Seyahat Acentelerinde Seyahat Danışmanı (Rezervasyon & Biletleme personeli) olarak görev almak isteyen öğrencilerimiz ve mezunlarımız, fakültemiz dekan yardımcısı Doç. Dr. Ali Avan ile iletişime geçerek aşağıdaki duyuru ile ilgili başvurularını yapabilirler.
Seyahat Acentelerimizde Seyahat Danışmanı olarak görev alan (Rezervasyon & Biletleme personeli) personel eksikliğinden kaynaklanan ve şuan ciddi anlamda sektörel bir sorun haline gelmiş olan bir hususu paylaşmak isteriz.
Covid’in etkisi ile bildiğiniz üzere 2020 yılından başlayan Seyahat Endüstrisinde yaşadığımız kriz ile bağlantılı olarak neredeyse 2 yıl boyunca tüm dünyada Havacılık ve Turizm sektörü kendini toparlamaya çalışıyor.
Bu süre içersinde neredeyse durma noktasına gelen işler 2021 ortası ve sonrasından itibaren toparlanma sürecine girmiş ve 2022 itibariyle yine güzel bir ivme kazanmıştır.
Ancak bu kriz döneminde bildiğiniz üzere malum ekonomik koşullardan dolayı bir çok işyeri (Havayolları, oteller, acenteler vb) personelini ücretsiz izne çıkarma veya iş akdini feshe kadar giden bir takım eylem planları uygulamıştır.
Bu sürede bu meslek gruplarındaki insanların bir kısmı emekli olma yolunu seçmeyi veya farklı iş dallarına yönelmeyi tercih etmiş olabildiğinden şu anda işin geri gelmesi ve toplarlanması ile sektörde ciddi bir kalifiye eleman – personel sıkıntısı hasıl olmuştur.
Amadeus olarak bizler de neredeyse her gün Seyahat Acentelerimizden bu konuda şikayetler almakta ve hatta Bilet & Rezervasyon personeli sıkıntısının gerçekten bir kriz haline dönüştüğünü gözlemlemekteyiz.
Buradan yola çıkarak  Amadeus olarak sektöre fayda sağlamak ve bu mesleği tekrar kazandırmak, gençlerimize bir iş imkanı yaratabilmek için bunu bir sosyal sorumluluk şapkası ile projelendirmek istedik.
Bu konu ayrıca Seyahat Acenteleri tarafından TURSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) nezdinde de gündeme alınmış ve bu konu projelendirilmek üzere Amadeus olarak eğitim desteği anlamında dahil oldugu, iş garantili bir planlama yapılmaktadır.
Burdan yola cıkarak, eğer bu mesleği edinmek ve seyahat acentesinde calısmak isteyen ögrencilerimizi egitimlere dahil etmek isteriz.
Yakında TURSAB liderliğinde ortak basın acıklaması ile duyurusu yapılacak ve hatta eger bir değişiklik olmazsa 01 Ağustos 2022 itibarıyla TURSAB Akademi üzerinden kayıtlar alınmaya başlanacaktır.
Buket Suyolcu
Head of Retail
AMADEUS Türkiye
21 Temmuz 2022, Perşembe 333 kez görüntülendi