AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ, TURİZM REHBERLİĞİ VE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALINDA TAMAMLANAN LİSANSÜSTÜ TEZLER
(Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023)
# | YÖK
Tez No |
Yazar | Yıl | Tez Adı | Anabilim Dalı | Tez Türü | Danışman | Tezden Üretilen Yayınlar |
123 | 861849 | Münevver Özen | 2024 | Laktozsuz ürünlerin menülerde yer alma durumuna yönelik bir araştırma | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek Lisans | Prof. Dr. Ahmet Baytok | |
122 | 861847 | Mehmet Özdamar | 2024 | Tabaktaki sanat: Tabak sunumlarına ilişkin mutfak şeflerinin görüşlerini belirlemeye yönelik bir çalışma | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Sabri Çelik | |
121 | 855137 | Osman Pelit | 2024 | Somut olmayan kültürel miras değer algısı ile turizm algısının mesleki bağlılık ve işe adanmışlık üzerine etkisi: Geleneksel çini sanatı örneği |
Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı | |
120 | 817290 | Tolga Kaya | 2023 | Muğla/Menteşe bölgesi yöresel mutfağının yörük mutfak kültürü bağlamında incelenmesi |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek Lisans | Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı | |
119 | 838814 | Yiğit Aslan | 2023 | Yönetici kişilik özellikleri ve iletişim becerilerinin turist rehberlerinin işten ayrılma niyetlerine etkisi üzerine bir araştırma | Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Hüseyin Pamukçu | |
118 | 849445 | Asilhan Semih Mutlu | 2023 | UNESCO gastronomi kenti kriterleri rehberliğinde gastronomi yönetim modeli geliştirilmesi: Afyonkarahisar örneği | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı | |
117 | 826327 | Muratcan Dikmen | 2023 | Otel işletmelerinde çalışanların iş tatmininin yeşil örgütsel davranış üzerindeki etkisinin incelenmesi | Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Hidayet Kışlalı | |
116 | 837844 | Büşra Atalkın | 2023 | Afyonkarahisar’ın yöresel yemeklerinin ve hikayelerinin gastronomi turizmi açısından incelenmesi | Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Esra Ciğerci | |
115 | 837833 | Ahmet Çetin | 2023 | Aşırı turizm algısı ve destinasyon marka değerinin destinasyon memnuniyeti ve tekrar ziyaret niyetine etkisi: Bodrum örneği | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı | |
114 | 823377 | Rabia Babacan | 2023 | Türk kadın gezginlerin seyahat kısıtlayıcıları üzerine bir araştırma | Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Hidayet Kışlalı | |
113 | 83783 | Ali Kabakulak | 2023 | Turist rehberliğinde kriz yönetiminin liderlik tarzlarıyla ilişkisi | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Elbeyi Pelit | |
112 | 823015 | Faruk Gökçe | 2023 | Örgütsel çeviklik ve örgütsel DNA’nın örgütsel değişim ve örgütsel yaratıcılık üzerindeki etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Elbeyi Pelit | |
111 | 806078 | Nurullah Kart | 2023 | Beş yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında çalışanların kurumsal sosyal sorumluluk algısının işe adanmışlık düzeyleri üzerindeki etkisi: UNESCO gastronomi şehri Afyonkarahisar’da bir araştırma | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Prof. Dr. Elbeyi Pelit | Kart, N. ve Pelit, E. (2023). Otel İşletmelerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve İşe Adanmışlık: Afyonkarahisar Örneği. Journal of Tourism & Gastronomy Studies, 11(3), 1941–1969. |
110 | 792254 | Meryem Demir Apa | 2023 | Osmanlı mutfak kültürünün gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi: İstanbul ili örneği | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Doç. Dr. Sabri Çelik | |
109 | 794943 | Sena Turgut | 2023 | Gastronomi ve mutfak sanatlarında tematik restoranlar: Makarna temalı restoranlar örneği | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Doç. Dr. Ali Avan | |
108 | 808816 | Ahmet Akdağ | 2023 | Ortaöğretim yiyecek-içecek hizmetlerine yönelik mesleki eğitim ve işletmelerde beceri eğitiminin örgüte uyuma etkisi | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Özcan Zorlu | |
107 | 801056 | Erdem Baydeniz | 2023 | Yerel halk ve ziyaretçilerin duygusal yiyecek aidiyeti gastronomi imajına yönelik algıları ile somut olmayan kültürel miras kapsamındaki tutumlarının incelenmesi: Afyonkarahisar örneği | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı | Baydeniz, E. ve Sandıkcı, M. (2023). Importance of Turkish Delight and Afyon Cream from Intangible Cultural Heritage Elements for Afyonkarahisar. Turkish Academic Research Review, 8 (2), 998-1013. |
106 | 812329 | Şeyma Sevgi | 2023 | Göbeklitepe arkeolojik kazı alanı’nın bölgeye yönelik turizm talebinin gelişimine etkisi: Turist rehberlerinin bakış açısıyla bir değerlendirme | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Özcan Zorlu | |
105 | 742253 | Mehmet Boyraz | 2022 | Otel işletmelerinin çevre yönetim sistemine katılımının engelleyicileri ve çevre yönetimi uygulama düzeyine etkisi | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Ahmet Baytok | Baytok, A. ve Boyraz, M. (2021). Otel İşletmelerinde Çevre Yönetim Sistemi Engelleyicileri Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(3), 1927–1944. |
104 | 725231 | Esra Katırcıoğlu | 2022 | Epistemik merak, iş becerikliliği ve algılanan örgütsel desteğin yenilikçi iş davranışına etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Elbeyi Pelit | Pelit, E. ve Katırcıoğlu, E. (2023). Investigating the Effects of Epistemic Curiosity on Innovative Work Behaviour: A Study on Hotel Employees. Tourism and Hospitality Management, 29(1), 73-85. |
