Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Turizm Fakültesi Öğretim Elemanları Tarafından Gerçekleştirilen Ayazini İnceleme Gezisi Sonuca İlişkin Ayrıntılı Rapor toplantısı yapıldı.

Turizm Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır,  Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ve öğretim elemanları katıldı.

AKÜ’nün paydaş olması çok önemli

Toplantı öncesinde Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Türkiye’nin tüm bölümleri akredite olan ilk turizm fakültesi unvanını taşıyan AKÜ Turizm Fakültesi hakkında Dekan Prof. Dr. İsa Sağbaş’dan bilgiler aldı. Toplantıda konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek,  Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde 10 gün sürecek olan Frigya Afyonkarahisar Bölgesi Yöre Halkı Turizm Bilinçlendirme Eğitim Programının Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesinde başlamasından ve AKÜ’nün paydaş olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Çiçek, “Eğitimin Türkiye’nin böyle bir köklü üniversitede başlaması ve üniversitenin paydaş olması bizim için çok önemli. Birçok yorum var. Bir yorum beni çok duygulandırdı. Dün akşam ders programınızı Twitter’da gördükten sonra gerçekten üniversite ile birlikte çok büyük düşündüğümü fark ettim. Bu benim için çok değerliydi. Arkadaşlarımızın ders sonundaki yorumları, öğrenciler ve kültür müdüründen aldığım sonuç; gerçek manada bize yol gösterici, arkadaşlarımızı turizme hazırlayıcı bir biçimde önümüzü aydınlattı. Bugün o yüzden de sayıda artış olacak. Gidenler anlatınca bayağı bir memnuniyet olmuş. Ben çok teşekkür ediyorum. İnanın yaptığımız şeyler yanında bu çok önemli. Çünkü Ayazini köyünde gerçekten buna ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Turizm Fakültesi olarak sürecin dışında kalamazdık”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in göreve başladığı günden bu zamana Afyonkarahisar’ın sorunlarına el atarak yeni projelerle Afyonkarahisar’a yeni bir ufuk çizdiğini belirtti. Karakaş, “Bu Ayazini konusundaki ortaya koymuş oldunuz proje ve projenin hayata geçmesi noktasındaki performansa Turizm Fakültesi olarak dışarıda kalmamız mümkün olmazdı. Zaten Turizm Fakültesi hem yönetimi hem de akademik kadrosu ile birlikte yüzümüzü ak eden fakültelerimizden birisi. Bu sürece katkı vermelerinden dolayı gerçekten kendimi mutlu hissediyorum. Bu nedenle de arkadaşlara ve size sürece katılmamızı sağladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı Ayazini Köyüne ilişkin rapor sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından görüş ve öneriler ile sona erdi.

 

19 Ocak 2021, Salı 126 kez görüntülendi