönelik imaj algılarının kariyer yapma istekleri üzerine etkisi: Ege Bölgesinde bir uygulama
The impact of tourism students’ image perception on the sector’s willingness to make a career: An application in the Ege Region
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Hümeyra TÖRE BAŞAT
37 447728 YUSUF GÖKÇE 2016 Yöneticiye duyulan güven ile çalışma yaşam kalitesinin işten ayrılma niyetine etkisi: Afyonkarahisar’daki 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
The effect of employees’ trust in supervisors and their quality of working life on their intention to leave job: A study in five star thermal hotels in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve Gökçe, Y. (2019) Yöneticiye duyulan güven ile çalışma yaşam kalitesinin işten ayrılma niyetine etkisi: Otel işletmeleri işgörenleri Üzerinde bir araştırma, Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 22(41), 503-529.
36 447731 FARUK GÖKÇE 2016 Yerli halkın turizmin gelişimine yönelik algısı ve desteği: Afyonkarahisar örneği
The perception and support of the local people for the development of tourism: The case of Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK Gökçe, F. (2016). Turizmin Etkilerine Yönelik Yerel Halkın Algılamaları Afyonkarahisar Örneği. 3. Uluslararası Çin’den Adriyatik’e Sosyal Bilimler Kongresi.

Çelik, S. ve Gökçe, F. (2015). Destinasyon Pazarlamasında Deneyimsel Pazarlama Uygulamalarının Kullanımına İlişkin Kavramsal Bir Çalışma. Elektronik Mesleki Gelişim ve Araştırma Dergisi, 3 (2), 29-37.

