Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gastronomi Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “Asya Mutfağı Workshopu”, 24 Eylül Çarşamba günü fakültemiz Uygulama Mutfağı’nda başarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik, EAT-Pakistan Culinary Guild’in kurucusu ve başkanı olan dünyaca ünlü şef Faiza Bilal Khan tarafından yürütüldü. Katılımcılara, Asya mutfağının öne çıkan lezzetlerinden “Biryani” ve “Shahi Tukra” tarifleri, uygulamalı bir atölye çalışması kapsamında sunuldu. Öğrenciler hem Khan’ın geleneksel pişirme tekniklerine dair bilgi ve deneyimlerini dinleme hem de bu eşsiz tarifleri birebir uygulama imkânı buldu.

Etkinliğe, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı ve Öğr. Gör. Osman Kazancı da katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Akademisyenler, uluslararası mutfak kültürlerine yönelik bu tür uygulamaların, öğrencilerin mesleki gelişimleri açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Workshop sonunda öğrenciler; farklı bir gastronomik kültürü tanımanın heyecanını yaşarken, uygulamalı eğitim sayesinde uluslararası mutfaklara yönelik vizyonlarını geliştirme fırsatı yakaladı.

25 Eylül 2025, Perşembe 23 kez görüntülendi