Dünyada turizm bilincinin oluşturulup geliştirilmesi ve turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Turizm Örgütü’nün (WTO) önerisiyle Birleşmiş Milletler 1979’da İspanya’nın Torremolinos şehrinde yaptığı toplantıda 27 Eylül’ü, Dünya Turizm Günü olarak kabul etmiştir. Ülkemizde ise 2002 yılından beri kutlanmakta olan Dünya Turizm Günü’nün bu yıl ki teması “Turizm ve İstihdam: Herkes için Daha İyi Bir Gelecek” olarak belirlenmiştir.

1980 yılından beri kutlanmakta olan ve 1997 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Turizm Örgütü Genel Kurulu sırasında her yıl bir ülkenin ev sahipliğinde kutlanması kararı alınan Dünya Turizm Günü bu yıl ilk defa HİNDİSTAN‘ın ev sahipliğinde aynı tema ile kutlanmaktadır.

Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı, bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır. Bu vesile ile başta fakültemiz öğretim üyelerinin, idari personelimizin, öğrencilerimizin ve tüm turizm camiasının 27 Eylül Dünya Turizm Günün Kutlu Olsun…

27-eylul-dtg

27 Eylül 2019, Cuma 378 kez görüntülendi