Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit konuk oldu.

“Turizm Rehberliği normal öğretim ve ikinci öğretim olarak öğrenci alımı yapmaktadır” diyen Pelit, “Normal öğretim öğrenci sayısı 294, ikinci öğretim öğrenci sayısı 245. Toplam 539 öğrencimiz bulunmaktadır. Bölümde kadrolu olarak görev yapan 2 Profesör Doktor, 1 Doçent Doktor, 5 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 10 öğretim elemanı bulunmaktadır. 5 öğretim elemanı turist rehberliği çalışma kartına sahiptir” diye konuştu.

“Öğrenciler danışmanlarına kolaylıkla ulaşabilmektedirler”

Turizm Rehberliği bölümünün 2020 yılında Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından akredite edildiğini kaydeden Pelit, “Bölüm müfredatında yer alan yabancı dil ders saatleri güncellenerek, öğrenciler 784 saat İngilizce dersi alma fırsatına sahiptir. Bunun yanı sıra ikinci yabancı dil olarak öğrenciler Almanca ya da Rusça derslerinden birini seçme şansına sahiptir ve 4 yıl boyunca seçtiği dersi alabilmektedir. Bölümde öğrencilerin biri öğretim üyesi diğeri öğretim elemanı olmak üzere iki danışmanı bulunmaktadır. Öğrenciler danışmanlarına kolaylıkla ulaşabilmektedirler. Öğrencileri sektör ile buluşturabilmek adına uzmanlar tarafından söyleşiler gerçekleştirilmektedir. Rehberlik mesleğine yönelik bilgilerin aktarıldığı seminerler, söyleşiler düzenlenmektedir. Ayrıca öğrencilerin gerek staj gerekse mezun olduktan sonra çalışma imkanı sağlamak amacıyla her sene düzenli olarak İstihdam ve Kariyer Günleri düzenlenmektedir” diye konuştu.

02 Nisan 2024, Salı 60 kez görüntülendi