103 | 737324 | Enes Küpeli | 2022 | Akıllı sistemlerin kullanımının mevcut durumunun turizm 4.0 ve gastronomi 4.0 üzerinden değerlendirilmesi | Yüksek lisans | Doç. Dr. Sabri Çelik | ||
102 | 713749 | Aybike Nur Albayrak | 2022 | Gıda saklama yöntemlerinde farklılıkların belirlenmesine yönelik bir araştırma: Afyonkarahisar örneği | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı | Albayrak, A. N., ve Sandıkcı M. (2023). Geleneksel Gıda Saklama Yöntemleri ve Afyonkarahisar Kiler Kültürü. Ankara: Gece Kitaplığı |
101 | 767521 | Barış Kayacan | 2022 | Afyonkarahisar patatesli ekmeği, ekmeğin köyde ve yerel işletmelerde üretimi ile yerel piyasada satılan ekmeklerin bazı duyusal özelliklerinin incelenmesi | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Bilge Akdeniz | |
100 | 717206 | Burak Çıtak | 2022 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık öğrenimi gören öğrencilerin neofobi ve neofili eğilimlerinin sokak lezzetlerine ilişkin tutumlarına etkisi üzerine bir araştırma | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Esra Gül Yılmaz | |
99 | 729430 | Gürkan Kök | 2022 | Coğrafi işaretli gastronomik ürünlerin şehir markalaşmasına etkileri: Uşak tarhanası örneği | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Erdal Özer | Kök, G. ve Özer, E. (2022). Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin Şehir Markalaşmasına Etkileri: Uşak Tarhanası Örneği. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 10(133), 443-468. |
98 | 775901 | Esra Yaman | 2022 | Aslan balığının gastronomik unsur olarak kullanılabilirliği üzerine bir araştırma | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Bilge Akdeniz | |
97 | 739746 | Ömer Berke Curoğlu | 2022 | Sakarya’da yaşayan Bulgaristan muhacirlerinin yemek kültürü ve yemek tariflerindeki standartların belirlenmesi | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Yüksek lisans | Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı | Curoğlu, Ö. B. ve Sandıkcı M. (2023). Bulgaristan muhacirlerinin yemek kültürü ve yemek tariflerindeki standartların belirlenmesi. Ankara: Gece Kitaplığı. |
96 | 733356 | İlknur Akbulut Kazancı | 2022 | Otel işletmeleri yöneticilerinin kullandıkları güç kaynaklarının örgütsel yaratıcılığa etkisi: Afyonkarahisar ili örneği | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Prof. Dr. Elbeyi Pelit | |
95 | 742260 | Ayşe Uçan Dağ | 2022 | Otel işletmelerinde bilgi odaklı liderliğin örgütsel öğrenmeye etkisi: Destinasyonlar arası bir karşılaştırma | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Özcan Zorlu | Zorlu, Ö. ve Uçan Dağ, A. (2023). Otel İşletmelerinde Bilgi Odaklı Liderliğin Örgütsel Öğrenmeye Etkisi: Destinasyonlar Arası Bir Karşılaştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(2), 1537-1560. |
94 | 724137 | Selen Oruç Çetiner | 2022 | Afyonkarahisar’ın inanç turizmi potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik nitel bir çalışma | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Sabri Çelik | |
93 | 751940 | Hülya Mutlu | 2022 | Afyonkarahisar gastronomi envanteri oluşturularak gastronomi rotalarının belirlenmesi | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı | Mutlu, H. ve Sandıkcı, M. (2022). Gastronomi Envanteri Oluşturulması: Gastronomi Şehri Afyonkarahisar Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10(2), 1168-1195. |
92 | 739181 | Tuğçe Candan | 2022 | Sosyal medya fenomenlerinin destinasyon tercihi üzerindeki etkisi: Kuşaklar arası bir karşılaştırma | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Özcan Zorlu | Zorlu, Ö. ve Candan, T. (2023). The Impact of Social Media Influencers on Destination Preferences: A Cross-Generation Comparison. Journal of Tourism, Leisure and Hospitality, 5(1), 53-61. |
91 | 710039 | Hürcan Arife Sevinç | 2022 | Restoran işletmelerindeki fiziksel kanıtların müşteri memnuniyetine etkisi: Afyonkarahisar ili örneği | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman | |
90 | 762690 | Berkan Başar | 2022 | Müşteri deneyimi ve hafızasının davranışsal niyet üzerindeki etkisi: Somut olmayan kültürel miras unsurlarından geleneksel sohbet toplantıları örneği | Turizm İşletmeciliği | Doktora | Prof. Dr. Ahmet Baytok | |
89 | 737052 | Esin Merve Koçluk | 2022 | Otel işletmelerinde kullanılan motivasyon araçlarının işgören performansına etkisi: Afyonkarahisar ili’ndeki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman | |
88 | 722300 | Elif Yavuz | 2022 | Sürdürülebilir turizm kapsamında yöresel yemek sunumunun destinasyon pazarlamasındaki rolü: Safranbolu Konakları örneği | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı | |
87 | 740679 | Faruk Kaya | 2022 | Algılanan otantiklik ve destinasyon imajının turistlerin davranışsal niyetlerine etkisi: Eskişehir örneği | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Ali Avan | |
86 | 722304 | Zafer Taşer | 2022 | Yeşil pazarlama kapsamında otel işletmelerinin yiyecek ve içecek departmanlarında uygulanan atık yönetimi: Afyonkarahisar ili örneği | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Asuman Pekyaman | |
85 | 753010 | Canan Sürmeli | 2022 | Cam tavan sendromunun örgütsel bağlılığa etkisi: Antalya ilinde bir araştırma | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Özcan Zorlu | |
84 | 722426 | Hasan Çalış | 2022 | Afyonkarahisar termal turizm sektöründe destinasyon yönetimi ve pazarlaması çabaları üzerine bir değerlendirme | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Sabri Çelik | |
83 | 733694 | Resul Mercan | 2022 | Afyonkarahisar’ı ziyaret eden bleisure turistlerin destinasyon imajının ve algılanan hizmet kalitesinin belirlenmesine yönelik bir araştırma | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı | |
