Değerli Öğrencilerimiz,

2023 yaz döneminde stajını yapan öğrencilerimizin staj defterlerinin teslim tarihi 24 EKİM 2023 SALI (tek gün) günüdür. Staj defterleri sadece Salı günü saat 09.00-16.30 arasında imza karşılığı teslim alınacaktır. Bunun dışında herhangi bir gün staj defteri teslimi yapılmayacaktır.

Turizm İşletmeciliği Bölümünün staj defterleri Arş. Gör. Zeynep UTKAN’a, Turizm Rehberliği Bölümünün staj defterleri Arş. Gör. Dr. Ali KABAKULAK’a, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün staj defterleri ise bölüm araştırma görevlilerine teslim edilecektir.

Staj defterleri teslim alındıktan sonra herhangi bir düzeltme veya iade yapılmayacağından aşağıda yer alan hususlara dikkat edilerek staj defterlerinin doldurulması ve teslim edilmesi gerekmektedir. Staj defteri düzenli olmayan, imza ve mühür yerleri eksik olan öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır.

Staj defterinizi doldururken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir.

  1. Staj defterinizle birlikte mutlaka bir adet vesikalık fotoğraf getiriniz.
  2. Staj defterinizin haftalık olarak doldurulması ve ilgili/sorumlu kişiye imzalatılıp mühürlenmesi veya kaşelenmesi gerekmektedir.
  3. Staj defterinin haftalık iş günlerinin olduğu kısımların alt kısmındaki kazanımlar kısmının tamamının doldurulması gerekmektedir. Bu kısım iki satır yazılıp geçilmemelidir. Haftalık olarak ne kazanım sağladıysanız resmi bir dille bunu yazıya dökmelisiniz. Bu kısmı doldururken “Stajın Bana Katkısı (Olumlu/Olumsuz) Ne?” sorusuna cevap aramanız işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca sadece sizin kendi yaşadıklarınız/deneyimleriniz değil bunula birlikte gözlemlerinizi de (başkalarının yaşadığı bir deneyimde siz ne yapardınız bunu da düşünerek yorumlarınızı yine resmi bir dille) bir katkı olarak yazabilirsiniz.
  4. Staj defterinde herhangi bir şekilde karalama ve daksille silme işlemi yapmayınız. Staj defteri resmi evrak niteliğinde olduğu için yazacaklarınızı tükenmez kalem ile dikkatli bir şekilde yazınız.
  5. Zarfa konulup teslim edilmesi gereken evrakların (staj defterinin 2. sayfasında yazmaktadır) istenildiği şekilde kapalı, işletme yetkili imzalı ve mühürlü olması gerekmektedir. Staj defterinin 2. sayfasında yer alan bilgilendirmenin dikkatli bir şekilde incelenmesi size fayda sağlayacaktır.
  6. Staj defteri tesliminin son günü teslim edilmeyen defterler daha sonra kabul edilmeyecektir.
  7. Staj yapan öğrencilerimizin, ilgili evrakları fiziki olarak fakülteye getirmeleri ve teslim etmeleri zorunlu değildir. Kargo aracılılığıyla staj evraklarınızı bölüm staj danışmanlarınıza gönderebilirsiniz. Kargo adresi olarak Turizm Fakültesini kullanabilirsiniz. Ancak bu noktada kayıp kargo veya evraklar ile kargo teslimatlarında yaşanan gecikmelerden öğrencinin kendisi sorumludur.
  8. Staj teslim evraklarının tamamı EKSİKSİZ olarak gönderilmeli/getirilmelidir…!
  9. Eksik evraklı staj dosyaları kabul edilmemektedir. Bu öğrencilerimizin stajlarını tekrarlamaları gerekir…!

NOT: Mezuniyet için sadece stajı kalan öğrenciler evraklarını ilk hafta içerisinde teslim etmesi halinde mezuniyet işlemleri başlatılacaktır aksi takdirde mezuniyet bahar dönemine kalacaktır.

 

 

 

07 Ekim 2023, Cumartesi 697 kez görüntülendi