ÖĞRENCİ VE PROGRAM VERİLERİ
Öğrenci Sayıları
Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 289 | 327 | 352 | 326 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 279 | 306 | 340 | 324 |
292Turizm Rehberliği(NÖ) | 263 | 284 | 301 | 292 |
Turizm Rehberliği (İÖ) | 257 | 245 | 257 | 240 |
Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 131 | 142 | 178 | 166 |
Turizm İşletmeciliği (İÖ) | 30 | 14 | 5 | 3 |
Toplam | 1249 | 1318 | 1433 | 1351 |
Güncellenme Tarihi : 01.07.2024
Uluslararası Öğrenci Sayıları
Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 16 | 22 | 16 | 17 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 2 | 5 | 12 | 12 |
Turizm Rehberliği(NÖ) | 26 | 41 | 34 | 35 |
Turizm Rehberliği(İÖ) | 2 | 9 | 16 | 16 |
Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 17 | 31 | 28 | 43 |
Toplam | 63 | 108 | 121 | 123 |
Güncellenme Tarihi : 01.07.2024
Mezun Sayıları
Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 55 | 57 | 23 | 21 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 48 | 61 | 31 | 14 |
Turizm Rehberliği(NÖ) | 44 | 46 | 39 | 4 |
Turizm Rehberliği (İÖ) | 48 | 36 | 25 | 10 |
Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 21 | 17 | 6 | 1 |
Turizm İşletmeciliği (İÖ) | 42 | 1 | 2 | 1 |
Toplam | 258 | 218 | 126 | 50 |
Güncellenme Tarihi : 01.07.2024
Kontenjanların Doluluk Oranı
Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | ||||||||||||
Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | Kont. | K.Ö. | B.K. | D.O (%) | |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 62 | 61 | 1 | 98,3 | 62 | 62 | 0 | 100 | 52 | 50 | 2 | 96 | 65 | 65 | 0 | 100 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 62 | 62 | 0 | 100 | 62 | 62 | 0 | 100 | 52 | 52 | 0 | 100 | – | – | – | – |
Turizm Rehberliği(NÖ) | 52 | 48 | 4 | 92,3 | 52 | 46 | 6 | 88,4 | 104 | 102 | 2 | 98 | 50 | 51 | 0 | 100 |
Turizm Rehberliği (İÖ) | 41 | 41 | 0 | 100 | 41 | 41 | 0 | 100 | 42 | 41 | 1 | 98 | ||||
Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 31 | 1 | 30 | 3,2 | 31 | 31 | 0 | 100 | 0 | 0 | 0 | 0 | 45 | 47 | 0 | 100 |
Toplam | 248 | 213 | 35 | 78,7 | 248 | 242 | 6 | 97,7 | 42 | 41 | 1 | 98 | – | – | – | – |
Kont.: Kontenjan, K.Ö.: Kayıtlı Öğrenci, B.K.: Boş Kontenjan, D.O(%): Doluluk Oranı
Güncellenme Tarihi : 15.08.2024
Taban/Tavan Puan Durumları
Programın Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | ||||
Taban Puanı | Tavan Puanı | Taban Puanı | Tavan Puanı | Taban Puanı | Tavan Puanı | Taban Puanı | Tavan Puanı | |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | 306,74236 | 375,18077 | 360,07828 | 423,95064 | 360.23747 | 404.79181 | 371,49192 | 430,3347 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) | 283,54808 | 385,40019 | 345,17562 | 417,44507 | 343.62873 | 385.72822 | – | – |
Turizm Rehberliği(NÖ) | 261,40205 | 308,49616 | 305,78364 | 443,42997 | 318.52068 | 376.25703 | 321,07171 | 391,92048 |
Turizm Rehberliği (İÖ) | 232,05068 | 296,25355 | 274,50005 | 305,17245 | 289.33923 | 359.01139 | – | – |
Turizm İşletmeciliği (NÖ) | 219,18497 | 219,18497 | 242,63309 | 301,28906 | 236.80683 | 345.80980 | 238,90829 | 326,40927 |
Güncellenme Tarihi : 15.08.2024
Staj Yapan Öğrenci Bilgileri
Programın Adı | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 |
Zorunlu Staj | Zorunlu Staj | Zorunlu Staj | Zorunlu Staj | |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları | 19 | 165 | 187 | 66 |
Turizm Rehberliği | 11 | 26 | 17 | 35 |
Turizm İşletmeciliği | 17 | 176 | 105 | 10 |
Toplam | 47 | 367 | 309 | 111 |
Güncellenme Tarihi : 01.11.2023
Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı
