Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği kapsamında yatay ve dikey geçiş yoluyla gelen öğrenciler, önceki eğitim kurumlarında yapmış oldukları stajlar için; öğrenim gördüğü program ile ilgili bir işte çalışmış veya çalışmakta olan öğrenciler ise çalışma sürelerini ve unvanlarını belgelendirmek koşuluyla staj uygulaması kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması için staj muafiyet başvurusunda bulunabilir. 

Yukarıdaki maddeler uyarınca;

  • – Muafiyet başvuruları https://onbasvuru.aku.edu.tr/ sistemi üzerinden yapılacaktır.
  • – Yatay ve dikey geçiş yoluyla gelen öğrenciler, önceki eğitim kurumlarında yapmış oldukları stajların muafiyet başvurusu için Form Seçimi kısmında Ders Muafiyeti Başvuru Formu seçeceklerdir. Daha sonra transkript kısmına Staj Muafiyet Dilekçesi, ders içerikleri kısmına ise daha önce öğrenim görülen üniversiteden staj yapıldığına dair onaylı belge (staj sonuç belgesi veya  staj sonucuna ilişkin bilgi varsa transkript) eklenecektir.
  • – Alanında bir işte çalışmış öğrenciler ise sisteme giriş yapıp Form Seçimi kısmında Ders Muafiyeti Başvuru Formunu seçeceklerdir. Daha sonra transkript kısmına Çalışmaların Staj Muafiyeti Başvuru Dilekçesini  ve  ders içerikleri kısmına Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümünü yükleyeceklerdir.

 

Staj Muafiyet Başvurusu İçin Son Tarih: 04.10.2024

Dikkat!!! Eğitim öğretim döneminin ilk iki haftası içerisinde yapılmayan muafiyet başvuruları takip eden ilk yarıyıla bırakılır. 

 

25 Eylül 2024, Çarşamba 261 kez görüntülendi