82 | 725312 | Gülşen Öz | 2022 | Türkiye’nin COVİD 19 pandemi tecrübesinin sağlık turizminin tanıtımında kullanılması | Turizm İşletmeciliği | Yüksek lisans | Dr. Öğr. Üyesi Bilal Yalçın | |
81 | 707293 | MÜGE ÖCAL | 2021 | Örgüt kültürü, örgütsel özdeşleşme ve örgütsel bağlılığın işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisi: Otel işletmelerinde bir uygulama The effect of organizational culture, organizational identification, and organizational commitment on turnover intention: An application in hotel enterprisesenterprises |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ali AVAN | |
80 | 669009 | OĞUZ ŞENOL | 2021 | Edebî miras turizmi destinasyon imajı ilişkisi: Aşiyan Müzesi örneği The relationship between literary tourism destination image: The case of Aşiyan Museum |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ali AVAN | |
79 | 689006 | HALİL BÜNYAMİN GİRGİN | 2021 | Beş yıldızlı termal otel işletmelerinde örgüt sağlığının örgütsel özdeşleşmeye etkisi: Afyonkarahisar ili örneği The effect of organizational health on organizational identification in five star thermal hotel establishments: The case of Afyonkarahisar province |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Prof. Dr. Elbeyi PELİT | |
78 | 658855 | MERVE AKERİK | 2021 | Psikolojik sermaye ve iş yaşam kalitesinin örgütsel özdeşleşmeye etkisi: Afyonkarahisar’daki otel işletmeleri üzerinde bir araştırma The effect psychological capital and quality of work lifeon the organizational identification: A research on hotel enterprises in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Prof. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
77 | 639953 | MUSTAFA YILMAZ | 2020 | Örgüt kültürü tipi ile örgütsel sessizlik ilişkisi: Otel işletmeleri örneği The relationship between organizational culture type and organizational silence: The case of hotel enterprises |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
76 | 639951 | SELİN YÜKSEL | 2020 | Psikolojik sözleşme ihlali’nin işe gömülmüşlük ve işten ayrılma niyetine etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmeleri örneği The effect of psychological contract breach on job embeddedness and intention to leave: A case study on five star hotels in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Gonca AYTAŞ | |
75 | 647783 | ÖZGE ŞENOL | 2020 | Konaklama sektörü kümelenmesinin rekabet gücü üzerine bir değerlendirme: Afyonkarahisar örneği An evaluation on the competitiveness of the accommodation sector cluster: Afyonkarahisar sample |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Sabri ÇELİK | |
74 | 646272 | MUHAMMET YILMAZ | 2020 | Yöneticilerin ruhsal liderlik davranışlarının örgütsel stres ve tükenmişlik üzerine etkisi: Otel işletmeleri örneği The impact of spiritual leadership behaviors of managers on organizational stress and burnout: A study in hotel enterprises |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
73 | 655664 | AHMET KARAGÖZ | 2020 | Termal otel işletmeleri yiyecek içecek bölümü çalışanlarının tükenmişlik düzeylerinin işgören performansına etkisi: Afyonkarahisar ili örneği The effects of burnout level of food & beverage workers of thermal hotels on employee performance: The case of Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | Karagöz, A. & Sandıkcı, M. (2023). Yiyecek İçecek Bölümü Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Performansa Etkisi: Afyonkarahisar Termal Oteller Örneği . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , 7 (1) , 180-200. |
72 | 646618 | MELİSA ATEŞ | 2020 | Algılanan örgütsel desteğin mesleki canlılık ve mesleki bağlılık üzerindeki etkisi: Turist rehberlerine yönelik bir araştırma The effect of perceived organizational support on professional vitality and professional commitment: A study of tourist guides |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Prof. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve Ateş, M. (2022). Turist Rehberlerinin Mesleki Canlılıklarının Mesleki Bağlılıkları Üzerindeki Etkisi. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 6(1), 9-27. |
71 | 629096 | RAMAZAN ÖNEY | 2020 | Yönetim tarzının işgören sadakatine etkisi: Afyonkarahisar ili otel işletmeleri örneği The effects of management style on employee loyalty: A case of Afyonkarahisar hotels |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Özcan ZORLU | |
70 | 589099 | İPEK BODUR | 2019 | Yeşil göz boyama sonucunda oluşan şüpheciliğin turistlerin davranışsal niyetlerine etkisi The effect of skepticism stemming from greenwashing on behavioral intentions of tourists |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Ali AVAN | |
69 | 566452 | FATİH KARACA | 2019 | Ortaöğretim düzeyinde turizm eğitimi gören öğrencilerin anne baba tutumlarının mesleki olgunluk düzeylerine etkisi The effect of parental attitudes on career maturity levels of students in tourism education at secondary education level |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Esra GÜL YILMAZ | |
68 | 558296 | FEHMİ ÖZKAN | 2019 | Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomik kimlik oluşturmada etkisi: Afyonkarahisar örneği The effect of geographically marked products increating gastronomic identity: A sample for Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | Sandıkcı, M. ve Özkan, F. (2019). Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünler ve Şehir Bilinirliğine Etkisi. IV. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir. |
