AKÜ Gastronomi Kulübünün davetiyle Karabük Üniversitesi Gastronomi Kulübü Afyokarahisar’a Gastronomi turu düzenlendi.  Afyon’un yöresel lezzetleriyle kahvaltı yapan misafirlerimiz,  Afyon Kocatepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında, Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinden Hüseyin ve Murat şef eşliğinde workshop gerçekleşmiştir. Afyonkarahisar lezzetlerinden patlıcan böreği, maydanoz musakka , çullama köfte ,sakala sarkan çorbası ve ekmek kadayıfı yapılmış ve  tadımı gerçekleştirilmiştir. Afyon’un kültürel ve tarihi güzelliklerinden Anıt Park, Taşhan, Afyon Mevlevihanesi, Afyon Kalesi, Bedesten Çarşı ziyaret edilmiştir.

Mihrioğlu Konağında kahve , Afyon Lokum Atölyesinde meşhur kaymaklı lokumu, Akşam yemeğinde sucuk döner tadımı yapılmıştır. Afyonkarahisar’da sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan  Down Cafe ziyaret edilmiştir. Frig Vadisi ve Emre Gölü ziyaret edilerek misafirler  görmek için yola çıkılıp ziyaret edilmiştir. Gezi arkadaşlarımızı yolcu ederek sonlandırılmıştır.

Karabük Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Afyonkarahisar’ı ve fakültemizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

08 Aralık 2019, Pazar 411 kez görüntülendi