Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesince 2019-2020 akademik yılının başlaması nedeniyle, Doç. Dr. Özcan Zorlu’nun Akademik Oryantasyon dersi kapsamında 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitim programı düzenlendi. Oryantasyon eğitimi kapsamında Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş 1. Sınıf öğrencilerine Afyonkarahisar ili, Turizm Fakültesi, Turizm Fakültesi sınav süreçleri ve Turizm Fakültesinde yıl boyunca gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgiler aktarmıştır. Sağbaş aynı zamanda öğrencilere tüm akademik ve idari personelin her zaman yanlarında olacağını, herhangi bir problemle karşılaştıklarında rahatlıkla tüm akademik ve idari personelle iletişim kurabileceklerini belirtti. Daha sonra Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit, Turizm rehberliği bölümü öğrencilerine hem rehberlik eğitimine hem de mesleğe yönelik tavsiyelerde bulunup birden fazla dilin konuşulmasının günümüz şartlarında zorunlu hale geldiğini vurguladı. Aynı şekilde Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Baytok ZAV (Almanya Stajı) süreciyle ilgili bilgi verip öğrencilere büyük fırsatlar sunduğunu öğrencilere aktardı. Yapılan oryantasyon eğitimi sonunda öğrencilerin soruları Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş tarafından cevaplanmış ve eğitim sonlandırılmıştır.

Oryantasyon eğitiminin sadece yapılan bu eğitim ile sınırlı olmayıp Turizm Fakültesinde 14 hafta boyunca 1. sınıf öğrencilerine ders olarak okutulan ve Afyon Kocatepe Üniversitesinde sadece Turizm Fakültesinde bulunan oryantasyon dersi kapsamında öğrencilerin eğitimleri boyunca karşılaşabilecekleri her türlü süreç ve işlemler hakkında bilgi verilmekte hem il içi hem il dışı birçok gezi ve etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu vesileyle öğrencilerin yaşadıkları şehri kolayca tanımaları sağlanmakta ve yaşadıkları şehre alışma süreçleri kısalmaktadır.

AKÜ Basın Bülteninde Çıkan Habere ulaşmak için tıklayınız

02 Ekim 2019, Çarşamba 529 kez görüntülendi