Afyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  Öğrencilerine Yönelik “Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık” konulu seminer  Turizm Fakültesi Uygulama Binası 1. Kat Amfi Salonunda    18 aralık Pazartesi Saat 14:00 da  Pirge bıçak tanıtım yetkilisi Tankut Paçacı ve Sadık Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin hazır bulunduğu seminerde Afyon Meslek Yüksek Okulu aşçılık programı öğretim elemanları  ve öğrencileri de katılım sağlamışlardır.

Seminer  kapsamında firmanın bıçak üretimi hakkında bilgilendirme yapılmış,  bıçak üretim aşamaları anlatılmış, bıçak çeşitleri gösterilmiş ve kullanım alanları anlatılmıştır. Mutfakta yiyecek hazırlayan tüm bireylerin bilmesi gereken bıçak kullanma teknikleri anlatılmış, masatlama uygulamalı olarak gösterilmiş ve doğru ürün için doğru bıçağın nasıl kullanılması  gerektiği hakkında bilgiler verilmiştir.

Seminer sonrasında öğrencilerle soru-cevap yapılmış ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabri Çelik’in plaket takdimi ile seminer sonlandırılmıştır. Katkılarından dolayı Pirge bıçak eğitim sorumlularına ve katılımlarından dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

 

18 Aralık 2017, Pazartesi 408 kez görüntülendi