Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)  Turizm Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Elbeyi PELİT asaleten atandı.

Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini YÖK Başkanlığının 17791 sayılı yazısı uyarınca vekâleten yürüten Prof. Dr. Elbeyi PELİT, YÖK’ün 2155 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Turizm Fakültesi Dekanlığına asaleten atandı.

Prof. Dr. Elbeyi PELİT

1978 yılında Gümüşhane’de doğan Elbeyi PELİT, ilk ve orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamlamıştır. 2001 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulundan mezun olan Pelit, 2002 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2003 yılında Sakarya Üniversitesinde Turizm İşletmeciliği alanında Yüksek lisans eğitimini tamamlayan Pelit, 2002-2003 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2004 yılında Gazi Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimine başlayan Pelit, 2008 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. Pelit, doktora eğitimi sırasında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesinde Araştırma görevlisi olarak çalışmış olup, 2010 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. 2013 yılında Doçent ünvanını almaya hak kazanan Pelit, 2013-2019 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünde Doçent olarak çalışmıştır. 2019 yılında aynı bölümde Prof. olarak atanan Pelit halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bu kuruma öğretim üyesi atanmasından itibaren bölüm başkanlığı, Anabilim dalı başkanlığı görevlerini de sürdürmekte olan Pelit, 2017-2019 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı, 2019-2024 yılları arasında da aynı Enstitüde müdür olarak görev yapmıştır. Nisan 2024’te Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne dekan vekili olarak atanan Pelit, 15 Temmuz 2024 tarihinde YÖK’ün 2155 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Turizm Fakültesi Dekanlığına asaleten atanmıştır.

Pelit’in çalışma alanları olarak, Turizm, Turizm İşletmeciliği ve Yönetimi, Turizm Rehberliği, Turizm Eğitimi, Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, Otel İşletmeciliği, Sürdürülebilir turizm olan Pelit’in ilgili konularda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, kongre/sempozyumlarda sunulan bildirileri ve basılmış kitapları bulunmaktadır.

17 Temmuz 2024, Çarşamba 97 kez görüntülendi