Türk Mutfağı Haftası kutlamaları kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI koordinatörlüğünde “7 Bölge 3 Şehir Yemek Yarışması” Turizm Fakültesi uygulama mutfağında gerçekleştirilmiştir. 7 Bölge 3 Şehir teması ile ikincisi düzenlenen yarışmada Gastronomi şehri olan Hatay, Gaziantep ve Afyonkarahisar ile 7 bölge yemekleri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanmıştır. Perşembe günü saat 9’da başlayan yarışmada öğrenciler birbirinden lezzetli yemeklerini jüri üyelerine sunmak üzere hazır hale getirmişlerdir. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI ile Öğr. Gör. Esna METE, AKRONES hotel genel müdürü Ünal ÖZGEN, AKRONES otel aşçıbaşı Serkan ERKILIÇ ve Afyon Kocatepe üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp ÖZDEMİR yapmıştır.

Türk Mutfağı haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmada birbirinden farklı teknikler ile hazırlanan başlangıç yemekleri, ara sıcaklar, ana yemekler, tatlı ve içecekten oluşan menüler yarışmıştır. Yarışma sonucunda öğrencilere “en iyi ekip”, “en iyi başlangıç tabağı”, “en iyi ana yemek”, “en iyi ara sıcak”, “en iyi içecek”, “en iyi tatlı” ve “jüri özel” ödülleri ile birlikte Aftat, Gelincik Haşhaş, İkram Ali Usta Sucukları, Akkent Şekerleme ve AKRONES hotel tarafından hazırlanan hediyeler takdim edilmiştir.

Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI olmak üzere, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne, Turizm Fakültesi Dekanlığına, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Esna METE, Öğr. Gör. Osman KAZANCI ve Arş. Gör. Nurullah KART’a, sponsor firmalar AKRONES otel, Akkent Şekerleme, İkram Ali Usta Sucukları, Aftat ve Gelincik Haşhaş firmalarına, jüri olarak katılım sağlayan Akrones Otel genel müdürü Ünal Özgen’e, AKRONES otel aşçıbaşı Serkan ERKILIÇ’a ve Rektör yardımcısı sayın Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’e teşekkürlerimizi sunarız.

 

23 Mayıs 2024, Perşembe 11 kez görüntülendi