Arkeolog Ahmet Levent Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesini ziyaret etti.

Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği öğrencilerine yönelik olarak “Dokimeion Mermer Ticaret Yolu ve Turizm Rehberliği Açısından Önemi” başlıklı konferans veren Zeybek,  meslek yaşamına nasıl başladığını ve neden arkeoloji alanına yöneldiği konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

Arkeolog olmanın zorluklarından da bahseden Zeybek, daha sonra ise Afyonkarahisar’ın son yıllarda ortaya çıkarılan değerleri hakkında sunum yaptı. Frig medeniyetine ait bilgiler aktaran Zeybek, turist rehberlerinin Türkiye’yi temsil edeceklerini ve bu açıdan Afyonkarahisar’ın sahip olduğu zenginlikler konusunda da bilgi sahibi olmalarının büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Konferans sonunda Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elbeyi Pelit tarafından Arkeolog Ahmet Levent Zeybek’e plaket verildi.

18 Aralık 2018, Salı 409 kez görüntülendi