Gastronomi Kulübü, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin önerisi ile 2015 yılında faaliyetlerine başlamıştır. 18 yönetim kurulu üyesi, 371 aktif üye  ve 1 akademik danışman nezaretinde yürütülen Gastronomi Kulübü faaliyetleri, öğrencilere sosyal kazanımların yanı sıra workshop, teknik gezi ve seminer eğitimleri ile mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Gastronomi Kulübü’nün; karar, yürütme ve denetim organları “Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Topluluk ve Kulüpleri Yönergesi” esas alınarak oluşturulmuş olup, faaliyetlerini Yönerge hükümlerine uygun olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsü (Yerleşkesi) Turizm Fakültesi (5. Eğitim Binası) Merkez / Afyonkarahisar adresinde sürdürmektedir.

Gastronomi Kulübü Instagram Sayfası => https://www.instagram.com/akugastronomi/

Gastronomi Kulübü Twitter Sayfası  =>     https://twitter.com/AkuGastronomi

 

Kulüp Danışmanı

Öğr. Gör. Osman KAZANCI

Yönetim Kurulu

Başkan: Tolga KAYA

Başkan Yrd.: Pınar ADALET

Sekreter: Tuğba Nur BAŞALA

Asil Üye: Başak BAYRAKTAR

Asil Üye: Büşra CİNGÖZ

Asil Üye: Melih BOZKURT

Üye: Doğukan AVCI

       Üye: Emre KÜLCÜOĞLU

Üye: Nazife ZENGİN

  Üye: Tuğba ALDEMİR

Üye: Fatma HURMA

 Üye: Furkan YILMAZ

Üye: Rahime KOCAKAHYA

 Üye: Aylin KAPKAÇ

HEDEF

Üniversitemizde gastronomi bilinci oluşturmak ve gastronomi ve mutfak sanatlarına ilgi duyan öğrenci ve akademisyenler için etkinlikler düzenlemek.

FAALİYET ALANLARI

1 – Alan ile ilgili konferans, seminer, sempozyum vb. etkinlikler düzenlemek,

2 – Alan ile ilgili geziler düzenlemek,

3 – Gıda ve personel hijyeni sağlamak,

4 – Yiyecek – İçecek organizasyonları düzenlemek,

5 – Türk ve Dünya mutfağını tanıtmak,

6 – Yiyecek ve İçecek Kültürünü tanıtmak,

7 – Gastronomi Türleri ile ilgili etkinlikler düzenlemek,

2019- 2020 YILI ETKİNLİKLER 

17 Ekim 2019 Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi Festivaline Ziyaret

9 Kasım 2019 Erkmen Gölü Travel & Fun

24 Kasım 2019 Fakültemizde 3. Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık Eğitimi Verildi

29 Kasım 2019 Nevşehir Travel & Taste

5 Aralık 2019 Chef Betül Tekin ile Pastacılık Workshop ve Cheftalk

8 Aralık 2019 Karabük Üniversitesi Gastronomi Kulübünden Afyonkarahisar Gastronomi Turu

12 Aralık 2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri 8. Bilkent Turizm Formunda

23 Aralık 2019 Bize Bize Sushi

2018- 2019 YILI ETKİNLİKLER 

4 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü ve Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü Aşure İkramı 

11 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Tanışma Yemeği

14 Ekim 2018 Gastronomi Kulübünden Kan Verme Projesine Destek

23 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Emirdağ Meslek Yüksekokulu Temsilci Seçimi 

24 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Bıçak Eğitim Semineri 

27 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Levrek Carpaccio Workshop

29 Ekim 2018 Gastronomi Kulübü Emre Gölü Travel and Fun

4 Aralık 2018 Chef Bilge Erk  Workshop & Cheftalk

7 Aralık 2018 Akü Gastronomi Kulübü 4. Uluslararası Gastronomi Kongresine Katıldı

10 Aralık 2018 Mithat Yalçınkaya ile Cheftalks & Workshop

13 Aralık 2018 Pirge ile Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık Semineri

14 Aralık 2018 Basında Akü Gastronomi Kulübü 1    2   

14 Aralık 2018 Murat Arslan ile Bir Aşçının Dünlüğü

18 Aralık 2018 Gastronomi Kulübü Sinema Etkinliği 

13 Şubat 2019 Turizmin Geleceği Platformundan Gastronomi Kulübüne Ödül

19 Şubat 2019 Gastronomi Kulübünden Lokma İkramı

20 Şubat 2019 Corendon Koordinatörleri Ercüment Özsönmez ve Aziz Tanrıkulu ile Workshop ve Seminer Düzenlendi

25 Şubat 2019 Gastronomi Kulübü Konya-Gaziantep Gastronomi Turu

27 Şubat 2019 5. Kariyer günleri

12 Mart 2019 Kısık Ateş Gastronomi Platformundan Yerel Ürün Farkındalık Eğitimi

16 Mart 2019 Pamukkale 3. Yöresel Mutfak Günleri 

18 Mart 2019 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Etkinliği

 

20 July 2016, Wednesday 9582 kez görüntülendi