Turizm Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Akademik açılış dersi kapsamında Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Meryem AKOĞLAN KOZAK çevrimiçi olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği lisans ve lisansüstü öğrenciler ile akademik personelin de katılımıyla açılış dersi verdi. Çevrimiçi toplantı yaklaşık 90 dakika sürdü. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Yılı Açılış Dersi kapsamında “Turizmde Güncel Sorunlar ve Gelişmeler” ile ilgili konulara değinen Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak konuşmasında turizm sektöründe Covid-19, yaşanan teknolojik gelişmeler ve uygulamalarla birlikte turizmde yaşanan paradigma değişimlerine değinerek konuşmasını sürdürdü. Ayrıca turizm eğitiminde teknolojik ve insani boyuttaki yeteneklere bağlı olarak değişimler olacağına, turistlerin beklenti ve tercihlerinde değişimlerin yaşandığına, dijitalleşmenin de yardımıyla yeni çalışma alanlarının ortaya çıkacağına (net uzmanlığı, dijital pazarlama uzmanı, online itibar uzmanı, web sayfası yöneticisi, bütçe planlama uzmanı ve veri analistliği vb.) buna bağlı olarak da istihdamın da bu yenileşmeyle şekilleneceğine değindi.

Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak’ın sunumunu tamamlamasının ardından Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölüm başkanlarına söz verdi. Ayrıca Turizm Fakültesi’nden diğer öğretim elemanları da söz alarak sunuma katkıda bulundular. Son olarak, Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Toplantının sonunda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Avan ve Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak’ın dilek ve temennileriyle 2020-2021 Turizm Fakültesi Akademik Yıl Açılış Dersi son buldu.

22 Ekim 2020, Perşembe 234 kez görüntülendi