67 | 556159 | ALP YURDAKUL | 2019 | Tarihi ticaret rotalarının alternatif turizm faaliyetleri kapsamında turistik değerlere dönüştürülmesi: Kral Yolu-Frig vadisine yönelik bir öneri Converting ancient trade routes in scope of the alternative tourism activities to the touristic values: A suggestion intending to the royal road and the highland phyrigia region |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra TÖRE BAŞAT | |
66 | 566726 | MAHİR DEMİR | 2019 | Örgütsel sessizliğin örgüt sağlığına etkisi: Afyonkarahisar’daki otel işletmeleri üzerine bir araştırma Effect of organizational silence on organizational health: A research on hotel enterprises in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
65 | 555366 | KÜBRA DAĞLI | 2019 | Otel işletmelerinde işgörenlere sağlanan çalışma haklarının, örgütsel güven iklimi algısı üzerine etkisi: Kuşadası örneği The effects of labour rights on the perception of organizational trust climate at hotels: A case study in Kuşadası |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Özcan ZORLU | Zorlu Ö. ve Dağlı K. (2020). İşgören Haklarının Örgütsel Güven Üzerine Etkisi: Kuşadası Otelleri Örneği. Alanya Akademik Bakış, 4(2), 411-423. |
64 | 587394 | AYSEL ALİYEVA | 2019 | İçsel pazarlama uygulamalarının otel çalışanlarının iç girişimcilik davranışları üzerindeki etkisi: Alanya örneği The effects of internal marketing applications on hotel employess internal entrepreneurship behaviors: A case of alanya |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Hatice YILMAZ | |
63 | 548526 | MUSTAFA GÜLAYDIN | 2019 | Algılanan örgütsel destek ile duygusal emek davranışları arasındaki ilişki üzerine bir araştırma: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmeleri örneği A study on the relationship between perceived organizational support and emotional labor behaviors: The case of five star hotels in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Gonca AYTAŞ | |
62 | 559610 | İBRAHİM YURTBAHAR | 2019 | Termal turizm destinasyonu olarak Afyonkarahisar’ın marka kişiliği Brand personality of afyonkarahisar as a thermal tourism destination |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
61 | 570907 | SİNEM SELDA ÜNAL | 2019 | Denizli’nin bir destinasyon olarak pazarlanmasında termal turizm kaynaklarının bilinirliği: Üniversite öğrencilerine yönelik bir araştırma The awareness of thermal tourism reseources in the marketing of Denizli as a destination: A research on university students |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Hatice YILMAZ | |
60 | 612826 | NAZMİYE SANDIKCI | 2019 | Tören yemeklerinin bilinirliği üzerine kuşaklar arasındaki farklılıkların belirlenmesine yönelik bir araştırma: Afyonkarahisar ili örneği A study on determining the differences between generations on the awareness of ceremonial meals: The sample of Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN | |
59 | 555153 | ERDEM BAYDENİZ | 2019 | Termal otel işletmelerinde hizmet kalitesinin önem-performans analizi ile ölçülmesi: Afyonkarahisar ili örneği Measurement of service quality with importance-performance analysis thermal hotel operations: Afyonkarahisar province sample |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN | Pekyaman Asuman ve Baydeniz Erdem (2020). Hizmet Kalitesinin Önem Performans Analizi İle Ölçülmesi: Afyonkarahisar İli Beş Yıldızlı Termal Otel Örneği, Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, (2020), Cilt: 4, Sayı: 2, 173 – 199, DOI: 10.32572/guntad.684536 |
58 | 555495 | TURGUT TÜRKOĞLU | 2019 | Somut olmayan kültürel miras kaynaklarının turizm çekiciliği kapsamında değerlendirilmesi: Türk kâğıt süsleme (Ebru) sanatı örneği Evaluation of intangible cultural heritage values in the scope of tourism attractiveness: A case of ebru (Marbling) the art of Turkish paper decoration |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve Türkoğlu, T. (2020). Somut Olmayan Kültürel Miras Kaynaklarinin Turizm Çekiciliği Kapsaminda Değerlendirilmesi: Ebru Sanati Örneği. Journal of Recreation and Tourism Research, 7 (1), 1-30. |
57 | 572640 | NİLÜFER YÜCEDAĞ | 2019 | Etik iklimin örgütsel yaratıcılığa etkisi: Gastronomi turizmi derneği (GTD) üyesi işletmelerde bir araştırma The effect of ethic climate on organizational creativity: A research on member companies of gastronomy tourism association (GTD) |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Sabri ÇELİK | |
56 | 599326 | HABİBE GÜNDÜZ | 2019 | Turistlerin sağlıklı beslenme bilinci ve yöresel yiyecek tercihi ilişkisinin termal otellerde incelenmesi: Afyonkarahisar örneği Investigation of the relationship between healthy nutrition awareness and local food preference of tourists visiting thermal hotels: A case of Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Esra GÜL YILMAZ | |
55 | 559054 | HATİCE DİKMEN | 2019 | Hizmet ortamı unsurlarının hizmet karşılaşmasına etkileri: Otel işletmeleri örneği The effects of service environment on service encounter: The case of hotel enterprises |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Ali AVAN | Dikmen, H. ve Avan, A. (2020). Termal Otel İşletmelerinde Hizmet Karşılaşması: Yönetsel Bir Bakış Açısı, Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (3): 2783-2807 |
54 | 510144 | ALİ KABAKULAK | 2018 | Kişilik özelliklerinin mesleki tutum ve iş doyumuna etkisi: Turist rehberleri üzerine bir araştırma
The effects of personal traits on job attitudes and job satisfaction: A research on tourist guides |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E., & Kabakulak, A. (2019). Effects of Tourist Guides Personal Traits on Job Attitude and Job Satisfaction A Study in Turkey. PODIUM Sport, Leisure and Tourism Review, 8(3), 364–381. |