Bilgiler | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ders Veren Öğretim Elemanı Sayısı | 23 | 21 | 23 | 25 |
Öğrenci Sayısı | 1249 | 1318 | 1433 | 1351 |
Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı | 55 | 63 | 62 | 54 |
Güncellenme Tarihi : 01.07.2024
Burs Hizmetlerinden Yararlanan Öğrenci Sayıları
Burs Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Öğle Yemeği Bursu | 2 | 11 | – | 10 |
ÜNİYURT Barınma Bursu | – | – | 3 | 3 |
Toplam | 2 | 11 | 3 | 13 |
Güncellenme Tarihi : 01.07.2024
Akreditasyon Bilgileri
Programın Adı | Akredite Eden Kurum | Akreditasyon Süresi |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | TURAK | 13/03/2020 – 12/03/2022 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) | TURAK | 01/01/2022 – 31/12/2024 |
Turizm işletmeciliği (NÖ) | TURAK | 30/12/2020 – 29/12/2022 |
Turizm işletmeciliği (NÖ) | TURAK | 01/01/2023 – 31/12/2025 |
Turizm Rehberliği (NÖ) | TURAK | 30/12/2020 – 29/12/2021 |
Turizm Rehberliği (NÖ) | TURAK | 01/01/2022 – 31/12/2024 |
Güncellenme Tarihi : 01.11.2023
AKADEMİK PERSONEL VERİLERİ
Akademik Personelin Unvanları İtibarıyla Yıllara Göre Dağılımı
Unvan | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Prof. Dr. | 2 | 4 | 5 | 5 |
Doç. Dr. | 7 | 4 | 6 | 6 |
Dr. Öğr. Üyesi | 7 | 8 | 7 | 8 |
Arş. Grv. | 5 | 5 | 5 | 3 |
Öğr. Grv. (Ders Veren) | 7 | 5 | 5 | 6 |
Öğr. Grv. (Uygulamalı) | – | – | – | – |
Toplam | 28 | 26 | 28 | 28 |
Güncellenme Tarihi : 01.07.2024
Eğiticilerin Eğitimine Katılan Akademik Personel Sayıları
Düzenleyen Birim | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Rektörlük | – | 26 | 28 | – |
Akademik Birim | 46 | – | – | – |
Toplam | 46 | 26 | 28 | – |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Tamamlanan Proje Sayıları
Proje Kaynakları | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
B.A.P. | – | 1 | – | – |
Toplam | – | 1 | – | – |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Üniversite-Özel Sektör İş Birliği ile Düzenlenen Faaliyet Sayısı
2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
24 | 28 | 17 | – |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Akademik Yayın ve Atıf Bilgileri
Yayın Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
WoS, Scopus endekslerinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı | 4 | 2 | 4 | 5 |
TR Dizin endeksinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı | 15 | 8 | 8 | 1 |
WoS endeksinde Atıf Sayısı | 80 | 69 | – | 36 |
Uluslararası Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) | 4 | 13 | 3 | 1 |
Ulusal Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) | 4 | – | 1 | – |
Kitap | 2 | 2 | 4 | 1 |
Kitap bölümü (ulusal ve uluslararası toplamı) | 28 | 34 | 16 | 6 |
Google Scholar h-endeksi (ortalama) | 5,14 | 8,04 | 8,55 | 6,57 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
İDARİ PERSONEL VERİLERİ
İdari Personel Bilgileri
Kadro Unvanı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Fakülte Sekreteri | 1 | 1 | 1 | 1 |
Şef | – | – | – | 1 |
Bilgisayar İşletmeni | 3 | 3 | 3 | 3 |
Memur | 2 | 2 | 2 | 1 |
Teknisyen | – | – | – | – |
Yardımcı Hizmetler | – | – | – | – |
Sürekli İşçi | 3 | 3 | 2 | 3 |
Toplam | 9 | 9 | 8 | 9 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
FİZİKİ KAYNAK VERİLERİ
Birim Hizmet Alanları
Alan Adı | Sayı | Alan (m2) |
Derslik | 25 | 1.960 |
Öğrenci kantini | 1 | 80 |
İdari büro | 27 | 730 |
Uygulama Mutfağı | 1 | 210 |
Pasta ve Unlu Mamuller Mutfağı | 1 | 75 |
Bilgisayar Laboratuvarı | 1 | 102 |
Duyusal Analiz Laboratuvarı | 1 | 51 |
Servis Salonu | 1 | 96 |
Toplam | 58 | 3304 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Teknolojik Cihaz Bilgileri
