Kalkınma Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve AKÜ ortaklığında yapımı tamamlanan Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama Binasının açılışı gerçekleştirildi.

“Turizm Fakültesi Uygulama ve Araştırma Binası ile sağlık turizminin lokomotifi olacağız”

Açılışta konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, toplam bin 200 metrekare alana sahip olan binanın 2 milyon liraya mal olduğunu ve yüzde 45’lik finansman desteğinin Zafer Kalkınma Ajansından, yüzde 55’lik desteğin ise AKÜ tarafından sağlandığını dile getirdi. Tesis bünyesinde süit odalar, ön büro alanları, mutfak, restoran ve dersliklerin yer aldığını ifade eden Özdemir, “Uygulama mutfağımızda 10 tane öğrenci tezgâhı, bir tane de öğretici tezgâhımız var. Restoranımız ise 64 kişi kapasiteli bir tesis durumda. Açılışını yaptığımız bu bina ile sağlık turizminin lokomotifi olacağını düşündüğümüz Afyonkarahisar’a nitelikli eleman yetiştirmek istiyoruz. Hem öğrenci hem de sektörde çalışan insanların niteliğine katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için altyapımız, elemanlarımız, fiziki ortamımız ve hocalarımız hazır. Bunun için istekliyiz ve gönüllüyüz” dedi.

“Şehrin ileri gelenleri sırt sırta verince yapılmayacak şey yoktur”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise tamamlanan tesislerde Afyonkarahisar protokolünden büyük destek ve katkı gördüklerini kaydederek, “Bunun bir örneği de içerisinde bulunduğumuz tesis. Zafer Kalkınma Ajansına gidildiğinde kendi ekibim bana geldi, Kalkınma Bakanlığı tarafını halledip halledemeyeceğim soruldu. Ben de o taraf verirse biz de yüzde 55’ini yaparız dedim ve bugünlere geldik. Bir şehirde vali, belediye başkanı, rektör ve ticaret odası başkanı gibi ileri gelenler sırt sırta verdiğinde görüldüğü üzere çok güzel şeyler oluyor. Bu açıdan heyete şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

AKÜ Afyonkarahisar’a değer katıyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise AKÜ’nün Afyonkarahisar’a değer kattığını belirtti. Açılışı yapılan Afyon Meslek Yüksekokulu binası ile Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama Binasının tamamlandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Çoban, “Üniversitemizin ve şehrimizin geldiği noktayı, öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin hangi değerlere sahip olduğunu görmek bizleri fazlasıyla umutlandırdı. Üniversitemiz Mustafa Solak hocamızın kaptanlığında, Şuayip hocamız gibi değerli dekanlarımız sayesinde Türkiye’de ve dünyada adından söz ettirecek ve daima başarıyı hedef alarak ilerleyecektir” şeklinde konuştu.

Hizmette kalite turizmde devamlılığı sağlar

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise tamamlanan tesislerin Afyonkarahisar için büyük öneme sahip olduğunu ve Afyonkarahisar’ın turizm alanında dünyada belli yerlere gelmesi adına önemli roller oynayacağına işaret etti. Afyonkarahisar’ın termal turizmde dünyada önemli merkezlerden birisi haline geldiğini söyleyen Tutulmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemize hitap eden yönü olduğu kadar, dünyaya hitap etmesi yönünde de çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Gelen misafirler öncelikle yöresel lezzetleri tatmak isteyecek, burada sunduğumuz termal hizmetlerden faydalanmak isteyecektir. Ancak bunları sunum şekli kendi istediği şekilde, yani evrensel değerlere uygun şekilde olsun isteyecektir. Bunlar misafirleri buraya bağlayan önemli etkilerdir. Daha önceki bir toplantıda bir turizmcimiz şunu anlatmıştı; bir kat görevlisi emekli olup ayrılınca, onun hizmetinden memnun olan müdavim müşteriler bir daha gelmeyeceklerini söylemişler. O kişilere günaydın diyebilmek, hal hatır sorabilmek bile misafiri çekmeye vesile olabiliyor. Bizim hizmette bir sıkıntımız yok ancak daha iyiyi daha güzeli yapmak için gayretlerimizin devam etmesi gerekiyor. Turizm açısından; termal, kültür, doğal güzellikler, tarihi açıdan ilimiz önemli değerlere sahip. Bu değerleri de ağır ağır duyurmaya başladık. Göreceksiniz önümüzdeki yıl, yapacağımız etkinliklerin de etkisiyle de, ilimiz dünyanın önemli turizm merkezlerinden birisi olacaktır.”

 

26 Mart 2018, Pazartesi 212 kez görüntülendi