ÖĞRENCİ VE PROGRAM VERİLERİ

Öğrenci Sayıları

Programın Adı 2021 2022 2023 2024
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 289 327 352 326
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 279 306 340 324
292Turizm Rehberliği(NÖ) 263 284 301 292
Turizm Rehberliği (İÖ) 257 245 257 240
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 131 142 178 166
Turizm İşletmeciliği (İÖ) 30 14 5 3
Toplam 1249 1318 1433 1351

Güncellenme Tarihi : 01.07.2024

Uluslararası Öğrenci Sayıları

Programın Adı 2021 2022 2023 2024
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 16 22 16 17
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 2 5 12 12
Turizm Rehberliği(NÖ) 26 41 34 35
Turizm Rehberliği(İÖ) 2 9 16 16
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 17 31 28 43
Toplam 63 108  121 123

Güncellenme Tarihi : 01.07.2024

Mezun Sayıları

Programın Adı 2021 2022 2023 2024
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 55 57 23 21
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 48 61 31 14
Turizm Rehberliği(NÖ) 44 46 39 4
Turizm Rehberliği (İÖ) 48 36 25 10
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 21 17 6 1
Turizm İşletmeciliği (İÖ) 42 1 2 1
Toplam 258 218 126 50

Güncellenme Tarihi : 01.07.2024

Kontenjanların Doluluk Oranı

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Kont. K.Ö. B.K. D.O (%) Kont. K.Ö. B.K. D.O (%) Kont. K.Ö. B.K. D.O (%) Kont. K.Ö. B.K. D.O (%)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 62 62 100 62 61 1 98,3 62 62 100 52 50 2 96
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 62 62 100 62 62 100 62 62 100 52 52 0 100
Turizm Rehberliği(NÖ) 52 50 2 96 52 48 4 92,3 52 46 6 88,4 104 102 2 98
Turizm Rehberliği (İÖ) 41 41 100 41 41 100 41 41 100 42 41 1 98
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 31 31 100 31 1 30 3,2 31 31 100 0 0 0 0
Toplam 248 246 2 99,2 248 213 35 78,7 248 242 6 97,7 42 41 1 98

Kont.: Kontenjan, K.Ö.: Kayıtlı Öğrenci, B.K.: Boş Kontenjan, D.O(%): Doluluk Oranı

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Taban/Tavan Puan Durumları

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Taban Puanı Tavan Puanı Taban Puanı Tavan Puanı Taban Puanı Tavan Puanı Taban Puanı Tavan Puanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) 348,64527 416,55917 306,74236 375,18077 360,07828 423,95064 360.23747 404.79181
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 333,61532 361,81980 283,54808 385,40019 345,17562 417,44507 343.62873 385.72822
Turizm Rehberliği(NÖ) 280,42841 402,46841 261,40205 308,49616 305,78364 443,42997 318.52068 376.25703
Turizm Rehberliği (İÖ) 259,49125 301,94516 232,05068 296,25355 274,50005 305,17245 289.33923 359.01139
Turizm İşletmeciliği (NÖ) 212,15884 259,78963 219,18497 219,18497 242,63309 301,28906 236.80683 345.80980

Güncellenme Tarihi : 02.11.2023

Staj Yapan Öğrenci Bilgileri

Programın Adı 2020 2021 2022 2023
Zorunlu Staj Zorunlu Staj Zorunlu Staj Zorunlu Staj
Gastronomi ve Mutfak Sanatları 19 165 187 66
Turizm Rehberliği 11 26 17 35
Turizm İşletmeciliği 17 176 105 10
Toplam 47 367 309 111

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı

Bilgiler 2021 2022 2023 2024
Ders Veren Öğretim Elemanı Sayısı 23 21 23 25
Öğrenci Sayısı 1249 1318 1433 1351
Ders Veren Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı 55 63 62 54

Güncellenme Tarihi : 01.07.2024

Burs Hizmetlerinden Yararlanan Öğrenci Sayıları

Burs Adı 2021 2022 2023 2024
Öğle Yemeği Bursu 2 11 10
ÜNİYURT Barınma Bursu 3 3
Toplam 2 11 3 13

Güncellenme Tarihi : 01.07.2024

Akreditasyon Bilgileri

Programın Adı Akredite Eden Kurum Akreditasyon Süresi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) TURAK 13/03/2020 – 12/03/2022
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (NÖ) TURAK 01/01/2022 – 31/12/2024
Turizm işletmeciliği (NÖ) TURAK 30/12/2020 – 29/12/2022
Turizm işletmeciliği (NÖ) TURAK 01/01/2023 – 31/12/2025
Turizm Rehberliği (NÖ) TURAK 30/12/2020 – 29/12/2021
Turizm Rehberliği (NÖ) TURAK 01/01/2022 – 31/12/2024

Güncellenme Tarihi : 01.11.2023

AKADEMİK PERSONEL VERİLERİ

Akademik Personelin Unvanları İtibarıyla Yıllara Göre Dağılımı

Unvan 2021 2022 2023 2024
Prof. Dr. 2 4 5 5
Doç. Dr. 7 4 6 6
Dr. Öğr. Üyesi 7 8 7 8
Arş. Grv. 5 5 5 3
Öğr. Grv. (Ders Veren) 7 5 5 6
Öğr. Grv. (Uygulamalı)
Toplam 28 26 28 28

Güncellenme Tarihi : 01.07.2024

Eğiticilerin Eğitimine Katılan Akademik Personel Sayıları

Düzenleyen Birim 2021 2022 2023 2024
Rektörlük 26 28
Akademik Birim 46
Toplam 46 26 28

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Tamamlanan Proje Sayıları

Proje Kaynakları 2021 2022 2023 2024
B.A.P. 1
Toplam 1

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Üniversite-Özel Sektör İş Birliği ile Düzenlenen Faaliyet Sayısı

