Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından 8. İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

Etkinlik süresince öğrencilerin işletme temsilcileriyle doğrudan görüşmesi sağlanırken, öğrenciler sektörde önde gelen acente ve otellere iş ve staj başvurusu yapma imkânı buldu.

8 Mart Salı günü çevrim içi olarak, 9 Mart Çarşamba günü ise Turizm Fakültesi fuaye alanında yüzyüze gerçekleştirilen 8. İstihdam ve Kariyer Günlerinin açılışına AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı ve Doç. Dr. Ali Avan, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve Turizm Fakültesi öğrencileri, Afyon Meslek Yüksekokulu, Emirdağ Meslek Yüksekokulu ve Sandıklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Afyonkarahisar merkezde yer alan Mesleki Teknik Anadolu liselerinden gelen öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Turizm Fakültesi dekan yardımcıları ve bölüm başkanları sektör temsilcileriyle birlikte stantları ziyaret ederek verilen desteklerden dolayı katılımcılara teşekkür ederken, sektör temsilcilerine katılım belgeleri verildi. Salgın nedeniyle son 2 yıldır çevrim içi yapılan etkinlikte Antalya, Aydın, İzmir, Muğla ve Afyonkarahisar başta olmak üzere farklı illerden sektör temsilcileri gün boyu öğrenciler ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu yıl düzenlenen 8. İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliğine UNESCO Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ı tanıtmak amacıyla Afyonkarahisar Belediyesi de katılım sağladı. Bu kapsamda kariyer günleri etkinliğine katılım sağlayan işletmelere ve öğrencilere Afyon lokumu ikramında bulunuldu.

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir’deki oteller ile seyahat acentelerinin yer aldığı 8. İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliğine çevrim içi olarak Cape Bodrum Luxury Hotel & Beach, Rixos Premium Bodrum ve Caresse Resort & Spa Bodrum katılım sağlarken Afyonkarahisar’dan Afyonkarahisar Belediyesi, Akrones Thermal Spa Hotel, Double Tree by Hilton, Dündar Thermal Otel, İkbal Termal Hotel, Korel Thermal Otel, NG Afyon Wellness & Convention Termal, Oruçoğlu Termal Hotel, Sandıklı Termal Park Resort ve Jura Hotel katılım sağlarken Adenya Hotel & Resort, Alibey Club, Altın Yunus Çeşme, Boyalık Beach Çeşme, Ephesia Hotel, Grand Ontur Hotel Çeşme, Ilıca Hotel Spa&Thermal Resort, NG Phaselis Bay Hotel, Pegasos Planet  Hotel TUI Grup, Radisson Blu Resort&Spa, Ramada Hotel Lara, Toka Bodrum Hotel & Beach Club, Wome Deluxe Hotel ve Yasmin Bodrum Resort Convention Spa Hotel,  Odeon Tours, ETS Tur, Tatil Budur ve Afyon Gezi Fırsatları seyahat acentaları katıldı. Bunun yanısıra Diana Event Organization Danışmanlık hizmetleri  firmaları katılarak öğrencilere yurt dışı eğitim hakkında bilgiler verdi.

09 Mart 2022, Çarşamba 356 kez görüntülendi