35 447730 FATMA ARIN 2016 Dönüştürücü liderliğin örgütsel vatandaşlık davranışına etkisinde duygusal bağlılığın aracılık rolü: Yiyecek içecek işletmelerinde bir uygulama
The mediating role of emotional commitment in the effect of the transformational leadership on organizational citizenship behaviour: A study in food and beverage enterprises
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
34 447727 GÜLÇİN ÖZER 2016 Termal otel çalışanlarının çevreye duyarlılık uygulamalarına ilişkin algı düzeyleri
The perceptions level of thermal hotels’ employees related to environmental awareness practices
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
33 447729 ÇAĞATAY AYANA 2016 Duygusal zekâ ve duygusal emeğin örgütsel sinizm algısına etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
The effect of emotional intelligence and emotional labor on perception of organizational cynicism: A study at five stars hotels
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve Ayana, Ç. (2016). Duygusal Zekânın Örgütsel Sinizme Etkisi: Otel İşletmeleri İşgörenleri Üzerinde Bir Araştırma, İşletme Araştırmaları Dergisi, 8,(2), 45-76
32 415586 TUNA DEMİRAY 2015 Örgütsel stresin örgütsel sessizliğe etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
The effect of organizational stress on organizational silence:A study in five star hotels
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT
31 565710 DİLEK PEKMEZCİ 2019 Sosyal sorumluluk uygulamaları ile çalışanların örgütsel bağlılık ve iş performansları üzerine bir araştırma: Otel işletmelerinde bir uygulama
A research on employees’ organizational commitment, job performances and social responsibility practices: An application in hotel enterprises
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra TÖRE BAŞAT
30 384061 EBRU AYDIN 2015 Gastronomi turizminin şehir markalaşmasına etkisi: Afyonkarahisar ili örneği
The impact of gastronomy tourisim on city branding: Sample of Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Asuman PEKYAMAN
29 368363 ÖNDER YAYLA 2014 Tüketicilerin turizm amaçlı satın alma karar sürecine sosyal medyanın etkisi
The effect of social media on consumers’ purchasing decision for tourism
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI
28 330228 CEZZİM ÖZDEMİR 2013 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın turizm sektörüne yönelik verdiği ön büro işbaşı eğitiminin işgörenlerin mesleki gelişimine etkisi
The effect of the front office on-the-job training conducted by the Ministry of Culture and Tourism for tourism sector on the employees
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
27 348002 ENGİN AYTEKİN 2013 Algılanan değer ve tekrar ziyaret niyeti arasındaki ilişkilerin incelenmesi: Beş yıldızlı termal otel işletmelerinde bir araştırma
The investigation of relationships between perceived value and revisit intention: A study on five star hotels
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Asuman PEKYAMAN
26 345460 ÖZLEM PEKŞEN ARI 2013 Vardiyalı çalışma düzeninin işgörenin işten ayrılma niyetine etkisi: Bursa’daki beş yıldızlı şehir otellerinde bir uygulama
The effects of working in shifts on turnover intension: An application in five-star city hotels in Bursa
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
25 345457 KUTLAY ORHAN 2013 Çalışanların iş değer algısının örgütsel vatandaşlığa etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı termal otel işletmelerinde bir uygulama
The effect of employees’ perception of job value on organizational citizenship: An aplication on Afyonkarahisar five star thermal hotels
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
24 345456 FATMA DOĞANAY ERGEN 2013 Hizmetkar liderliğin örgütsel vatandaşlık davranışına etkisi: İstanbul ve Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
The effect of servant leadership on organizational citizenship behavior: A study in five star hotel enterprises in Istanbul and Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK Baytok, A. ve Ergen, F. D. (2013). Hizmetkâr Liderliğin Örgütsel Vatandaşlık Davranışına Etkisi: İstanbul ve Afyonkarahisar’daki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma. İşletme Araştırmaları Dergisi, 5 (4), 105-132.
23 325317 ENGİN BAYRAKTAROĞLU 2013 Türkiye’de lisans düzeyinde turizm eğitimi veren kurumların uygulama olanakları
Practicing assets of undergraduate tourism education institutions in Turkey
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
22 348007 İRFAN BOZDOĞAN 2013 Örgütsel adaletin mesleki tükenmişlik üzerine etkisi: Kemer’deki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
The effect of organizational justice on professional burnout: An application on five star hotels in Kemer
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve Bozdoğan, İ. (2014).Çalışanların Örgütsel Adalet Algılamalarının Tükenmişlik Düzeyleri Üzerindeki Etkisi: Kemer’deki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Uygulama, İşletme Araştırmaları Dergisi, 6,(2), 37-66
21 348008 BİRCAN ERGÜN 2013 Lisans düzeyinde turizm eğitimi verilen kurumlardaki hizmet kalitesine yönelik bir değerlendirme
An evaluation on service quality of graduate-level tourism education institutes
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve B.Ergün (2017). “Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumlarda Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma”, 4.International Congress of Tourism and Management Researches (4. Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi) Bildirileri Kitabı ISBN:  978-605-65701-6-2; pp.283-303, 12-14 Mayıs, Girne/ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.
20 330233 MEHMET CAN 2013 Zincir otel işletmelerinde kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirilmesi
Evaluation for corporate social responsibility projects among chain hotel enterprises
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK Can, M. (2014). Türkiye de Faaliyet Gösteren Zincir Otel İşletmelerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Üzerine Bir İçerik Analizi. 15. Ulusal Turizm Kongresi.
19 330231 ÖZGÜR KIZILDEMİR 2013 Termal otel işletmelerinde katı atık yönetimi: Ön büro departmanındaki uygulamalara yönelik bir araştırma
Solid waste management in thermal hotel enterprises: A resarch on applications at front office department
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI Kızıldemir, Ö. ve Sandıkcı, M. (2014). Otel İşletmelerinde Katı Atık Yönetimi Önbüro Departmanındaki Uygulamalara Yönelik Bir Araştırma. Turizm Araştırma Dergisi, 3(2), 0–0.
18 345462 ILGIN CENGİZ 2013 Müşteri memnuniyetini oluşturan faktörlerin müşteri sadakatine etkisinin lojistik regresyon analizi ile incelenmesi
The investigation of effect of customer satisfaction factors on customer loyalty with logistics regression analysis
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI
17 293152 TUBA VURAL 2013 Otel işletmelerinde dönüştürücü liderlik davranışlarının örgüt sağlığı üzerine etkileri: Afyonkarahisar ilinde bir araştırma
Effects of transformational leadership behaviours on organizational health in hotels: A study in afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI Sandıkcı, M., Vural, T., ve Zorlu, Ö. (2015). Otel İşletmelerinde Dönüştürücü Liderlik Davranışlarının Örgüt Sağlığı Üzerine Etkileri  Afyonkarahisar İlinde Bir Araştırma. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yönetim Bilimleri Dergisi, 13(25), 161–200.
16 314206 ALİ İNANIR 2012 Konaklama işletmelerinde işgörenlerin kişilik tipleri ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişkinin incelenmesi
Investigation of relationship between organizational commitment and personality types of workers in accommodation
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
15 325460 TOLGA GÜL 2012 Türkiye’deki turizm rehberliği öğretim programlarının değerlendirilmesi
An evaluation of education?s curriculum of tourism guidance education in Turkey
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT
14 314208 NİL AYDUĞAN 2012 Mobbingin örgütsel sinizme etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
The effect of mobbing on organizational cynicism: An aplication on five stars hotels
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve N.Pelit (2014). “The Effects of Mobbing on Organizational Cynicism: A Study on Hotels in Turkey”,  International Journal of Human Resource Studies, 4, 1, 34-56, DOI: https://doi.org/10.5296/ijhrs.v4i1.4996, ISSN: 2162-3058.
13 325324 LUTFULLAH SADİ TOPRAK 2012 Çatışma yönetme yöntemleri ile yöneticiye duyulan güven arasındaki ilişki: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
The relationship between conflict management methods and trust in supervisor: a research on five-star hotels in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Gonca AYTAŞ
12 314210 FATİH GÜNAY 2012 Afyonkarahisar’ın rekreasyon alanları ve faaliyetlerinin turizm talebine ve konaklama süresine etkisi
The effects of Afyonkarahisar’s recreational areas and activities on tourism demand and accomodation length
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI Günay, F. ve Sandıkcı, M. (2017). Yayın Yeri: LAP LAMBERT Academic Publishing, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:183,

