AKÜ Gastronomi Kulübü, Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğun daveti üzerine 3. Yöresel Mutfak Günlerinde yerini aldı. Yöresel yemeklerin ikram edildiği Mutfak Günlerinde yörelere ait özel lezzetlerin tadım etkinliği yapıldı. Akü Gastronomi Kulübü de Afyon’a özgü mercimekli bükme ikramı gerçekleştirdi. TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice’nin konuşması ile başlayan panellerde  “Bir Aşçının Dünlüğü” kitabının yazarı Şef Murat Aslan söyleşi gerçekleştirdi. Devam eden panellerde Somer Selen Gözen şarap hakkında bilgilerini aktarırken, sanal yiyecek içecek pazarlama sektörünün başarılı temsilcilerinden yemek.com ve sosyal içerik platformu onedio.com temsilcileri Sercan Çam ve Ferhat Bora ile soru-cevap şeklinde havasında söyleşi gerçekleştirilmiştir.

Mutfak günleri ve lezzetli sohbetlerinden kalan vakitlerde, Hirepolis Antik Kenti, Roma Tiyatrosu tarihi yerleri ziyareti ile 1800 yıllık Antik tiyatroda tarihte yolculuk yapıldı. 1988’den beri UNESCO Dünya mirası sayılan Pamukkale travertenlerinde sıcak suyun keyfine varan öğrenciler, etkinlik bitişinde tarihi yerlerden Afyonkarahisar’a dönüş için hareket etmişlerdir.

Etkinlikte yer alan öğrencilerimize ve nazik davetlerinden dolayı Pamukkale Gastronomi Topluluğu’na Akü Gastronomi ailesi olarak teşekkür ederiz.

 

18 Mart 2019, Pazartesi 239 kez görüntülendi