Lezzet ve turizm tutkunlarını Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da bir araya getiren VI. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali, 27-29 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi Festival Alanı’nda gerçekleştirilmiştir. 27 Eylül 2024 saat 14:00’te İmaret Camii önünde gerçekleştirilen kortej ile başlamıştır. Korteje Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Elbeyi PELİT, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ali AVAN, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI ile fakültemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağlamıştır.

Kortejin ardından Uzun Çarşı’da “Dünyanın En Uzun Lokumu” Guinness Rekor Denemesi ile devam etmiş ve “114,7” metre uzunluğundaki Afyon lokumu ile dünya rekoru kırılmıştır. Festivalde Açılış Programı ve Protokol Konuşmalarına katılan Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Elbeyi PELİT, akabinde Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü standını ziyaret etmiştir. Öğrencilerimiz tarafından stantta festival boyunca Afyonkarahisar’ın yöresel yemeklerinin tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

VI. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne katılan ünlü Şef Somer SİVRİOĞLU, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran YİĞİTBAŞI, Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim elemanları Öğr. Gör. Esna METE ve Öğr. Gör Osman KAZANCI ile NG Hotel’de bir araya gelmişlerdir. Toplantıda, Afyonkarahisar mutfağının öne çıkarılması gereken noktaları, daha fazla tanıtılması noktasında izlenecek yol haritası ve yapılacak projeler üzerine değerlendirmeler yapılmıştır.

VI. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali” kapsamında Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf ALTIN, ve Zafer Kalkınma Ajansı Afyon il koordinatörü Osman KÖPRÜCÜOĞLU Keyani Gurme Restaurantta Güney Koreli basın mensupları ile bir araya gelerek Afyonkarahisar mutfağı hakkında bilgi vermiş ve gazetecilerin sorularını yanıtlamışlardır.

28 Eylül II. Gün programında saat 13:30’da moderatörlüğünü fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI’nın yürüttüğü, Michelin Yıldızlı Şef Kemal Can YURTTAŞ, Şef Doğa ÇİTÇİ, Şef Eyüp Kemal SEVİNÇ ve Şef Harun Raşit DÖNMEZ katılımcıların yer aldığı “Kültürel Miras ve Yemek: Geleneksel Tariflerin Korunması” temalı panel gerçekleştirilmiştir.

29 Eylül III. Gün programında saat 11:00’de moderatörlüğünü fakülte Dekanımız Prof. Dr. Elbeyi PELİT’in yürüttüğü, fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin PAMUKÇU, Danışman Arif AKTÜRK, TUROYD Başkanı Tayfun SANCAR ve Dünya Gazatesi Yazarı Mine ATAMAN katılımcılarının yer aldığı Gastronomi Turizminde Sürdürülebilirlik: “Sofralar Üzerinde Seyahat” temalı panel gerçekleştirilmiştir.

30 Eylül 2024, Pazartesi 0 kez görüntülendi