53 | 504513 | ÇİĞDEM OKŞİT | 2018 | Hizmet içi eğitimin örgütsel özdeşleşme ve işten ayrılma niyetine etkisi: Antalya’daki beş yıldızlı otel işletmeleri üzerine bir araştırma The effects of inservice training on organizational identification and intention to leave: A study on five star hotels in Antalya |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Gonca AYTAŞ | |
52 | 494001 | SERKAN AK | 2018 | Kariyer platosunun iş tatmini ve işten ayrılma niyetine etkisi üzerine bir araştırma: Otel işletmeleri örneği A study on the effect of career plateau on job satisfaction and turnover intention: A case of hotel enterprises |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
51 | 529428 | CÜNEYİT GÜZEL | 2018 | Turistik deneyimlerin sosyal medyada paylaşımı üzerine bir araştırma: Bodrum örneği A research on the sharing of tourist experiences in social media: The case of Bodrum |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | |
50 | 526805 | HATİCE ÖZ | 2018 | Marka konumlandırmada sosyal sorumluluk kampanyalarının rolü: Afyonkarahisar ilindeki beş yıldızlı otel işletmeleri üzerine bir araştırma The role of social responsibility campaigns on brand positioning: A research on five star hotels in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN | |
49 | 504504 | MUSA KARAÇOR | 2018 | Yöneticilerin kullandıkları güç kaynaklarının örgütsel özdeşleşme ve örgütsel yabancılaşmaya etkisi üzerine bir araştırma: Beş yıldızlı otel işletmeleri örneği A researh on the effect of power sources used by managers to organizational identification and organizational alienation : A case of five stars hotel business |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve Karaçor M (2021). Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Özdeşleşme Düzeylerine Etkisi: Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 23(3), 1128-1148. |
48 | 508669 | ŞAZİYE BAL | 2018 | Otel işletmelerinde algılanan örgütsel destek ve örgüte uyum düzeyinin algılanan hizmet performansı üzerindeki etkisi: Ankara ili örneği The effects of perceived organizational support and fit to organization on perceived service performance at hotels: A case of Ankara |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Özcan ZORLU | Zorlu, Ö. ve Bal Ş. (2019). Otel İşletmelerinde Algılanan Örgütsel Destek ve Örgüte Uyumun Algılanan Hizmet Performansına Etkisi. ASOSJOURNAL (The Journal of Academic Social Science), 7 (88), 122-139. |
47 | 494000 | MERVE GÜLEN | 2018 | Otel işletmelerinde iş – çalışan sağlığı ve güvenliği kapsamındaki uygulamaların işgörenlerin örgüte güvenlerine ve işten ayrılma niyetlerine etkisi üzerine bir araştırma: Beş yıldızlı otel işletmeleri örneği The effect of applications in the scope of job – employee health and safety in hotels on the trust of employees in their organizations and their intentions to leave job: A study on five star hotels |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve Gülen M. (2018 ). İş-Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Kapsamındaki Uygulamaların İşgörenlerin Kuruma Güvenlerine Etkisi Üzerine Bir Araştırma: Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Örneği, İşletme Araştırmaları Dergisi, 10(3),767-787. |
46 | 494002 | ARZU ÇAĞLAR | 2018 | iş güçlüğünün işten ayrılma niyetine etkisi üzerine bir araştırma: Ankara’daki dört ve beş yıldızlı oteller örneği The effects of job difficulty on intention to leave the job: Aplication on four and five star hotels employes in Ankara |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | |
45 | 509308 | OSMAN PELİT | 2018 | Örgütsel dışlanmanın işten ayrılma niyeti üzerinde etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma The effect of organizational ostracism on turnover intention: A study in five-star hotel enterprises in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
44 | 513262 | ASİLHAN SEMİH MUTLU | 2018 | Sabit menü sunumlarında farklı pişirme yöntemlerine göre tabak artığı oluşumu Plate waste accurance insorving fix menus according to different cooking methods |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | Mutlu, A. S., ve Sandıkcı, M. (2018). Farklı Pişirme Yöntemlerine Göre Tabak Artığı Oluşumu Afyon Kocatepe Üniversitesi Merkez Yemekhane Örneği. Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, (85), 520–538. |
43 | 494005 | ŞERNAZ BULUT | 2018 | Otel işletmelerinde bilginin dışsallaştırılması sürecinde insan kaynakları departmanın rolü üzerine bir araştırma: Fethiye otelleri örneği A survey on the role of hrm on the knowledge externalization process at hotel enterprises: Case of Fethiye hotels |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Özcan ZORLU | Bulut Ş., Zorlu, Ö. ve Avan A. (2016). İşletmelerde Örtük Bilginin Dışsallaştırılması Sürecinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Rolü Termal Oteller Örneği. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 811-822. (Tam Metin Bildiri/) |
42 | 511084 | ÖMER ALPER GÜVENEN | 2018 | Otellerin mutfak bölümünde yöneticiye duyulan güvenin örgütsel bağlılığa ve iş tatminine etkisi üzerine bir uygulama: Antalya ve çevresindeki otel işletmeleri örneği An application on the effects of trust in managers on organizational commitment and job satisfaction at hotel kitchens: A case of hotel enterprises in Antalya and surroundings |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
