Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk Havayolları Sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afyonkarahisar Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ve Hacı Bayram Veli Üniversitesinin katkılarıyla gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Yaz Okulu Programı’nın Afyonkarahisar Valiliği destekleriyle gerçekleştirilen üçüncü etabında 24.08.2024 Cumartesi günü genç mutfak profesyonelleri ve gastronomi öğrencilerinden oluşan 12 farklı ülkeden (Almanya, Azerbaycan, Fas, İran, Kosova, KKTC, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Umman, Ürdün) 12 katılımcı ve 4 görevli Fakültemizde Afyonkarahisar mutfağı konferansına ve atölye çalışmasına katıldılar. Programın başlangıcında Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI tarafından Fakültemizde yer alan bölümler hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Nurullah KART katılımcılara Afyonkarahisar Mutfağı hakkında konferans verdi. Fakültemiz uygulama mutfağında devam eden atölye çalışmasında, fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Osman KAZANCI ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza KALKAN öncülüğünde Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Haşhaşlı lokul, Göce köftesi ve Patlıcan böreği hazırlandı. Etkinlikte emeğe geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

25 Ağustos 2024, Pazar 11 kez görüntülendi