Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim amaçları öğrencilerin gelecekte erişmesi istenen mesleki hedeflerini belirleyecek şekilde belirlenmiştir. Bu kapsamda program öğretim amaçları;

PÖA1: Mezunlarımız meslek hayatında teknolojik, sosyal ve etik şartları gözeterek turizm, hizmet ve yiyecek içecek sektörlerinde, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev alırlar,

PÖA2: Program mezunları aşçı yardımcısı, aşçı, baş aşçı, yiyecek içecek servis elamanı, gastronomi yazarı, yemek stilisti ve fotoğrafçısı, restoran işletmecisi, mutfak eğitimcisi, yiyecek içecek danışmanlığı gibi görevlerde etkin bir lider ve uyumlu bir takım üyesi olarak meslek hayatını sürdürürler,

PÖA3: Mezunlarımız sürekli eğitim anlayışı ile akademik gelişimlerine devam eder ve kamu ve üniversitelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda başarılı bir şekilde görev alırlar.

 

HEDEFLER

Gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli olan tüm akademik ve güncel bilgi ve uygulamalara hakim, sosyal ve kültürel yönden kendini geliştirme, bilimsel metotlarla işgörme ve sorun çözme becerisine sahip, bu bilgi ve becerisini evrensel düzeydeki ilke ve uygulamalarla harmanlayıp içinde yaşadığı topluma ve ülkesine fayda sağlayacak düzeyde kullanabilen mutfak şefleri yetiştirmektir.

07 September 2021, Tuesday 439 kez görüntülendi