ÖĞRENCİ VE PROGRAM VERİLERİ
Öğrenci Sayıları
| Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 289 | 327 | 352 | 359 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 279 | 306 | 340 | 276 |
| Turizm Rehberliği(NÖ) | 263 | 284 | 301 | 334 |
| Turizm Rehberliği (İÖ) | 257 | 245 | 257 | 204 |
| Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 131 | 142 | 178 | 224 |
| Turizm İşletmeciliği (İÖ) | 30 | 14 | 5 | 2 |
| Toplam | 1249 | 1318 | 1433 | 1399 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Uluslararası Öğrenci Sayıları
| Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 16 | 22 | 16 | 21 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 2 | 5 | 12 | 10 |
| Turizm Rehberliği(NÖ) | 26 | 41 | 34 | 40 |
| Turizm Rehberliği(İÖ) | 2 | 9 | 16 | 13 |
| Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 17 | 31 | 28 | 53 |
| Toplam | 63 | 108 | 121 | 137 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Mezun Sayıları
| Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 55 | 57 | 23 | 68 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 48 | 61 | 31 | 54 |
| Turizm Rehberliği(NÖ) | 44 | 46 | 39 | 9 |
| Turizm Rehberliği (İÖ) | 48 | 36 | 25 | 2 |
| Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 21 | 17 | 6 | 17 |
| Turizm İşletmeciliği (İÖ) | 42 | 1 | 2 | 32 |
| Toplam | 258 | 218 | 126 | 182 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Kontenjanların Doluluk Oranı
| Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | ||||||||||||
| Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 62 | 61 | 1 | 98,3 | 62 | 62 | 0 | 100 | 52 | 50 | 2 | 96 | 65 | 65 | 0 | 100 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 62 | 62 | 0 | 100 | 62 | 62 | 0 | 100 | 52 | 52 | 0 | 100 | – | – | – | – |
| Turizm Rehberliği(NÖ) | 52 | 48 | 4 | 92,3 | 52 | 46 | 6 | 88,4 | 104 | 102 | 2 | 98 | 50 | 51 | 0 | 100 |
| Turizm Rehberliği (İÖ) | 41 | 41 | 0 | 100 | 41 | 41 | 0 | 100 | 42 | 41 | 1 | 98 | ||||
| Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 31 | 1 | 30 | 3,2 | 31 | 31 | 0 | 100 | 0 | 0 | 0 | 0 | 45 | 47 | 0 | 100 |
| Toplam | 248 | 213 | 35 | 78,7 | 248 | 242 | 6 | 97,7 | 42 | 41 | 1 | 98 | – | – | – | – |
Kont.: Kontenjan, K.Ö.: Kayıtlı Öğrenci, B.K.: Boş Kontenjan, D.O(%): Doluluk Oranı
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Taban/Tavan Puan Durumları
| Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | ||||
| Taban Puanı | Tavan Puanı | Taban Puanı | Tavan Puanı | Taban Puanı | Tavan Puanı | Taban Puanı | Tavan Puanı | |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 306,74236 | 375,18077 | 360,07828 | 423,95064 | 360.23747 | 404.79181 | 371,49192 | 430,3347 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 283,54808 | 385,40019 | 345,17562 | 417,44507 | 343.62873 | 385.72822 | – | – |
| Turizm Rehberliği(NÖ) | 261,40205 | 308,49616 | 305,78364 | 443,42997 | 318.52068 | 376.25703 | 321,07171 | 391,92048 |
| Turizm Rehberliği (İÖ) | 232,05068 | 296,25355 | 274,50005 | 305,17245 | 289.33923 | 359.01139 | – | – |
| Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 219,18497 | 219,18497 | 242,63309 | 301,28906 | 236.80683 | 345.80980 | 238,90829 | 326,40927 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Staj Yapan Öğrenci Bilgileri
| Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Zorunlu Staj | Zorunlu Staj | Zorunlu Staj | Zorunlu Staj | |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları | 165 | 187 | 66 | 26 |
| Turizm Rehberliği | 26 | 17 | 35 | 27 |
| Turizm İşletmeciliği | 176 | 105 | 10 | 17 |
| Toplam | 367 | 309 | 111 | 70 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı
| Bilgiler | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Ders Veren Öğretim Elemanı Sayısı | 23 | 21 | 23 | 25 |
| Öğrenci Sayısı | 1249 | 1318 | 1433 | 1399 |
| Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı | 55 | 63 | 62 | 56 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Burs Hizmetlerinden Yararlanan Öğrenci Sayıları
| Burs Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Öğle Yemeği Bursu | 2 | 11 | – | 10 |
| ÜNİYURT Barınma Bursu | – | – | 3 | 3 |
| Toplam | 2 | 11 | 3 | 13 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Akreditasyon Bilgileri
| Programın Adı | Akredite Eden Kurum | Akreditasyon Süresi |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | TURAK | 13/03/2020 – 12/03/2022 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | TURAK | 01/01/2022 – 31/12/2024 |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | TURAK | 31/12/2024 – 31/12/2030 |
| Turizm işletmeciliği (NÖ) | TURAK | 30/12/2020 – 29/12/2022 |
| Turizm işletmeciliği (NÖ) | TURAK | 01/01/2023 – 31/12/2025 |
| Turizm Rehberliği (NÖ) | TURAK | 30/12/2020 – 29/12/2021 |
| Turizm Rehberliği (NÖ) | TURAK | 01/01/2022 – 31/12/2024 |
| Turizm Rehberliği (NÖ) | TURAK | 31/12/2024 – 31/12/2030 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
AKADEMİK PERSONEL VERİLERİ
Akademik Personelin Unvanları İtibarıyla Yıllara Göre Dağılımı
| Unvan | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Prof. Dr. | 2 | 4 | 5 | 5 |
| Doç. Dr. | 7 | 4 | 6 | 6 |
| Dr. Öğr. Üyesi | 7 | 8 | 7 | 8 |
| Arş. Grv. | 5 | 5 | 5 | 3 |
| Öğr. Grv. (Ders Veren) | 7 | 5 | 5 | 6 |
| Öğr. Grv. (Uygulamalı) | – | – | – | – |
| Toplam | 28 | 26 | 28 | 28 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Eğiticilerin Eğitimine Katılan Akademik Personel Sayıları
| Düzenleyen Birim | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Rektörlük | – | 26 | 28 | 24 |
| Akademik Birim | 46 | – | – | – |
| Toplam | 46 | 26 | 28 | – |
Güncellenme Tarihi : 06.02.2025
Tamamlanan Proje Sayıları
| Proje Kaynakları | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| B.A.P. | – | 1 | – | – |
| Toplam | – | 1 | – | – |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Üniversite-Özel Sektör İş Birliği ile Düzenlenen Faaliyet Sayısı
| 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| 24 | 28 | 17 | 23 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2024
Akademik Yayın ve Atıf Bilgileri
| Yayın Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| WoS, Scopus endekslerinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı | 4 | 2 | 4 | 5 |
| TR Dizin endeksinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı | 15 | 8 | 8 | 1 |
| WoS endeksinde Atıf Sayısı | 80 | 69 | – | 62 |
| Uluslararası Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) | 4 | 13 | 3 | 1 |
| Ulusal Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) | 4 | – | 1 | – |
| Kitap | 2 | 2 | 4 | 1 |
| Kitap bölümü (ulusal ve uluslararası toplamı) | 28 | 34 | 16 | 6 |
| Google Scholar h-endeksi (ortalama) | 5,14 | 8,04 | 8,55 | — |
Güncellenme Tarihi : 06.02.2025
İDARİ PERSONEL VERİLERİ
İdari Personel Bilgileri
| Kadro Unvanı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Fakülte Sekreteri | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Şef | – | – | – | 1 |
| Bilgisayar İşletmeni | 3 | 3 | 3 | 3 |
| Memur | 2 | 2 | 2 | 1 |
| Teknisyen | – | – | – | – |
| Yardımcı Hizmetler | – | – | – | – |
| Sürekli İşçi | 3 | 3 | 2 | 3 |
| Toplam | 9 | 9 | 8 | 9 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
FİZİKİ KAYNAK VERİLERİ
Birim Hizmet Alanları
| Alan Adı | Sayı | Alan (m2) |
| Derslik | 25 | 1.960 |
| Öğrenci kantini | 1 | 80 |
| İdari büro | 27 | 730 |
| Uygulama Mutfağı | 1 | 210 |
| Pasta ve Unlu Mamuller Mutfağı | 1 | 75 |
| Bilgisayar Laboratuvarı | 1 | 102 |
| Duyusal Analiz Laboratuvarı | 1 | 51 |
| Servis Salonu | 1 | 96 |
| Toplam | 58 | 3304 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Teknolojik Cihaz Bilgileri
