Saygıdeğer paydaşlarımız, 2005 yılında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayıp, 2013 yılında Fakülteye dönüştürülen Fakültemizin 20 nci yılını 2025 yılı içeresinde kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda, 2025 yılında yıl boyunca; mezunlar, alanında uzman kişiler, paydaşlar, öğrenciler, akademik ve idari personelin de içerisinde yer alacağı çeşitli etkinliklerin düzenlenmesine yönelik Fakülte Yönetim Kurulunun 09.10.2024 tarih ve 2024/42 sayılı toplantısının 12 nci maddesi kararı doğrultusunda, siz değerli paydaşlarımızın da desteği ve katkılarıyla pek çok etkinlik gerçekleştireceğiz. Fakültemiz kuruluşundan itibaren, üniversitemiz ve fakültemiz kalite politikasına uygun olarak; gerek kurumsallaşma sürecinde gerekse uluslararası düzeyde kabul edilen standartlara uygun eğitim-öğretim vermeyi, bilimsel araştırmalara dayalı çıktı elde etmeyi ve bunların sürdürülebilirliğini kalite güvencesi altına almayı amaçlamakta ve eğitim-öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi öncelikli amaçlarımız arasında yer almaktadır. Bu anlayış çerçevesinde Fakültemizde yürütülen tüm çalışmalara ilişkin süreçlerde kaliteyi öncüleyen bir çalışma prensibi uygulanmaktadır. Nitekim gelinen noktada, Fakültemiz Türkiye’de alanında ilkleri başarma dereceleri elde etmiştir. Bu kapsamda, fakültemizin tüm bölümleri (Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği) Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından akredite edilmiştir. Bu anlamda, fakültemiz Türkiye’de tüm bölümleriyle akredite olan ilk Turizm Fakültesi unvanına sahiptir. Ayrıca fakültemiz, Türkiye’deki tüm turizm fakülteleri arasında 3 bölümü ile “Avrupa Yeterliliği Çerçevesi (AYÇ)” ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ)” logosunu diplomalarına yerleştirme hakkı kazanan ilk “Turizm Fakültesi” olma unvanına da sahiptir. Bu husus özellikle fakültemiz mezunlarının, yurtdışında diplomalarının daha hızlı tanınmasına, istihdam edilme imkânlarının artmasına ve öğrencilerimizin yatay ve dikey hareketliliklerinde önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Buna ek olarak gastronomi mutfak sanatları bölümümüz Türkiye’de ilk akredite edilen Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü unvanına sahiptir. Söz konusu bu uygulamaların tüm eğitim-öğretim süreçlerine katkısı yadsınamayacak derece önemli olmakla birlikte asıl olan bu süreçlerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettirilebilmesidir. Bu kapsamda her alandaki çalışmalarımızda tüm paydaşlarımızın görüşlerine dayanan bir anlayışla çalışmalarımızı her daim sürdürme gayretimiz üst düzeydedir. Fakültemizin geliştirilmesine yönelik katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Turizm fakültesinin 20 nci kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bu vesile ile Fakültemizin kuruluşunda ve gelişiminde katkısı olan ve kuruluşundan bu güne kadar özverili ve gayretli çalışmalarıyla Fakültemize emek veren Müdür ve Müdür yardımcıları ile Dekan ve Dekan yardımcılarına, bölüm başkanlarına, akademik ve idari personelimize, desteklerini esirgemeyen paydaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize, bu süreçte organize edeceğimiz etkinliklerimize destek veren/verecek tüm paydaşlarımıza, sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Başarılarla dolu nice 20 nci yıllarda buluşmak üzere…
Prof. Dr. Elbeyi PELİT Turizm Fakültesi Dekanı |
49 kez görüntülendi