BIG CHEFS koordinatörü MURAT ARSLAN tarafından  Afyon Kocatepe Üniversitesi, Atatürk Kongre Merkezinde CHEFSTALK BİR AŞÇININ DÜNLÜĞÜ isimli konferans  verilmiştir.  Turizm Fakültesi öğretim üyelerinin hazır bulunduğu konferansa, Turizm Fakültesi ,  Emirdağ Aşçılık Meslek Yüksekokulu ve Sandıklı Hüdai Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde  Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp ÖZDEMİR açılış konuşmasıyla başladı. Özdemir konuşmasında, yiyecek içecek sektöründe dünyaya açılan Bigchef restoranları koordinatörü Murat ARSLAN’ a sektördeki başarılarının devamını diledi ve  üniversitemize geldikleri için teşekkür etti.

Chef Arslan, sektördeki deneyimlerini, tecrübelerini, mutfak anılarını  ve sektörde  dikkat edilmesi gereken hususları öğrencilere aktarmıştır. Konuşmasında bir aşçının iyi gözlem yapması gerektiği, öğrenmek için hevesli olması gerektiğini aktaran chef, meslekte iyi yemek yapmanın yanında ingilizce, menü planlama, iletişim  gibi yeteneklerin gerekliliğine vurgu yapmıştır. Bu mesleğin en önemli hususunun ise arkadaşlık olduğunu ve arkadaşlığın meslekteki önemine değinmiştir.

Öğrenciler ile soru cevap şeklinde geçen konferansın sonunda  öğrencilere sürpriz çekilişler ile hediyeler verilmiş ve İnoksan tarafından hazırlanan cep defteri ve kalem dağıtılmıştır.

Konferans sonunda  Chef Murat Arslan’a gerçekleştirdikleri “Bir Aşçının Dünlüğü Programının” anısına Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asuman PEKYAMAN tarafından plaket takdim edildi ve “Bir Aşçının Dünlüğü” ve “Kelimelelemeler” isimli  kitaplarının imza etkinliği ile program sona ermiştir.

“aş yapanın aşa olan aşkındadır lezzet, aşta aşk olmazsa aş yapanın çektiği zaten eziyet”

 

14 Aralık 2018, Cuma 340 kez görüntülendi