41 | 464547 | MEHMET BOYRAZ | 2017 | Termal otel işletmelerinde yönetsel bakış açısıyla çevre yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi Evaluation managerial perspective of environmental management practices on thermal hotel business |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | Baytok A. & Boyraz M. (2020). Termal Otellerde Çevre Yönetimi: Belirleyiciler ve Avantajlar Üzerine Bir Araştırma, Turizm Akademik Dergisi, 7 (2), 123-144. |
40 | 494003 | HÜLYA GÖKGÖZ | 2017 | Afyonkarahisar’da gastronomi sunumunun geliştirilmesi: UNESCO gastronomi kenti Gaziantep rehberliğinde bir değerlendirme Improvement of gastronomy presentation in Afyonkarahisar: An evaluation in the guidance of UNESCO city of gastronomy Gaziantep |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK | Gökgöz, H. (2018). Afyonkarahisar’ın Gastronomi Zenginliği ve Sunumu Üzerine Bir Değerlendirme. VIII. Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu. |
39 | 483057 | NECİP ÖZDEMİR | 2017 | Algılanan hizmetkar liderliğin presentizm üzerindeki etkisi: Frigya bölgesi örneği The effects of perceived servant leadership on presenteeism: The case of Phrygia region |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Esra GÜL YILMAZ | Özdemir, N. ve Gül Yılmaz, E. (2019). Algılanan Hizmetkâr Liderliğin Presentizm (Edimsizlik) Üzerindeki Etkisi: Frigya Bölgesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 30 (3): 198-209. DOI: https://doi.org /10.17123/atad.656015 |
38 | 454427 | MAKBULE AKAGÜNDÜZ | 2017 | Turizm öğrencilerinin sektöre yönelik imaj algılarının kariyer yapma istekleri üzerine etkisi: Ege Bölgesinde bir uygulama The impact of tourism students’ image perception on the sector’s willingness to make a career: An application in the Ege Region |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Hümeyra TÖRE BAŞAT | |
37 | 447728 | YUSUF GÖKÇE | 2016 | Yöneticiye duyulan güven ile çalışma yaşam kalitesinin işten ayrılma niyetine etkisi: Afyonkarahisar’daki 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma The effect of employees’ trust in supervisors and their quality of working life on their intention to leave job: A study in five star thermal hotels in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve Gökçe, Y. (2019) Yöneticiye duyulan güven ile çalışma yaşam kalitesinin işten ayrılma niyetine etkisi: Otel işletmeleri işgörenleri Üzerinde bir araştırma, Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 22(41), 503-529. |
36 | 447731 | FARUK GÖKÇE | 2016 | Yerli halkın turizmin gelişimine yönelik algısı ve desteği: Afyonkarahisar örneği The perception and support of the local people for the development of tourism: The case of Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK | Gökçe, F. (2016). Turizmin Etkilerine Yönelik Yerel Halkın Algılamaları Afyonkarahisar Örneği. 3. Uluslararası Çin’den Adriyatik’e Sosyal Bilimler Kongresi.
Çelik, S. ve Gökçe, F. (2015). Destinasyon Pazarlamasında Deneyimsel Pazarlama Uygulamalarının Kullanımına İlişkin Kavramsal Bir Çalışma. Elektronik Mesleki Gelişim ve Araştırma Dergisi, 3 (2), 29-37. |
35 | 447730 | FATMA ARIN | 2016 | Dönüştürücü liderliğin örgütsel vatandaşlık davranışına etkisinde duygusal bağlılığın aracılık rolü: Yiyecek içecek işletmelerinde bir uygulama The mediating role of emotional commitment in the effect of the transformational leadership on organizational citizenship behaviour: A study in food and beverage enterprises |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
34 | 447727 | GÜLÇİN ÖZER | 2016 | Termal otel çalışanlarının çevreye duyarlılık uygulamalarına ilişkin algı düzeyleri The perceptions level of thermal hotels’ employees related to environmental awareness practices |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
33 | 447729 | ÇAĞATAY AYANA | 2016 | Duygusal zekâ ve duygusal emeğin örgütsel sinizm algısına etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama The effect of emotional intelligence and emotional labor on perception of organizational cynicism: A study at five stars hotels |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve Ayana, Ç. (2016). Duygusal Zekânın Örgütsel Sinizme Etkisi: Otel İşletmeleri İşgörenleri Üzerinde Bir Araştırma, İşletme Araştırmaları Dergisi, 8,(2), 45-76 |
32 | 415586 | TUNA DEMİRAY | 2015 | Örgütsel stresin örgütsel sessizliğe etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama The effect of organizational stress on organizational silence:A study in five star hotels |
Turizm İşletmeciliği | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | |
31 | 565710 | DİLEK PEKMEZCİ | 2019 | Sosyal sorumluluk uygulamaları ile çalışanların örgütsel bağlılık ve iş performansları üzerine bir araştırma: Otel işletmelerinde bir uygulama A research on employees’ organizational commitment, job performances and social responsibility practices: An application in hotel enterprises |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra TÖRE BAŞAT | |
30 | 384061 | EBRU AYDIN | 2015 | Gastronomi turizminin şehir markalaşmasına etkisi: Afyonkarahisar ili örneği The impact of gastronomy tourisim on city branding: Sample of Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Asuman PEKYAMAN | |
29 | 368363 | ÖNDER YAYLA | 2014 | Tüketicilerin turizm amaçlı satın alma karar sürecine sosyal medyanın etkisi The effect of social media on consumers’ purchasing decision for tourism |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | |
28 | 330228 | CEZZİM ÖZDEMİR | 2013 | Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın turizm sektörüne yönelik verdiği ön büro işbaşı eğitiminin işgörenlerin mesleki gelişimine etkisi The effect of the front office on-the-job training conducted by the Ministry of Culture and Tourism for tourism sector on the employees |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