Teknolojik Kaynak Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Masaüstü Bilgisayar | 88 | 90 | 95 | 95 |
Dizüstü Bilgisayar | 25 | 25 | 25 | 25 |
Tablet Bilgisayar | 1 | 1 | 1 | 1 |
Projeksiyon | 26 | 26 | 30 | 30 |
Yazıcı | 28 | 28 | 30 | 30 |
Fotokopi Makinesi | 3 | 3 | 3 | 3 |
Tarayıcı | 2 | 2 | 2 | 2 |
Faks | 1 | 1 | 1 | 1 |
Sunucu | 1 | 1 | 1 | 1 |
Baskı Makinesi | 1 | 1 | 1 | 1 |
Fotoğraf Makinesi | 1 | 1 | 1 | 1 |
Kamera | 11 | 11 | 11 | 11 |
Televizyon | 19 | 19 | 19 | 19 |
Müzik Seti | 1 | 1 | 1 | 1 |
Optik Okuyucu | 1 | 1 | 1 | 1 |
Santral | 36 | 37 | 1 | 1 |
Toplam | 245 | 248 | 223 | 223 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
DEĞİŞİM PROGRAMI VERİLERİ
Değişim Programları Kapsamında Gelen/Giden Öğrenci ve Personel Bilgileri
Personel/ Öğrenci | Bilgiler | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Öğrenci | Gelen Öğrenci | – | – | – | – |
Giden Öğrenci | 6 | 12 | 6 | 12 | |
Personel | Gelen Personel | – | – | – | – |
Giden Personel | 5 | 1 | 7 | 7 |
Güncellenme Tarihi : 02.o7.2024
MEMNUNİYET ANKETLERİ
Paydaş Memnuniyet Düzeyi
Paydaş Adı | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Öğrenci | 68,02 | 70,45 | 70,13 | – |
Akademik Personel | 81,12 | 77,63 | 76,24 | – |
İdari Personel | 69,75 | 73,13 | 72,43 | – |
Dış Paydaş | – | 87,08 | 94,65 | – |
Mezun | 60,01 | 67,50 | 60,64 | – |
Paydaş memnuniyet anketleri, Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından her yıl Kasım ayı içerisinde uygulandığından, 2023 yılı için veri henüz oluşmamıştır.
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
ETKİNLİK VERİLERİ
Halka Açık Sosyal Etkinlikler
Etkinlik Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Kişisel Sergi | 1 | 2 | – | 2 |
Konferans | 1 | – | – | – |
Toplam | 2 | 2 | – | 2 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Çevre Duyarlılığı Kapsamında Paydaşlarla Yapılan Etkinlikler
Etkinlik Türü | 2022 | 2023 | 2024 |
Fidan Dikimi | 2 | – | 1 |
Frigya Çevre Temizliği | 2 | – | 3 |
Huzurevi Ziyareti | – | – | 1 |
AFAD Farkındalık Eğitimi | 2 | – | 1 |
İlkyardım Eğitimi | 2 | – | 1 |
Okul Yardımı | 2 | – | 4 |
Toplam | 10 | 0 | 11 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Öğrencilerin Mesleki Gelişim ve Kariyerlerine Yönelik Eğitsel Etkinlikler
Etkinlik Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
İstihdam ve Kariyer Günü | 1 | 1 | 1 | 1 |
Atölye Çalışması | – | 1 | – | 15 |
Seminer | 16 | 11 | 5 | 18 |
Teknik Gezi | 3 | 11 | 2 | 12 |
Toplam | 20 | 24 | 8 | 46 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Kariyer Sahibi Mezunlarımızın Katılımıyla Gerçekleştirilen Etkinlikler
Etkinliğin Türü | 2022 | 2023 | 2024 |
Seminer | 5 | 1 | 3 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Diğer Uygulama ve Hizmet Faaliyetleri
Faaliyet Türü | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Çalıştay / Kongre / Sempozyum | 19 | 1 | 1 | – |
Panel / Konferans / Söyleşi | 18 | 4 | 3 | 2 |
Eğitim Programı / Kurs / Seminer | 2 | 7 | 2 | 3 |
Atölye ve Proje Çalışmaları | 2 | 2 | – | 2 |
Yarışma | – | 1 | – | 1 |
Sergi | 3 | 1 | 1 | 2 |
Festival / Şölen / Şenlik | 3 | 1 | 1 | – |
Toplantı / Tören / Önemli Gün Programı | 3 | – | 3 | 4 |
Toplam | 50 | 16 | 11 | 14 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024
Paydaşlarla Yapılan Protokol ve Etkinlikler
Ulusal |
Uluslararası |
|||||
2022 | 2023 | 2024 | 2022 | 2023 | 2024 | |
Diğer Protokoller (STK, Resmi Kuruluşlar) | 1 | – | 2 | 1 | 2 | – |
Etkinlikler (Seminer, Konferans, Çalıştay vb.) | – | – | 2 | 1 | 3 | – |
Toplam | 1 | – | 4 | 2 | 5 | 0 |
Güncellenme Tarihi : 02.07.2024