Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ve AKÜ Gastronomi Kulübü organizasyonu ile  “Yaşayan Mutfak Akımı Ve Türk Şeflerin Swot Analizi ” başlıklı bir konferans düzenledi. ANS Kampüsünde bulunan Abdullah Kaptan Konferans salonunda düzenlenen konferansı Hilton Bodrum Türkbükü Resort&Spa Executive Chef’i  Hüseyin Bölük verdi. Konferansa AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Asuman Pekyaman ve Gastronomi ve Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı katıldı. Ayrıca konferansa Turizm Fakültesi ve Afyon MYO Aşçılık Programı öğrencileri katılım sağladı.
Saat 10:00’da  Abdullah KAPTAN Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta “Türk Şeflerin Swot Analizi” ve “Yaşayan Mutfak Akımı” konularından bahsedildi.Sektör hakkında da önemli bilgiler veren Hüseyin BÖLÜK’e öğrencilerden de merak edilen konular hakkında çeşitli sorular yöneltildi. Chef Bölük;Mutfakta başarının kolay olmadığını,bunun ancak çalışarak ve sabrederek başarılacağını söyledi.Son zamanlarda baş aşçıların aldıkları maaşlarının fazla abartıldığını ve gerçeğin bu şekilde olmadığını söyledi.Yurt dışında çalışma konusunda da öğrencilere önemli bilgiler veren Bölük yurt dışı deneyiminin kariyer açısından faydalı olacağını söyledi.
Konferansın  ardından saat 14:00’de Executive Chef Hüseyin BÖLÜK,Sous Chef Rıza BATAN ve  Junior Sous Chef Ali ŞAHİN tarafından gerçekleştirilen workshopta Osmanlı Mutfağı’na ait olan “Dane-i Saru Eşliğinde Terkib-i Çeşidiye” ve “Zeytin Yağlı Nohutlu Portakallı Kereviz” yemekleri yapıldı.
Yapılması oldukça zahmetli ve emek isteyen Osmanlı Yemeğinde kuzu eti, gül suyu ve çeşitli kuru yemişler kullanıldı,oldukça farklı tadı olan yemeğin Osmanlı Mutfağının ne kadar lezzetli ve önemli olduğunu gösterdi. Ayrıca hafif ve portakalın vermiş olduğu aroma ile yapılan Zeytin Yağlı Nohutlu Portakallı Kereviz öğrenciler ve  öğretim görevlilerinden tam not aldı. Program katılımcı şeflere Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI’nın plaket takdimi ile son buldu.

 

 

16 Aralık 2017, Cumartesi 165 kez görüntülendi