Fakültemizde Denizli Profesyonel Aşçılar Dernek Başkanı Turgut Çetin, Başkan Yardımcısı Muhammet Suna ve dernek üyeleri Murat Ertürk, Deniz Toyer ve Ferhat Keskinsoy  Katılımları İle Söyleşi ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerine Yönelik Pizza & Makarna Workshop Düzenlendi..

 Denizli Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Turgut ÇETİN, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin gelecekte sektörde iyi yerlerde olacaklarını ve eğitimleri doğrultusunda sektörde devam etmeleri gerektiğini söyledi.

 Denizli Profesyonel Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Muhammet SUNA daha önce ziyaret ettiği üniversiteler içerisinde turizm fakültesi uygulama mutfağının benzeri olmadığını ve mutfakta yetişecek öğrencilerin sektöre hazır olacağını söyledi. Kadın şeflerin sektörde artması gerektiğini  söyleyen Suna, kadın şeflerin mutfak içerisinde  daha uyumlu olduğunu söyledi.

 Denizli Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinden Ferhat KESKİNSOY, bütün şeflerin kendisine has bir tarzı olması gerektiğini ve bu mesleğin sevilerek ve özveri ile yapılması gerektiğini söyledi. 

Denizli Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinden Deniz TOYER, günümüz mutfak çalışanlarında erkek aşçı algısının yıkılmaya başladığını, kadınların sektörde istihdamın arttığını ve daha da artacağını söyleyerek. Öğrencilere mesleğin ilk yıllarında zorluk çekeceğini ancak tecrübelerinin artması ve reçeteler toplayarak arşiv yapmaları halinde bu zorlukların üstesinden geleceklerini söyledi.

Denizli Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinden Murat ERTÜRK, okulda alınan teorik bilgilerin pratik ile buluşması ve geliştirilmesi halinde kariyer basamaklarını hızla çıkacaklarını vurguladı.

Executive chef Deniz Toyer , makarna hamuru yapmanın püf noktalarını, makarna çeşitlerini ve makarna  hazırlama süreçlerini uygulamalı olarak mesleki tecrübeleri ile öğrencilere aktardı. Makarnalar için arrabbiata ve  carbonara sos hazırlandı. Hazırlanan hamur  tagliatelle arrabbiata  ve tagliatelle carbonara  olarak  pişirildi ve öğrenciler tarafından  tadımı yapıldı.

Executive chef Ferhat Keskinsoy, Pizza hamuru yapmanın püf noktalarını, pizza çeşitlerini, pizza sosu yapımını , pizza hamurunun pişirmeye hazırlanması ve pişirilmesi süreçlerini göstererek Pizza Funghi ve Pizza Margherita hazırlığı uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi ve pişirilen ürünlerin tadımı yapıldı.

Executive chef Murat Ertürk, öğrencilere kabak üzerinde dekor çalışması yaparak, dekor yapımı hakkında bilgiler verdi.

 

 

15 Aralık 2017, Cuma 319 kez görüntülendi