Novi Pazar Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılı: Tarih, Kültür ve Gastronomi 2024 KHİP Türkiye Gezi Programı” kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Sırbistan Yeni Pazar Üniversitesi öğrencileri, koordinatör öğretmenleriyle birlikte Turizm Fakültesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı tarafından öğrencilere Turizm Fakültesi ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirmelerin ardından Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Nurullah Kart tarafından “Türk Mutfak Kültürü ve Afyonkarahisar Mutfağı” konulu seminer verildi.

Seminer sonrasında Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin Dünya Mutfakları dersi final sınavı kapsamında yaptıkları yemekleri deneyimleyen öğrenciler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Kazancı koordinatörlüğünde Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli yemeği olan Çullama Köfte workshopuna katıldı.

Etkinlik sonrasında öğrencilere sucuk ekmek ve ayran ikram edildi.

 

 

13 Haziran 2024, Perşembe 215 kez görüntülendi