Çift Anadal Programı Nedir?

Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır.

Yandal Programı Nedir?

Bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) alabilmelerini sağlayan programdır.

Çift anadal ve yandal programlarıyla ilgili usul ve esaslar Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi ile düzenlemektedir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesinde bulunan bölümlerde çift anadal ve yandal eğitimi imkanları aşağıdaki gibidir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümlerinde çift anadal ve yandal yapma imkanına sahiptir.

Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği Bölümlerinde çift anadal ve yandal yapma imkanına sahiptir.

Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm Rehberliği Bölümlerinde çift anadal ve yandal yapma imkanına sahiptir.

Sanat Tarihi Bölümü, Tarih Bölümü ve Coğrafya Bölümü öğrencileri Turizm Rehberliği Bölümünde yandal yapma imkanına sahiptir.

Çift anadal ve yandal programlarına başvuru koşulları aşağıdaki gibidir.

1. İkinci veya üçüncü sınıf öğrencisi olmak.

2. Çift anadal programı için müfredatında bulunduğu döneme kadar sorumlu olduğu tüm dersleri başarılı bir şekilde tamamlamış olmak ve genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 70 olması gerekmektedir.

3. Yandal programı için genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 65 olması gerekmektedir.

Koşulları sağlayarak çift anadal / yandal programına başvurmak isteyen öğrenciler, her eğitim öğretim döneminde ilan edilen başvuru ve değerlendirme takvimi doğrultusunda başvuru dilekçesini doldurarak Turizm Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidirler.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Çift Anadal ve Yandal Programları ve Müfredatlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Turizm Rehberliği Bölümü Çift Anadal ve Yandal Programları ve Müfredatlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Turizm İşletmeciliği Bölümü Çift Anadal ve Yandal Programları ve Müfredatlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL VE YANDAL BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ
Başvuru Tarihi 23.09.2024/27.09.2024
Değerlendirme tarihi  30.09.2024/01.10.2024