Fakültemiz ile Doğa Koruma ve Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Su Altı Üstü Sohbetler” başlıklı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Fakültemizde gerçekleştirilen etkinlikte Doğa Koruma ve Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş ile fotoğraf sanatçıları Yalçın Koçer ve Arif Birsen yer aldı.

Etkinliğin moderatörlüğünü de yapan Doğa Koruma ve Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, sohbet havasında bir etkinlik düzenlemek istediklerini ve önemli olanın bilgilerin, öğrencilere doğru şekilde aktarılması olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Erişmiş, “Bizim asıl amacımız sizin düşüncelerinizde yeni bir şeyler oluşmasıdır. Bir yönlendirme ile zihninizde ‘bu alanlar da var’ diyebilmenizin çabası içerisindeyiz. Mesela rehberlik denildiğinde sadece tarihi mekân rehberlikleri akla geliyor. Ancak rehber olma düşüncesi içerisindeki arkadaşlar için özellikle söylüyorum, örneğin Eber Gölü’nde dış mekân çekimleri için rehberlik yapan sadece bir arkadaşımız var. O köy içerisinde, o rehberliği yapıyor. Dış çekim için gelenlere yardımcı oluyor, hatta televizyonlara bile çıktı bu arkadaşımız. Hem tanıtıyor hem de geziyor anlayacağınız. Ya da Kocatepe ile ilgili de bu tip rehberliklerin yapılması için, 20-25 gruba bu alanda eğitimler verdik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ornito ve doğal yaşam fotoğrafçısı Arif Birsen, yabani kuşların ve doğada seyrek görülen kuşların çekimleri ile ilgili bilgiler verdi. Eber Gölü ve Acı Göl’de yer alan kuşları kendi çektiği fotoğraflar üzerinden anlatan Birsen, öğrencilere doğal yaşam fotoğrafçılığı ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Fotoğraf sanatçısı Yalçın Koçer ise Türkiye denizlerinde ve göllerinde yer alan endemik türleri anlatarak, bu türlerin fotoğraflanmasında dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenciler ile paylaştı.

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

 

 

19 December 2019, Thursday 199 kez görüntülendi