Türkiye’nin tüm bölümleriyle ilk akredite Turizm Fakültesi olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi, programlarının akreditasyonunu sürdürmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından gerçekleştirilen ara ziyaret ile AKÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği lisans programı değerlendirildi.

Akreditasyonla ilgili ara değerlendirme sürecinde ilk olarak sanal ziyaretler gerçekleştirildi. Bu kapsamda TURAK Takım Başkanı olarak değerlendirme ekibinde yer alan Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, Program Değerlendirici Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Keskin ve öğrenci değerlendiricisi Ilgaz Sert’ten oluşan değerlendirme takımı ile AKÜ Turizm Fakültesi akademik personelinin tanışmasıyla başlayan sanal ziyarette AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş tarafından koşullu akreditasyon sürecinde yapılan iyileştirmeler hakkında takım üyelerine bilgiler verildi. Tanışma toplantısının ardından değerlendirme takım başkanı ve program değerlendiriciler Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, daire başkanları, paydaşlar ve öğretim elemanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. TURAK Takımı daha sonra AKÜ’ye bir ziyaret gerçekleştirerek, program yöneticileri ile tanıştı. Ziyaret kapsamında ayrıca fakülte ve üniversite turu yapılırken aynı zamanda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş,  dekan yardımcıları Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı ile Doç. Dr. Ali Avan  ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baytok ile görüşmeler gerçekleştirdi. Takım Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, önceki çıkış bildiriminde yer alan hususlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak yapılan iyileştirmeler hakkında fakülte ve bölüm yöneticilerinden detaylı bilgi aldı.

Saha ziyareti AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’in makamında yapılan çıkış görüşmesi ile sona erdi. Görüşmeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, TURAK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz ve Değerlendirme Takımı Üyeleri, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, dekan yardımcıları, bölüm başkanı ve yardımcısı ile fakülte sekreteri katıldı.

Görüşmede açıklama yapan takım başkanı İçöz, “TURAK olarak öğrencileri üniversitelere emanet edilen yavrularımız olarak görüyoruz. Bizlerin görevi, bu yavrularımızı daha nitelikli bir eğitim ile buluşturmaktır ki bütün çabalarımız da bunun için olmalıdır. Değerlendirmelerimizi bu doğrultuda yapıyoruz ve tamamen objektif olarak hareket ediyoruz. Bu süreçte ben özellikle kaliteyi sahiplenen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş başta olmak üzere üniversite yönetimine, değerli rektör yardımcılarımıza, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş’a, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baytok ile tüm akademik ve idari personele misafirperverlikleri ve katkıları için teşekkür ediyorum. Biz sadece çıkış bildirimini yapıyoruz. Nihai karar TURAK Yönetim Kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda verilecektir” dedi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise, “TURAK değerlendirmeleri bizim için çok değerli. TURAK’ın önerilerinin tamamını gerçekleştirmek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Daha iyiye ulaşmak için çabalamaya devam edeceğiz. Nihai kararın fakültemiz ve üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Görüşme program değerlendirici tarafından çıkış bildiriminin okunması ve ilgili raporun takdim edilmesinin ardından sona erdi.

10 Kasım 2022, Perşembe 202 kez görüntülendi