Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı tarafından, 2024–2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi kapsamında düzenlenecek olan Yüksek Lisans Seminer Programı, 28 Mayıs 2025 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

🎓 İki ayrı oturum şeklinde düzenlenecek olan seminer programının detayları aşağıda yer almaktadır:

📍 1. Oturum

  • 🕒 Tarih ve Saat: 28 Mayıs 2025, Saat 14.00

  • 🧑‍🏫 Moderatör: Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI

  • 📌 Yer: Turizm Fakültesi, Reha Kora Konferans Salonu

Sunumlar:

  1. Aysun ÖZKAN – Gastronomi Eğitiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Sektörel Beklentiler Üzerine Bir Çözümleme

  2. Buse ÖZDİL – 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Üzerine Bir İnceleme

  3. Ayşe ARDIÇ – Gastronomi Arz Kaynakları: Afyonkarahisar Örneği

  4. Kamil Can KOÇAK – Afyonkarahisar Halkının Gıda İsrafına Yönelik Tutumları: Anket Verilerine Dayalı Bir Değerlendirme

  5. Cemile ESEN – Afyonkarahisar’ın Gastronomik Kimliğinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

  6. Melike GÜLTEK – Eber Gölündeki Ekolojik Tahribatın ve Çekilmenin Bölgede Gıda ve Geçim Kaynaklarına Etkisi


📍 2. Oturum

  • 🕒 Tarih ve Saat: 28 Mayıs 2025, Saat 14.00

  • 🧑‍🏫 Moderatör: Doç. Dr. Sabri ÇELİK

  • 📌 Yer: Turizm Fakültesi, Uygulama Binası Toplantı Salonu

Sunumlar:

  1. Beyza Nur YEĞEN – AKÜ Gastronomi Bölümü Öğrencilerinin Eliminasyon Diyeti Hakkındaki Bilgi Düzeyleri

  2. Elif ÇİĞİLTEPE – Gastronomi ve İnovasyon: Afyonkarahisar Lokumu Üzerine Duyusal Bir Değerlendirme

  3. Emirhan KABA – Sosyal Medyanın Tüketicilerin Restoran Tercihleri Üzerindeki Etkileri: Afyonkarahisar’daki Ziyaretçiler Üzerine Bir Araştırma

  4. Doğukan HAZIR – Afyonkarahisar Gastronomi Rotaları: Rehber, Gastronom ve Turist Perspektifinden Bir Değerlendirme

  5. Şevval BARIN – Afyonkarahisar İli Gastronomi Turizminin Turizm Akademisyenleri Tarafından Değerlendirilmesi

🎯 Tüm akademik personelimiz, öğrencilerimiz ve ilgililer davetlidir.

26 Mayıs 2025, Pazartesi 52 kez görüntülendi