ISBN:978-3-330-23433-6,

11 314217 NİHAN YARMACI 2012 Psikolojik güçlendirmenin örgütsel özdeşleşmeye etkisi: Otel işletmelerinde bir araştırma
The effect of psychological employees? empowerment on organizational identification: A research in hotel establishment
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
10 319885 MEHMET KAHYAOĞLU 2012 Örgütsel sosyalizasyon taktiklerinin işgörenlerin kariyer planlamaları üzerine etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir alan araştırması
The effect of organizational socialization tactics on employees? career planning: A study in five-star hotels
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT Pelit, E. ve M.Kahyaoğlu (2015). “Örgütsel Sosyalizasyon Taktiklerinin İşgörenlerin Kariyer Planlamaları Üzerine Etkisi: Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İİBF Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 11, 2, 99-118.
9 314228 SONGÜL DÜZ 2012 Konaklama işletmelerinde nepotizm ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişkinin incelenmesi
Investigation of relationship between nepotism and organisational commitment in accommodation
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK
8 308905 EREN ERKILIÇ 2012 Örgütsel stresin örgütsel yabancılaşma üzerine etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
The effect of organizational stress on organizational alienation: A study on five star hotels
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Gonca AYTAŞ
7 296295 MELEK YAVUZ 2011 Afyonkarahisar-Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkı’nin ekoturizm potansiyelinin değerlendirilmesi
Evaluation of ecotourism potential of Akdağ Nature Park, Afyonkarahisar?Sandıklı
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
6 303625 ERSİN ARIKAN 2011 Örgüt sağlığının iş tatmini üzerine etkisi: afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
Effects of organizational health on job satisfaction: An application on five star hotels in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Gonca AYTAŞ
5 303629 ÜNAL ÖZGEN 2011 Termal turizm açısından Afyonkarahisar ilinin SWOT analizi ile değerlendirilmesi
Evaluation of Afyonkarahisar province by means of SWOT analysis from the thermal tourism perspective
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI SANDIKCI, M. ve Ünal, Ö. (2013). Afyonkarahisar İlinin Termal Turizm Açısından SWOT Analizi ile Değerlendirilmesi, Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (6) 3, 51–79,
4 265090 ERDAL ÖZER 2010 Yiyecek içecek servisi bölümü işgörenlerinin hizmet içi eğitiminin iş tatminine etkisi Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
The influence of in-service training applied on food and beverage department employees: A practice in five star hotel enterprises in Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK
3 265286 ŞENSOY KILIÇKAYA 2010 Beş yıldızlı termal otel işletmesi yöneticilerinin otel hizmetlerine yönelik değerlendirmeleri: Afyonkarahisar örneği
The evaluation of five star thermal hotel managers on hotel services: The case of Afyonkarahisar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Oktay EMİR
2 265099 ALİ AVAN 2010 Konya’yı kültürel amaçlarla ziyaret eden yabancı turistlerin satın alma karar sürecinin değerlendirilmesi
The assessment of purchasing decision process of the foreign tourists visiting konya for the cultural purposes
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. Oktay EMİR Avan, A. & Emir, O. (2010). Yabancı Turistlerin Satın Alma Karar Sürecinde Kültürel Varlıkların Etkisi: Konya Örneği.  Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 24, 203-219.
1 253202 GÜLAY BULGAN 2010 Otel müşterilerinin yüksek ve düşük sezonda hizmet beklentileri ve memnuniyet düzeylerinin değerlendirilmesi: Antalya Belek’te bir araştırma
Evaluation of expectation and satisfaction levels of hotel customers in high and off season: A study in Belek, Antalya
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI

 

07 Nisan 2022, Perşembe 2971 kez görüntülendi