15-17 Ocak 2020 tarihleri arasında Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) Derneği tarafından, Antalya ANFAŞ Fuar alanında düzenelenen 3. Gelenekten Geleceğe Yaşasın Anadolu yarışmasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri birçok kategoride ödül aldı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman KAZANCI koordinatörlüğünde yarışmaya katılan öğrenciler toplamda 17 ödül kazandı.

Profesyonel Şefler Ekip Yarışmasında Pınar ADALET, Emre KÜLCÜOĞLU, Berat Faruk ÖZKALE ekibi ALTIN MADALYA ve KLASMAN KUPASI;

Profesyonel Şefler Ekip Yarışmasında Tolga KAYA, Melih BOZKURT, Neslihan ARSLAN ekibi ALTIN MADALYA;

Profesyonel Şefler Ekip Yarışmasında Furkan YILMAZ, Sıla GÜZELYURT, Muhammet KIRMIZI ekibi ALTIN MADALYA;

Üniversiteliler Arası Kapalı Kutu Yarışmasında Pınar ADALET, Tolga KAYA, Furkan YILMAZ ekibi BRONZ MADALYA;

Bireysel Şefler Kategorisinde: Filiz Arslan ALTIN MADALYA ve Ahmet ULUPINAR GÜMÜŞ MADALYA,

TAFED Milli Takım Ay Yıldızlı Şefler seçmelerinde Furkan YILMAZ ve Tolga KAYA GÜMUŞ MADALYA kazanmıştır.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN “Öğrencilerimizin aldığı bu ödüller, ulusal ve uluslararası platformda Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın lezzetlerini ve adını ön plana çıkarma, ayrıca üniversitemizde aldıkları eğitim kalitesini ve bireysel yeteneklerini ispatlama noktasında büyük bir öneme sahip. Öğrencilerimizle her zaman gurur duyuyor ve nice başarılara imza atacaklarına inanıyorum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman KAZANCI “ Yaşasın Anadolu sloganı ile düzenlenen bu yarışmada Anadolu’nun, özellikle Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ın güzide tatları modern sunum teknikleri ile jürilerin beğenisine sunulmuştur. Sunulan yemeklerde Afyonkarahisar’ın yerel ürünlerinin kullanılması başarılı olmamıza katkı sağlamıştır. Bu tür yarışmalar, katılımcılara yerel lezzetlerin tanıtılması ve öğrencilerin mesleki gelişimleri açısından gün geçtikçe önem kazanmaktadır” diye yarışmaların ve başarıların önemine vurgu yaptı.

Yarışmaya katılan öğrencilerden;

Tolga Kaya “Afyon Kocatepe Üniversitesini ve bölümümüzü tanıtmak ve becerilerimizin gelişmesi için çok güzel bir organizasyondu. Bu yarışmalar sayesinde bireysel ve ekip halinde hareket edebilmek bizim için kazandığımız madalyalardan daha fazla katkı sağlamıştır. Bu etkinlikte katılım sağlayan öğrenci arkadaşlarıma ve destek olan öğretim elemanları ve üniversitemize teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Pınar Adalet “Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında unutulmaya yüz tutmuş yemekleri gün yüzüne çıkaran, günümüz mutfağıyla harmanlayarak bu yemekleri yaşatan, yeni nesile mutfağı sevdiren ayrıca rakip olmanın değil birlik olmanın gücünün gösterilmesine olanak sağlandığı eğitici, öğretici ve bunlarla birlikte fazlasıyla eğlenceli bir süreçti” diye konuştu.

Ahmet Ulupınar “Kendimizi ifade edebildiğimiz ve kendimizi deneme fırsatı bulduğumuz güzel bir organizasyondu.Bu tarz organizasyonların artması ve daha da profesyonel hale gelmesi temennisiyle” diye konuştu.

Başak Bayraktar “Daha önce yarışmaya katılmayan öğrenciler için çok yararlı bir tecrübeydi. Farklı sunum ve tekniklerle kendimize çok şey kattık. Düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz diye konuştu.

Melih Bozkurt “Türk mutfak geleneklerini geleceğe taşımak amacıyla düzenlenmiş bu yarışmaya katılım sağlamak bize bir büyük deneyim kazandırdı. Böyle güzel bir amaç için emek vermek bizi de çok mutlu etti. Herkese teşekkürler.”

Muhammet Kırmızı “İlk defa yemek yarısmasına katıldım ve oradakı heyecanı gördüm. Şeflerle tanıstım. Hiç tatmadıgım lezzetleri tattım. Bu organızasyonu duzenleyen herekese teşekkürler” diye konuştu.

Fakültemiz ve bölümümüz adına yarışmaya katılan Öğr. Gör. Osman Kazancı ve öğrencilerimize, sunum tabaklarına sponsor olan Özgül Thermal Otel ve Süleyman Çınaroğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

 

 

 

 

21 Ocak 2020, Salı 579 kez görüntülendi