Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ)  Şef Rafet İnce tarafından “Gastronomi’de Kişisel Gelişim” konulu konferans gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesi,Kütahya Porselen  ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen konferansa, Chef Rafet İnce, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asuman Pekyaman, NG Güral Otel Genel Müdürü Cenker Yılmaz, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Hamza Kalkan, , AKÜ Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra, Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, Sandıklı Hüdai Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri,Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Çay Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldılar.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Hamza Kalkan, Türk yemek kültürüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kalkan, “İşimizi edebi ile doğru yaparsak eğer, Türk mutfağı ayağı kalkar. Ben inanıyorum ki gönül dostları arttıkça bizim mesleğimiz daha çok tanınacak. Önce kendi mutfağımızı öğrenmeliyiz. Yerel ürünlerimizi daha çok kullanmalıyız. Kendi kültürümüzdeki mutfakları çoğaltmalıyız” diye konuştu.

NG Otel Genel Müdürü Cenker Yılmaz ise NG ailesi olarak öğrenmenin sonu olmadığına inandıklarını ifade etti. Yılmaz, “Bugün ben de otelin genel müdürü olarak her gün yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Dünya çok çabuk değişiyor, her şey hızlıca değişiyor. Dolayısıyla en büyük tavsiyem dünyayı takip edin. Özellikle yurt dışındaki internet sitelerini takip edin, kendinizi geliştirin. Öğrendiğiniz her yeni güncel bilgi, sizleri diğer insanların bir adım ötesine çıkartıyor” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Şef Rafet İnce “Gastronomi’de Kişisel Gelişim” konulu sunumu gerçekleştirdi. Aşçı ve chef arasındaki farklardan bahsederek  İngilizce ‘CHEF’ kelimesinin açılımını yapan İnce, “İnce, “C – Culinary (mutfak ) , H – Hospitality (insan ilişkileri) , E – Education (eğitim), F –  Food (yemek),CHEF = Mutfak + İnsan ilişkileri + Eğitim + Yemektir. Bu dört özellikten üçü olur biri olmazsa, sen iyi bir aşçısındır. Aşçının açılımı bana göre eli lezzetli pişiricidir” açıklamasında bulundu. Stajeryerlik, yemek yarışmaları, Michelin yıldızlı restoranlar, şefler, yemek kitapları hakkında öğrencilere bilgi veren İnce, öğrencilerin Gastronomi dünyasında kendilerini nasıl geliştirmesi gerektiği ve ne yapmaları gerektiğini meslek tecrübelerinden örnekler ile öğrencilere anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rafet İnce tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konferans Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asuman Pekyaman’ın Rafet İNCE’ye, NG  Hotel Genel Müdürü Cenker YILMAZ’a, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza KALKAN’a ve tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etmesi, chef Rafet İNCE’ye plaket taktimi ile son buldu.

Konferans sonunda Chef Rafet İnce tüm katılımcılara kendi kitabını imzalayarak hediye etti.

Resimlere ulaşmak için tıklayınız (1 hafta boyunca fotoğraflara erişim olacaktır.)

06 Mart 2018, Salı 446 kez görüntülendi