Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği kapsamında yatay ve dikey geçiş yoluyla gelen öğrencilerin önceki eğitim kurumlarında yapmış oldukları stajlarının  ve öğrenim gördüğü program ile ilgili bir işte çalışmış veya çalışmakta olan öğrenciler, çalışma sürelerini ve unvanlarını belgelendirmek koşuluyla  staj uygulaması kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması için başvuruda bulunabilir. İlgili intibak komisyonu söz konusu başvuruları inceleyerek karar verir.

Yukarıdaki maddeler uyarınca;

  • Muafiyet başvuruları https://onbasvuru.aku.edu.tr/ sistemi üzerinden yapılacaktır. Sisteme giriş yapıldığında Form Seçimi kısmında Ders Muafiyeti Başvuru Formu seçilecektir. Daha sonra transkript kısmına Staj Muafiyet Dilekçesini ve ders içerikleri kısmına daha önce öğrenim görülen üniversiteden staj yapıldığına dair onaylı belge (staj sonuç belgesi veya  staj sonucuna ilişkin bilgi varsa transkript),
  • Alanında bir işte çalışmış öğrenciler ise sisteme giriş yapıp Form Seçimi kısmında Ders Muafiyeti Başvuru Formunu seçeceklerdir. Daha sonra transkript kısmına Çalışmaların Staj Muafiyeti Başvuru Dilekçesini  ve  ders içerikleri kısmına Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümünü yükleyerek 08 Mart 2024 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

Eğitim öğretim döneminin ilk iki hafta içerisinde yapılmayan muafiyet başvuruları takip eden ilk yarıyıla bırakılır. İki hafta sonrasında muafiyet başvurusu kabul edilmez.

28 Şubat 2024, Çarşamba 1278 kez görüntülendi