Fakültemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Üniversitemiz Genel Sekreteri İhsan Ceran’ın katılımlarıyla 8 Ekim 2021 Cuma günü Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama Binası Amfi salonunda gerçekleştirilmiştir.

Akademik Kurul toplantısında ilk olarak Dekanımız Prof. Dr. İsa Sağbaş, gündem maddeleri doğrultusunda fakültemiz hakkında detaylı bilgiler vererek toplantıyı başlatmıştır. Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş salgın sürecinde üniversite olarak uzaktan eğitim sistemine yapılan yatırım ve iyileştirmelerle üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam ettiğine vurgu yapmıştır. 2021-2022 Akademik Yılı başlamadan önce YÖK tarafından alınan kararları hassasiyetle takip ettiklerini ve yüksek istişare ve yönetişim anlayışıyla üniversitemiz senatosu tarafından en doğru kararların ivedilikle alındığını ifade eden Karakaş, müfredatlardaki derslerin %40’ının, özellikle de kalabalık ancak teorik ağırlıklı ve kronik hastalığı olan ve 60 yaş ve üzeri akademisyenlerin yürüttüğü derslerin uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla yürütüldüğünü belirtmiştir. Salgın koşullarının seyrine göre oluşabilecek olumsuz durumlara eş zamanlı cevap verebilmek için tüm derslerin uzaktan eğitim sistemine tanımlandığını belirten rektörümüz, böylelikle karantina durumunda olabilecek öğrencilerin ve öğretim elemanlarının derslerini aksaklık olmadan gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Konuşmalarının devamında üniversitemizin öncelikli alanları ve misyonu doğrultusunda yapılan çalışmalara ve bu anlamda turizm fakültesinin önemine değinen Rektör Karakaş, gerek akademik ve idari kadro gerekse fiziksel ve sosyal olanakların geliştirilmesi anlamında her türlü katkıyı verdiklerine ve vermeye de devam edeceklerine dikkat çekti. YÖKAK tarafından başlatılan kalite süreçlerinin üniversitemiz tarafından benimsendiğini ve bu yönde ciddi bir çaba sarf edildiğini belirterek Akreditasyon ve kalite süreçlerinin önemli bir parçası olan ve bu süreçlerde emeği geçen başta fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerini ve memnuniyetlerini ifade etti ve örnek bir fakülte olarak aynı azimle çalışmaya devam etmemizi temenni etti. Akademik Kurul turizm fakültesi öğretim üyelerinin soru ve katkılarıyla sona erdi.

 

08 Ekim 2021, Cuma 82 kez görüntülendi