| Teknolojik Kaynak Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Masaüstü Bilgisayar | 88 | 90 | 95 | 99 |
| Dizüstü Bilgisayar | 25 | 25 | 25 | 25 |
| Tablet Bilgisayar | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Projeksiyon | 26 | 26 | 30 | 30 |
| Yazıcı | 28 | 28 | 30 | 30 |
| Fotokopi Makinesi | 3 | 3 | 3 | 3 |
| Tarayıcı | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Faks | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Sunucu | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Baskı Makinesi | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Fotoğraf Makinesi | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Kamera | 11 | 11 | 11 | 11 |
| Televizyon | 19 | 19 | 19 | 19 |
| Müzik Seti | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Optik Okuyucu | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Santral | 36 | 37 | 1 | 1 |
| Toplam | 245 | 248 | 223 | 227 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
DEĞİŞİM PROGRAMI VERİLERİ
Değişim Programları Kapsamında Gelen/Giden Öğrenci ve Personel Bilgileri
| Personel/ Öğrenci | Bilgiler | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Öğrenci | Gelen Öğrenci | – | – | – | – |
| Giden Öğrenci | 6 | 12 | 6 | 20 | |
| Personel | Gelen Personel | – | – | – | – |
| Giden Personel | 5 | 1 | 7 | 7 |
Güncellenme Tarihi : 15.o1.2025
MEMNUNİYET ANKETLERİ
Paydaş Memnuniyet Düzeyi
| Paydaş Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Öğrenci | 68,02 | 70,45 | 70,13 | 68,78 |
| Akademik Personel | 81,12 | 77,63 | 76,24 | 84,26 |
| İdari Personel | 69,75 | 73,13 | 72,43 | 86,41 |
| Dış Paydaş | – | 87,08 | 94,65 | – |
| Mezun | 60,01 | 67,50 | 60,64 | 64,12 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
ETKİNLİK VERİLERİ
Halka Açık Sosyal Etkinlikler
| Etkinlik Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Kişisel Sergi | 1 | 2 | – | 3 |
| Konferans | 1 | – | – | – |
| Toplam | 2 | 2 | – | 3 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Çevre Duyarlılığı Kapsamında Paydaşlarla Yapılan Etkinlikler
| Etkinlik Türü | 2022 | 2023 | 2024 |
| Fidan Dikimi | 2 | – | 3 |
| Frigya Çevre Temizliği | 2 | – | 5 |
| Huzurevi Ziyareti | – | – | 1 |
| AFAD Farkındalık Eğitimi | 2 | – | 1 |
| İlkyardım Eğitimi | 2 | – | 1 |
| Okul Yardımı | 2 | – | 5 |
| Toplam | 10 | 0 | 16 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Öğrencilerin Mesleki Gelişim ve Kariyerlerine Yönelik Eğitsel Etkinlikler
| Etkinlik Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| İstihdam ve Kariyer Günü | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Atölye Çalışması | – | 1 | – | 23 |
| Seminer | 16 | 11 | 5 | 32 |
| Teknik Gezi | 3 | 11 | 2 | 16 |
| Toplam | 20 | 24 | 8 | 72 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Kariyer Sahibi Mezunlarımızın Katılımıyla Gerçekleştirilen Etkinlikler
| Etkinliğin Türü | 2022 | 2023 | 2024 |
| Seminer | 5 | 1 | 4 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Diğer Uygulama ve Hizmet Faaliyetleri
| Faaliyet Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
| Çalıştay / Kongre / Sempozyum | 19 | 1 | 1 | – |
| Panel / Konferans / Söyleşi | 18 | 4 | 3 | 2 |
| Eğitim Programı / Kurs / Seminer | 2 | 7 | 2 | 5 |
| Atölye ve Proje Çalışmaları | 2 | 2 | – | 4 |
| Yarışma | – | 1 | – | 3 |
| Sergi | 3 | 1 | 1 | 3 |
| Festival / Şölen / Şenlik | 3 | 1 | 1 | – |
| Toplantı / Tören / Önemli Gün Programı | 3 | – | 3 | 6 |
| Toplam | 50 | 16 | 11 | 23 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025
Paydaşlarla Yapılan Protokol ve Etkinlikler
| Ulusal |
Uluslararası |
|||||
| 2022 | 2023 | 2024 | 2022 | 2023 | 2024 | |
| Diğer Protokoller (STK, Resmi Kuruluşlar) | 1 | – | 2 | 1 | 2 | 1 |
| Etkinlikler (Seminer, Konferans, Çalıştay vb.) | – | – | 2 | 1 | 3 | – |
| Toplam | 1 | – | 4 | 2 | 5 | 1 |
Güncellenme Tarihi : 15.01.2025


