AKÜ Turizm Fakültesi Yaz Stajı Uygulama Süreçleri

Turizm Fakültesi Duyurularından Haberdar Olmak İçin :

STAJ İŞLEMLERİ VE YAPILACAKLAR

1.ADIM: STAJ YERİ SEÇİMİ,

Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencileri İçin:
 3 yıldızlı, 4 yıldızlı veya 5 yıldızlı otel işletmeleri,
 4 yıldızlı (ikinci sınıf) veya 5 yıldızlı (birinci sinif) tatil köyleri,
 Mavi bayraklı marina -yat işletmeleri,
 A grubu seyahat acentaları,
 Ulusal ve uluslararası kruvaziyer gemileri,
 Ulusal ve uluslararası havayolu şirketleri,
 Turizm belgeli yiyecek-içecek işletmeleri,
 Kültür ve Turizm bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı birimleri.

Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencileri İçin:
 Tur operatörleri,
 A ve B grubu seyahat acentaları,
 5 yıldızlı otel işletmeleri,
 Mavi bayrakli marina – yat işletmeleri,
 Ulusal ve uluslararası havayolu şirketleri,
 Ulusal ve uluslararası kruvaziyer gemileri,
 Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri İçin:
 4 yıldızlı veya 5 yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek bölümleri,
 4 yıldızlı (ikinci sınıf) veya 5 yıldızlı (birinci sınıf) tatil köylerinin yiyecek içecek
bölümleri,
 Turizm belgeli yiyecek içecek işletmeleri,
 Ulusal ve uluslararası kruvaziyer gemilerin yiyecek içecek bölümleri.

Not: Diğer hususlar için yaz stajı uygulama rehberini kontrol ediniz. Yaz stajı uygulama rehberi için tıklayınız..

2.ADIM: ZORUNLU STAJ FORMUNUN DOLDURULMASI VE STAJ BAŞLANGICI İÇİN GEREKLİ BELGELER,

• Fakültemiz web sitesinde yer alan zorunlu staj formu (  zorunlu staj formuna ulaşmak için tıklayınız ) çıktı alınarak 3 nüsha olarak doldurulur. Form doldururken staj başlangıç tarihi akademik takvim dikkate alınarak başlangıç ve bitiş tarihleri ayarlanır. Staj süresi 60 iş günü olması gerekmektedir bunu sağlamak için 10 hafta olmalıdır. Bayram ve resmi tatiller staj günü olarak sayılmaktadır o yüzden süre uzatılmasına gerek yoktur ancak raporlu olunan ve çalışılmayan günler için staj süresine ilave yapılmalıdır.
  • Doldurulan  işletmeye imzalatılan zorunlu staj formları danışmana imzalatılır ve web sayfasında yer alan sigorta bildirim formu (sigorta bildirim formuna ulaşmak için tıklayınız) çıktısı alınarak doldurulur ve kimlik fotokopisi ile ayniyat birimi ONUR DURUDOĞAN’a teslim edilir.
  • Gerekli imzalar atıldıktan sonra kimlik fotokopisi, sigorta bildirim formu ve zorunlu staj formunun 1 nüshası Onur Durudoğan’da kalırken, diğer nüshaların biri öğrencide diğeri işletmeye teslim edilir ve staj başlangıcı yapılır.
  • Staja başlamadan önce Staj Dosyası Afyon Kocatepe Vakıf Kitapevinden Temin Edilir ( Oruçoğlu İşhanı Zemin Kat- Gamze Döner Karşısı)
  •  3.ADIM: STAJ DOSYASININ DOLDURULMASI:
      1. sayfa: Doldurunuz,
      2. sayfa: Doldurunuz,
      3. sayfa: Doldurunuz ve yetkiliye imzalatıp mühürlettiriniz,
      4. sayfa: Yurtdışında staj yapan öğrencilerin doldurması ve yetkiliye imzalattırıp, mühürlettirmesi gerekmektedir. (Sadede yurtdışı stajı için)
      5. sayfa: Doldurunuz,
      6. sayfa ile 30. sayfa arasını staj yaptığınız hafta sayısı kadar olacak şekilde doldurunuz ve ilgili birim yetkilisine imzalatıp mühürletiniz.

Staj süreleri 60 iş günü olduğu için en az 10 hafta için, haftalık değerlendirme sayfası doldurulması gerekmektedir)

31.sayfa 38. sayfa arası, öğrencinin staj ve işletme hakkındaki düşünceleri yazılacaktır (Tamamını yazmak zorunlu değildir).

1. ve 42. sayfalar işletme tarafından  imzalanıp mühürlenerek (imza ve mühür zarfın kapatılan kısmanda olacak) fakülteye gönderilecektir. Kapalı zarf içerisinde olmayan ve imza veya mühürü eksik olan değerlendirme formaları kabul edilmemekle birlikte staj geçersiz sayılacaktır.(not: 41. sayfada bu nüsha işletmede kalacaktır yazması baskı hatasıdır, işletmede kalmayacak kapalı zarf içerine 42. sayfa ile birlikte okula gönderilecektir ).

31.sayfa 38. sayfa arası, öğrencinin staj ve işletme hakkındaki düşünceleri yazılacaktır (En az 2 sayfa olacak şekilde yazılmalıdır).

1. ve 42. sayfalar işletme tarafından  imzalanıp mühürlenerek (imza ve mühür zarfın kapatılan kısmanda olacak) fakülteye gönderilecektir. Kapalı zarf içerisinde olmayan ve imza veya mührü eksik olan değerlendirme formaları kabul edilmemekle birlikte staj geçersiz sayılacaktır.(not: 41. sayfada bu nüsha işletmede kalacaktır yazması baskı hatasıdır, işletmede kalmayacak kapalı zarf içerine 42. sayfa ile birlikte okula gönderilecektir ). Staj süreleri 60 iş günü olduğu için en az 10 hafta değerlendirme sayfası doldurulması gerekmektir.

4.ADIM: STAJ SÜRESİNCE YAPILACAKLAR:

Staj yapan öğrencilerin takip eden ayın ilk beş günü içerisinde, bilgiler doğru bir şekilde doldurulmuş olarak  taranmış Stajyer Öğrenci Bilgi Formunu   turizmyo@aku.edu.tr adresine, mail konusuna   ……………ayı puantaj formu- isim soy isim ( Örnek; HAZİRAN AYI PUANTAJ FORMU-  ALİ KILIÇ ) yazarak göndermeleri gerekmektedir. Puantaj formunun gönderilmediği günler staj süresinden sayılmayacaktır.

• Belgenin ıslak imzalı orijinali staj sonunda, staj dosyası ile birlikte teslim edilecektir.
  • Belge her bir ay için ayrı ayrı düzenlenecektir.

5.ADIM:  STAJ DOSYASININ TESLİMİ VE MÜLAKAT (ZORUNLU):

Staj dosyası ve staj evrakları yeni dönemin ilk 3 haftası içerisinde danışmana teslim edilmesi gerekmektedir.  İlk 3 hafta sonrasında Komisyon ilanı ile belirlenen bir tarihte staj mülakatı yapılacaktır.