Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde 4 farklı mekânda Turuncu Bayrak almayı başaran Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) sertifika ve bayrakları AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından teslim edildi.

AKÜ Senato Toplantısında gerçekleştirilen törene; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte fakülte dekanları yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ve senato üyeleri katıldı.

Enformatik Binası, Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi, Kocatepe Hayvan Hastanesi ve Ahmet Necdet Sezer Kampüsü 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde değerlendirilerek Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. YÖK tarafından Enformatik Binası için verilen Turuncu Bayrak ve sertifika AKÜ senato toplantısında Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi̇ Ertuğrul Ergün, Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi adına Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ve Teknoloji Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Halil Aytekin, Kocatepe Hayvan Hastanesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi adına Kocatepe Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Musa Korkmaz, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü adına Genel Sekreter İhsan Ceran’a teslim edildi.

5 mekan Turuncu Bayrağa Aday Oldu

Turizm Fakültesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, Merkezi Kantin (Vadi Kafe), Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı Kütüphanesi ve Sosyal Tesis ise mekânda erişim konusunda yapmış oldukları düzenlemelerden dolayı turuncu bayrak adayı olmaya hak kazandı.

“ANS engelsiz bir kampüs”

“Mekânda Erişilebilirlik” ödülü ile ilgili açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite olarak çevreci ve engelsiz bir kampüste, öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim ve araştırma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Karakaş, “Bu kapsamda engelli öğrencilerimiz ve personelimiz için engelsiz bir kampüs yaşamı oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda tüm birimlerimizde özellikle mekanda erişim sorunlarını ortadan kaldırdık. Tüm birimlerimizde engelli asansörü, engelli rampaları, engelli tuvaletleri, engelli takip yüzeyleri Braille alfabesi ile yön levhaları, engelli otoparklarını inşa ettik ve mekanda erişim konusunda şu anda hiçbir sorunumuz kalmadı. Yine eğitimde erişim noktasında da ciddi gayretler içerisindeyiz. Bu başarının elde edilmesinde emek veren tüm personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

29 Ağustos 2024, Perşembe 13 kez görüntülendi