6 Mart 2018 Salı günü TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerine “Tur Rehberliğinin Dünü, Bugünü ve Güncel Gelişmeler” başlıklı bir konferans verdi. Açılış konuşmasını yapan Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elbeyi Pelit, TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı’nın okulumuzun Turizm Rehberliği öğrencileriyle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sözü Ahmet Zeki Apalı’ya bıraktı. Konuşmasına, meslek yaşamına nasıl başladığını ve neden Turist rehberi olduğunu anlatarak başlayan Apalı, Turist Rehberliği mesleğinin tarihi gelişimi ve rehberlik mesleğinin geçmişten günümüze kadar hangi evrelerden geçtiğine dair detaylı bilgiler aktardı. Daha sonra Turist Rehberliği meslek yasasının hazırlanma, meclise sunulma, yasa olarak kabul edilip onaylanması, yönetmeliğin geç çıkması ve bu durumların doğurduğu sonuçlar ve mesleğe yansımaları vb. süreçlerden bahseden Apalı,  rehberlerin günümüzde yaşamış olduğu kaçak rehberlik konusu, rehberlerin yasal güvencelerinin olmayışı ve taban yevmiye altında çalışan rehberlerin var olduğunu, bunun dışında meslek odaları, rehber sayılarının yıllara göre değişimi ve dağılımı, ülke turizmiyle ilgili görüş ve öngörülerini de rehberlik bölümü öğrencileriyle paylaştı. Gelecek yıllarda doğru yatırımlar ve misafirlerimize doğru bilgileri aktaracak Turist Rehberlerinin ülkemizin tanıtımında yer almalarıyla, daha iyi sonuçlar elde edilebileceğini belirten Apalı, rehber adayları için uygulama gezileri ve Turist Rehberleri için açılan kurs ve dil sınavları konularında öğrencileri bilgilendirdi. Yaklaşık iki saat konferans veren Apalı, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırmıştır. Konferans bitiminde Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elbeyi Pelit, TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı’ya plaket ve Afyonkarahisar’a özgü hediyeler sundu. Sonrasında Tureb Başkanı Ahmet Zeki Apalı, Turizm Rehberliği  Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elbeyi Pelit ve Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Zorlu ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Valilik makamına ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Ziyarette, Afyonkarahisar’ın turizm potansiyeli ve Afyonkarahisar’da turist rehberliği ile ilgili neler yapılabileceği noktasında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

06 Mart 2018, Salı 147 kez görüntülendi