Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) koordinatörlüğünde Erasmus+ kapsamında düzenlenen Gastronomi, Yer Altı Kaynakları ve Enerji, Veteriner ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumları imza töreni gerçekleştirildi.

Akrones Otelde düzenlenen imza törenine; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Kamil Çolak, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gaziantep Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği Başkan V. Doç. Dr. Alper Kurnaz, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir’in yanı sıra üniversitelerin temsilcileri katıldı.

 “AKÜ Turizm Fakültesi, Türkiye’nin tüm bölümleri akredite olan ilk fakültesi”

Törende AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Türkiye’nin her kentinin kendine özgü bir kapasitesi olduğunu belirterek bunun Türkiye’nin bir zenginliğini olduğunu belirtti. Karakaş, “Afyonkarahisar; gastronomisi, termali, gıda çeşitliliği ve turizmi ile birlikte bu yarışta varım diyen ve ön almak isteyen şehirlerden birisi. Her şehrimizin kendine özgü bir kapasitesi var ki, bu da Türkiye’mizin zenginliğidir. Üniversitemizde ön lisans düzeyinde iki aşçılık programımız var. Lisans düzeyinde ise gastronomi bölümümüz var. Gastronomi bölümümüz Türkiye’de TURAK tarafından akredite olmuş tek bölüm. Bunun yanı sıra Turizm Fakültemiz bünyesinde tüm bölümlerimiz de akredite olmuş durumda” ifadelerini kullandı.

https://haber.aku.edu.tr/2022/03/21/4-farkli-alandaki-erasmus-staj-konsorsiyumlari-toreni-aku-ev-sahipliginde-gerceklestirildi/

21 Mart 2022, Pazartesi 127 kez görüntülendi