GELECEĞİN TURİZM LİDERLERİ ARANIYOR

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü geleceğin turizm liderlerini bulmak üzere “Dünya Turizm Öğrencileri Ligi” adlı bir yarışma düzenliyor.

Turizm ve seyahat alanında eğitim alan öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirerek, turizm sektörüne katılımlarını sağlamayı hedefleyen Dünya Turizm Örgütü yarışmanın kazananlarına staj imkanı sunacak.

Öğrencilerin turizm sektörünün günümüzde karşı karşıya olduğu zorluklara inovatif (yaratıcı) çözümler getirmelerini ve gerçek tecrübeler edinmelerini sağlamak üzere düzenlenen yarışma 5 ay sürecek ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılacak öğrenciler Dünya Turizm Örgütü ve ortaklarınca belirlenecek zorlukları aşabilmek için yenilikçi fikirler geliştirecek. Öğrencilerin sunduğu çözüm önerileri bir jüri tarafından her ay değerlendirilerek, en başarılı fikirleri öne süren ilk dört ekip, sahada gerçekleşecek bir final etabına katılmaya hak kazanacak. Kazanan ise yarışmanın birincisi olduğunu belgeleyen bir sertifika, sponsor ödülleri ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ile kamu ya da özel sektör ortakları bünyesinde staj yapabilecek.

Yarışmaya başvurular 15 Ocak tarihine kadar https://unwto.org/students-league-application-process  linkinden yapılacak.

Geleceğin turizm liderlerini belirleyecek yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgilerhttps://unwto.org/students-league adresinden ulaşılabiliyor.

 

08 Ocak 2020, Çarşamba 207 kez görüntülendi