Gastronomi Kulübü, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin önerisi ile 2015 yılında faaliyetlerine başlamıştır. 18 yönetim kurulu üyesi, 371 aktif üye ve 1 akademik danışman nezaretinde yürütülen Gastronomi Kulübü faaliyetleri, öğrencilere sosyal kazanımların yanı sıra workshop, teknik gezi ve seminer eğitimleri ile mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Gastronomi Kulübü’nün; karar, yürütme ve denetim organları “Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Topluluk ve Kulüpleri Yönergesi” esas alınarak oluşturulmuş olup, faaliyetlerini Yönerge hükümlerine uygun olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsü (Yerleşkesi) Turizm Fakültesi (5. Eğitim Binası) Merkez / Afyonkarahisar adresinde sürdürmektedir.
Gastronomi Kulübü Instagram Sayfası => https://www.instagram.com/akugastronomi/
Gastronomi Kulübü Twitter Sayfası => https://twitter.com/AkuGastronomi
Kulüp Danışmanı
Öğr. Gör. Osman KAZANCI
Yönetim Kurulu
Başkan: Tolga KAYA
Başkan Yrd.: Pınar ADALET
Sekreter: Tuğba Nur BAŞALA
Asil Üye: Başak BAYRAKTAR
Asil Üye: Büşra CİNGÖZ
Asil Üye: Melih BOZKURT
Üye: Doğukan AVCI
Üye: Emre KÜLCÜOĞLU
Üye: Nazife ZENGİN
Üye: Tuğba ALDEMİR
Üye: Fatma HURMA
Üye: Furkan YILMAZ
Üye: Rahime KOCAKAHYA
Üye: Aylin KAPKAÇ
HEDEF
Üniversitemizde gastronomi bilinci oluşturmak ve gastronomi ve mutfak sanatlarına ilgi duyan öğrenci ve akademisyenler için etkinlikler düzenlemek.
FAALİYET ALANLARI
1 – Alan ile ilgili konferans, seminer, sempozyum vb. etkinlikler düzenlemek,
2 – Alan ile ilgili geziler düzenlemek,
3 – Gıda ve personel hijyeni sağlamak,
4 – Yiyecek – İçecek organizasyonları düzenlemek,
5 – Türk ve Dünya mutfağını tanıtmak,
6 – Yiyecek ve İçecek Kültürünü tanıtmak,
7 – Gastronomi Türleri ile ilgili etkinlikler düzenlemek,
2019- 2020 YILI ETKİNLİKLER
17 Ekim 2019 Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi Festivaline Ziyaret
9 Kasım 2019 Erkmen Gölü Travel & Fun
24 Kasım 2019 Fakültemizde 3. Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık Eğitimi Verildi
29 Kasım 2019 Nevşehir Travel & Taste
5 Aralık 2019 Chef Betül Tekin ile Pastacılık Workshop ve Cheftalk
8 Aralık 2019 Karabük Üniversitesi Gastronomi Kulübünden Afyonkarahisar Gastronomi Turu
12 Aralık 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri 8. Bilkent Turizm Formunda
23 Aralık 2019 Bize Bize Sushi
2018- 2019 YILI ETKİNLİKLER
4 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü ve Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü Aşure İkramı
11 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Tanışma Yemeği
14 Ekim 2018 Gastronomi Kulübünden Kan Verme Projesine Destek
23 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Emirdağ Meslek Yüksekokulu Temsilci Seçimi
24 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Bıçak Eğitim Semineri
27 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Levrek Carpaccio Workshop
29 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Emre Gölü Travel and Fun
4 Aralık 2018 Chef Bilge Erk Workshop & Cheftalk
7 Aralık 2018 Akü Gastronomi Kulübü 4. Uluslararası Gastronomi Kongresine Katıldı
10 Aralık 2018 Mithat Yalçınkaya ile Cheftalks & Workshop
13 Aralık 2018 Pirge ile Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık Semineri
14 Aralık 2018 Basında Akü Gastronomi Kulübü 1 2 3 4
14 Aralık 2018 Murat Arslan ile Bir Aşçının Dünlüğü
18 Aralık 2018 Gastronomi Kulübü Sinema Etkinliği
13 Şubat 2019 Turizmin Geleceği Platformundan Gastronomi Kulübüne Ödül
19 Şubat 2019 Gastronomi Kulübünden Lokma İkramı
25 Şubat 2019 Gastronomi Kulübü Konya-Gaziantep Gastronomi Turu
27 Şubat 2019 5. Kariyer günleri
12 Mart 2019 Kısık Ateş Gastronomi Platformundan Yerel Ürün Farkındalık Eğitimi
16 Mart 2019 Pamukkale 3. Yöresel Mutfak Günleri
18 Mart 2019 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Etkinliği