Afyonkocatepe Üniversitesi, Gastronomi Kulübü,  ödüllü chef Mithat YALIÇINKAYA’nın katılımıyla “Sushi Workshop” ve “Dün ve Bugün Mutfakta Merak Edilenler” isimli söyleşi düzenledi.

Öğrenciler, Workshop öncesinde Süttera firmasının sponsorluğunda çeçil, hellim, örgü, kaşar ve beyaz peynir çeşitlerinin bulunduğu kahvaltı ile enerji depoladı.

Kulüp adına düzenlenen ilk workshop olması özelliğiyle yoğun katılımın olduğu etkinlikte Mithat YALÇINKAYA ve chef Hasan KARABAZAR Sushi yapım sürecini anlatarak demo çalışmaları yaptı. Saat 13:00 da 50 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ve bütün öğrencilerin bire bir sushi yaptığı çalışmada Californıa Roll, Boston Roll, Vejetaryen Roll, Kappa Maki olmak üzere toplam dört çeşit sushi yapıldı. Oldukça keyifli vakit geçiren öğrenciler yaptıkları sushilerin tadına baktı, gelen misafirlere ikram etti ve küçük bir sushi büfesi oluşturdu.

Workshop bitiminde Turizm Fakültesi konferans salonunda “Dün ve Bugün Mutfakta Merak Edilenler” isimli söyleşi ile chef Mithat YALÇINKAYA bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Mithat Yalçınkaya geleceğin şeflerine yapacakları mesleğe saygı duymalarını ve Türk Mutfağına sahip çıkmalarını söyleyerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI, Mithat chefe teşekkürlerini ileterek plaket takdim etti. Turizm Fakültesi girişinde çekinilen hatıra fotoğrafı ile etkinlik sonlandırıldı.

kolajlar

13 Aralık 2016, Salı 153 kez görüntülendi