2021 2022 2023 2024
24 28 17

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Akademik Yayın ve Atıf Bilgileri

Yayın Türü 2021 2022 2023 2024
WoS, Scopus endekslerinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı 4 2 4 5
TR Dizin endeksinde Taranan Dergilerde Yayınlanan Makale Sayısı 15 8 8 1
WoS endeksinde Atıf Sayısı 80 69 36
Uluslararası Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) 4 13 3 1
Ulusal Konferanslarda Bildiri (Tam Metin) 4 1
Kitap 2 2 4 1
Kitap bölümü (ulusal ve uluslararası toplamı) 28 34 16 6
Google Scholar h-endeksi (ortalama) 5,14 8,04 8,55 6,57

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

İDARİ PERSONEL VERİLERİ

İdari Personel Bilgileri

Kadro Unvanı 2021 2022 2023 2024
Fakülte Sekreteri 1 1 1 1
Şef 1
Bilgisayar İşletmeni 3 3 3 3
Memur 2 2 2 1
Teknisyen
Yardımcı Hizmetler
Sürekli İşçi 3 3 2 3
Toplam 9 9 8 9

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

FİZİKİ KAYNAK VERİLERİ

Birim Hizmet Alanları

Alan Adı Sayı Alan (m2)
Derslik 25 1.960
Öğrenci kantini 1 80
İdari büro 27 730
Uygulama Mutfağı 1 210
Pasta ve Unlu Mamuller Mutfağı 1 75
Bilgisayar Laboratuvarı 1 102
Duyusal Analiz Laboratuvarı 1 51
Servis Salonu 1 96
Toplam 58 3304

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Teknolojik Cihaz Bilgileri

Teknolojik Kaynak Adı 2021 2022 2023 2024
Masaüstü Bilgisayar 88 90 95 95
Dizüstü Bilgisayar 25 25 25 25
Tablet Bilgisayar 1 1 1 1
Projeksiyon 26 26 30 30
Yazıcı 28 28 30 30
Fotokopi Makinesi 3 3 3 3
Tarayıcı 2 2 2 2
Faks 1 1 1 1
Sunucu 1 1 1 1
Baskı Makinesi 1 1 1 1
Fotoğraf Makinesi 1 1 1 1
Kamera 11 11 11 11
Televizyon 19 19 19 19
Müzik Seti 1 1 1 1
Optik Okuyucu 1 1 1 1
Santral 36 37 1 1
Toplam 245 248 223 223

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

DEĞİŞİM PROGRAMI VERİLERİ

Değişim Programları Kapsamında Gelen/Giden Öğrenci ve Personel Bilgileri

Personel/ Öğrenci Bilgiler 2021 2022 2023 2024
Öğrenci Gelen Öğrenci
Giden Öğrenci 6 12 6 12
Personel Gelen Personel
Giden Personel 5 1 7 7

Güncellenme Tarihi : 02.o7.2024

MEMNUNİYET ANKETLERİ

Paydaş Memnuniyet Düzeyi

Paydaş Adı 2021 2022 2023 2024
Öğrenci 68,02 70,45 70,13
Akademik Personel 81,12 77,63 76,24
İdari Personel 69,75 73,13 72,43
Dış Paydaş 87,08 94,65
Mezun 60,01 67,50 60,64

Paydaş memnuniyet anketleri, Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından her yıl Kasım ayı içerisinde uygulandığından, 2023 yılı için veri henüz oluşmamıştır.

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

ETKİNLİK VERİLERİ

Halka Açık Sosyal Etkinlikler

Etkinlik Türü 2021 2022 2023 2024
Kişisel Sergi 1 2 2
Konferans 1
Toplam 2 2 2

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Çevre Duyarlılığı Kapsamında Paydaşlarla Yapılan Etkinlikler

Etkinlik Türü 2022 2023 2024
Fidan Dikimi 2 1
Frigya Çevre Temizliği 2 3
Huzurevi Ziyareti 1
AFAD Farkındalık Eğitimi 2 1
İlkyardım Eğitimi 2 1
Okul Yardımı 2 4
Toplam 10 0 11

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Öğrencilerin Mesleki Gelişim ve Kariyerlerine Yönelik Eğitsel Etkinlikler

Etkinlik Türü 2021 2022 2023 2024
İstihdam ve Kariyer Günü 1 1 1 1
Atölye Çalışması 1 15
Seminer 16 11 5 18
Teknik Gezi 3 11 2 12
Toplam 20 24 8 46

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Kariyer Sahibi Mezunlarımızın Katılımıyla Gerçekleştirilen Etkinlikler

Etkinliğin Türü 2022 2023 2024
Seminer 5 1 3

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Diğer Uygulama ve Hizmet Faaliyetleri

Faaliyet Türü 2021 2022 2023 2024
Çalıştay / Kongre / Sempozyum 19 1 1
Panel / Konferans / Söyleşi 18 4 3 2
Eğitim Programı / Kurs / Seminer 2 7 2 3
Atölye ve Proje Çalışmaları 2 2 2
Yarışma 1 1
Sergi 3 1 1 2
Festival / Şölen / Şenlik 3 1 1
Toplantı / Tören / Önemli Gün Programı 3 3 4
Toplam 50 16 11 14

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

Paydaşlarla Yapılan Protokol ve Etkinlikler

Ulusal

Uluslararası

2022 2023 2024 2022 2023 2024
Diğer Protokoller (STK, Resmi Kuruluşlar) 1 2 1 2
Etkinlikler (Seminer, Konferans, Çalıştay vb.) 2 1 3
Toplam  1 4 2 5 0

Güncellenme Tarihi : 02.07.2024

16 Mart 2023, Perşembe 1114 kez görüntülendi