Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı dersi kapsamında hazırlanan “Yemek Fotoğrafları Sergisi” açılışı gerçekleştirildi. Serginin ardından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminin başlaması nedeniyle Turizm Fakültesi geleneksel hale getirilen kavurma-pilav ikramı yapıldı.

Etkinliğe; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. H. Hüseyin Soybalı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Avan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı, Rektör Danışmanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, Metin Helva ve Reçelleri Boztoprak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Boztoprak adına Mustafa Emirel, Afyon Afbel Thermal & Spa Hotel Müdürü Ebubekir Önder ile birlikte öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı.

108 yemek fotoğrafı

“Yemek Fotoğrafları Sergisi” açılışı öncesi sergiye dair bilgiler veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı, Yemek Fotoğrafları Sergisi’nin ikincisini düzenlediklerini ve geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını belirtti. Sandıkçı, “Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı dersi kapsamında öğrencilerimiz dönem boyunca yapmış oldukları çalışmaları dönem sonu ödevi olarak teslim ediyorlar. Burada sergide oluşan fotoğrafların bir kısmı bu ders sonucunda ortaya çıkan fotoğraflardır. Bir kısmı da diğer sınıfların öğrencileri tarafından yapılmış olan fotoğraflar. Şu anda toplamda 108 tane fotoğrafın sergisini gerçekleştiriyoruz. Umarın güzel sonuçlar alırız” diye konuştu.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise sergide 108 yemek fotoğrafının olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Özdemir, “Yemeği yapmak ve görsel haline getirmek bir sanattır. Öncelikle bunu yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ondan sonra bu yemekleri sergilenebilecek tarzda fotoğraflandırmak da bir sanat ki buradaki emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu serginin yapılabilmesi için maddi kaynaklarda gerekiyor. Metin Helva ve Reçelleri Boztoprak A.Ş.’ye destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Sergi açılışının ardından etkinlik, AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğretim elemanları nezaretinde öğrenciler tarafından yapılan kavurma-pilavın AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, tarafından öğrencilere ikramının ardından sona erdi.

 

07 Mart 2024, Perşembe 22 kez görüntülendi