27 | 348002 | ENGİN AYTEKİN | 2013 | Algılanan değer ve tekrar ziyaret niyeti arasındaki ilişkilerin incelenmesi: Beş yıldızlı termal otel işletmelerinde bir araştırma The investigation of relationships between perceived value and revisit intention: A study on five star hotels |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Asuman PEKYAMAN | |
26 | 345460 | ÖZLEM PEKŞEN ARI | 2013 | Vardiyalı çalışma düzeninin işgörenin işten ayrılma niyetine etkisi: Bursa’daki beş yıldızlı şehir otellerinde bir uygulama The effects of working in shifts on turnover intension: An application in five-star city hotels in Bursa |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
25 | 345457 | KUTLAY ORHAN | 2013 | Çalışanların iş değer algısının örgütsel vatandaşlığa etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı termal otel işletmelerinde bir uygulama The effect of employees’ perception of job value on organizational citizenship: An aplication on Afyonkarahisar five star thermal hotels |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
24 | 345456 | FATMA DOĞANAY ERGEN | 2013 | Hizmetkar liderliğin örgütsel vatandaşlık davranışına etkisi: İstanbul ve Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma The effect of servant leadership on organizational citizenship behavior: A study in five star hotel enterprises in Istanbul and Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | Baytok, A. ve Ergen, F. D. (2013). Hizmetkâr Liderliğin Örgütsel Vatandaşlık Davranışına Etkisi: İstanbul ve Afyonkarahisar’daki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma. İşletme Araştırmaları Dergisi, 5 (4), 105-132. |
23 | 325317 | ENGİN BAYRAKTAROĞLU | 2013 | Türkiye’de lisans düzeyinde turizm eğitimi veren kurumların uygulama olanakları Practicing assets of undergraduate tourism education institutions in Turkey |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
22 | 348007 | İRFAN BOZDOĞAN | 2013 | Örgütsel adaletin mesleki tükenmişlik üzerine etkisi: Kemer’deki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama The effect of organizational justice on professional burnout: An application on five star hotels in Kemer |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve Bozdoğan, İ. (2014).Çalışanların Örgütsel Adalet Algılamalarının Tükenmişlik Düzeyleri Üzerindeki Etkisi: Kemer’deki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Uygulama, İşletme Araştırmaları Dergisi, 6,(2), 37-66 |
21 | 348008 | BİRCAN ERGÜN | 2013 | Lisans düzeyinde turizm eğitimi verilen kurumlardaki hizmet kalitesine yönelik bir değerlendirme An evaluation on service quality of graduate-level tourism education institutes |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve B.Ergün (2017). “Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumlarda Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma”, 4.International Congress of Tourism and Management Researches (4. Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi) Bildirileri Kitabı ISBN: 978-605-65701-6-2; pp.283-303, 12-14 Mayıs, Girne/ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. |
20 | 330233 | MEHMET CAN | 2013 | Zincir otel işletmelerinde kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirilmesi Evaluation for corporate social responsibility projects among chain hotel enterprises |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK | Can, M. (2014). Türkiye de Faaliyet Gösteren Zincir Otel İşletmelerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Üzerine Bir İçerik Analizi. 15. Ulusal Turizm Kongresi. |
19 | 330231 | ÖZGÜR KIZILDEMİR | 2013 | Termal otel işletmelerinde katı atık yönetimi: Ön büro departmanındaki uygulamalara yönelik bir araştırma Solid waste management in thermal hotel enterprises: A resarch on applications at front office department |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | Kızıldemir, Ö. ve Sandıkcı, M. (2014). Otel İşletmelerinde Katı Atık Yönetimi Önbüro Departmanındaki Uygulamalara Yönelik Bir Araştırma. Turizm Araştırma Dergisi, 3(2), 0–0. |
18 | 345462 | ILGIN CENGİZ | 2013 | Müşteri memnuniyetini oluşturan faktörlerin müşteri sadakatine etkisinin lojistik regresyon analizi ile incelenmesi The investigation of effect of customer satisfaction factors on customer loyalty with logistics regression analysis |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI | |
17 | 293152 | TUBA VURAL | 2013 | Otel işletmelerinde dönüştürücü liderlik davranışlarının örgüt sağlığı üzerine etkileri: Afyonkarahisar ilinde bir araştırma Effects of transformational leadership behaviours on organizational health in hotels: A study in afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | Sandıkcı, M., Vural, T., ve Zorlu, Ö. (2015). Otel İşletmelerinde Dönüştürücü Liderlik Davranışlarının Örgüt Sağlığı Üzerine Etkileri Afyonkarahisar İlinde Bir Araştırma. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yönetim Bilimleri Dergisi, 13(25), 161–200. |
16 | 314206 | ALİ İNANIR | 2012 | Konaklama işletmelerinde işgörenlerin kişilik tipleri ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişkinin incelenmesi Investigation of relationship between organizational commitment and personality types of workers in accommodation |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
15 | 325460 | TOLGA GÜL | 2012 | Türkiye’deki turizm rehberliği öğretim programlarının değerlendirilmesi An evaluation of education?s curriculum of tourism guidance education in Turkey |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT | |
14 | 314208 | NİL AYDUĞAN | 2012 | Mobbingin örgütsel sinizme etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama The effect of mobbing on organizational cynicism: An aplication on five stars hotels |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve N.Pelit (2014). “The Effects of Mobbing on Organizational Cynicism: A Study on Hotels in Turkey”, International Journal of Human Resource Studies, 4, 1, 34-56, DOI: https://doi.org/10.5296/ijhrs.v4i1.4996, ISSN: 2162-3058. |
13 | 325324 | LUTFULLAH SADİ TOPRAK | 2012 | Çatışma yönetme yöntemleri ile yöneticiye duyulan güven arasındaki ilişki: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma The relationship between conflict management methods and trust in supervisor: a research on five-star hotels in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Gonca AYTAŞ | |
12 | 314210 | FATİH GÜNAY | 2012 | Afyonkarahisar’ın rekreasyon alanları ve faaliyetlerinin turizm talebine ve konaklama süresine etkisi The effects of Afyonkarahisar’s recreational areas and activities on tourism demand and accomodation length |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | Günay, F. ve Sandıkcı, M. (2017). Yayın Yeri: LAP LAMBERT Academic Publishing, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:183,
ISBN:978-3-330-23433-6, |
11 | 314217 | NİHAN YARMACI | 2012 | Psikolojik güçlendirmenin örgütsel özdeşleşmeye etkisi: Otel işletmelerinde bir araştırma The effect of psychological employees? empowerment on organizational identification: A research in hotel establishment |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
10 | 319885 | MEHMET KAHYAOĞLU | 2012 | Örgütsel sosyalizasyon taktiklerinin işgörenlerin kariyer planlamaları üzerine etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir alan araştırması The effect of organizational socialization tactics on employees? career planning: A study in five-star hotels |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Elbeyi PELİT | Pelit, E. ve M.Kahyaoğlu (2015). “Örgütsel Sosyalizasyon Taktiklerinin İşgörenlerin Kariyer Planlamaları Üzerine Etkisi: Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İİBF Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 11, 2, 99-118. |
9 | 314228 | SONGÜL DÜZ | 2012 | Konaklama işletmelerinde nepotizm ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişkinin incelenmesi Investigation of relationship between nepotism and organisational commitment in accommodation |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK | |
8 | 308905 | EREN ERKILIÇ | 2012 | Örgütsel stresin örgütsel yabancılaşma üzerine etkisi: Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma The effect of organizational stress on organizational alienation: A study on five star hotels |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Gonca AYTAŞ | |
7 | 296295 | MELEK YAVUZ | 2011 | Afyonkarahisar-Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkı’nin ekoturizm potansiyelinin değerlendirilmesi Evaluation of ecotourism potential of Akdağ Nature Park, Afyonkarahisar?Sandıklı |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
6 | 303625 | ERSİN ARIKAN | 2011 | Örgüt sağlığının iş tatmini üzerine etkisi: afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama Effects of organizational health on job satisfaction: An application on five star hotels in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Gonca AYTAŞ | |
5 | 303629 | ÜNAL ÖZGEN | 2011 | Termal turizm açısından Afyonkarahisar ilinin SWOT analizi ile değerlendirilmesi Evaluation of Afyonkarahisar province by means of SWOT analysis from the thermal tourism perspective |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | SANDIKCI, M. ve Ünal, Ö. (2013). Afyonkarahisar İlinin Termal Turizm Açısından SWOT Analizi ile Değerlendirilmesi, Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (6) 3, 51–79, |
4 | 265090 | ERDAL ÖZER | 2010 | Yiyecek içecek servisi bölümü işgörenlerinin hizmet içi eğitiminin iş tatminine etkisi Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama The influence of in-service training applied on food and beverage department employees: A practice in five star hotel enterprises in Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Ahmet BAYTOK | |
3 | 265286 | ŞENSOY KILIÇKAYA | 2010 | Beş yıldızlı termal otel işletmesi yöneticilerinin otel hizmetlerine yönelik değerlendirmeleri: Afyonkarahisar örneği The evaluation of five star thermal hotel managers on hotel services: The case of Afyonkarahisar |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Oktay EMİR | |
2 | 265099 | ALİ AVAN | 2010 | Konya’yı kültürel amaçlarla ziyaret eden yabancı turistlerin satın alma karar sürecinin değerlendirilmesi The assessment of purchasing decision process of the foreign tourists visiting konya for the cultural purposes |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. Oktay EMİR | Avan, A. & Emir, O. (2010). Yabancı Turistlerin Satın Alma Karar Sürecinde Kültürel Varlıkların Etkisi: Konya Örneği. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 24, 203-219. |
1 | 253202 | GÜLAY BULGAN | 2010 | Otel müşterilerinin yüksek ve düşük sezonda hizmet beklentileri ve memnuniyet düzeylerinin değerlendirilmesi: Antalya Belek’te bir araştırma Evaluation of expectation and satisfaction levels of hotel customers in high and off season: A study in Belek, Antalya |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik | Yüksek Lisans | Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin SOYBALI |
2971 kez görüntülendi